Del siden
 
       

Marie fra Boston vil læse online i Danmark

Hvis alt går vel kan udlandsdanskeren Marie Lundbak Eriksen kalde sig studerende hos Dania fra sommeren og to år frem
Artiklen fortsætter under billedet Marie Lundbak Eriksen i hjemmet i Boston
2021-03-26
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/marie-fra-boston-vil-laese-online-i-danmark/

”Du er altså dumpet ned i en familie, hvor vi de sidste par år har rystet posen og taget en beslutning om, at det er okay ikke at vide, hvad der er rundt om hjørnet.” Ordene kommer fra Marie Lundbak Eriksen på 39 år, som sammen med sin mand og deres tre små børn samt lille hund flyttede til USA i oktober 2019.

Marie Lundbak Eriksen er tandlæge og hendes mand er ingeniør. Han fik muligheden for at blive udstationeret med sit arbejde på et tidspunkt, hvor familien trængte til, at hverdagen blev rystet, så familien solgte rækkehuset i Hørsholm nord for København og fløj over Atlanten.

Artiklen fortsætter under billedet Marie Lundbak Eriksen på gaden i Boston Marie Lundbak Eriksen nåede at være i Boston i kort tid inden byen lukkede ned som følge af Corona.

”Der findes så mange forskellige job. Min mand er ingeniør og han kan blive nærmest alt. Jeg er tandlæge, og jeg kan nærmest kun få job på en klinik. Men jeg vil gerne noget mere,” fortæller Marie Lundbak Eriksen over zoom.

Uddannelse skal udvide Maries muligheder

Marie begyndte at kigge efter en uddannelse. Én i Maries nære familie er begyndt på en onlineuddannelse, så det var den vej Marie kiggede. Da hun så den nye onlineuddannelse til handelsøkonom hos Erhvervsakademi Dania, faldt det hele på plads. Her er den uddannelse, der kan sprede hendes karrieremuligheder ud som en vifte. Det er præcist det, hun mangler. 

Der er jo selvfølgelig også et vis krav til min selvdisciplin, men det tænker jeg ikke er noget problem. Det tænker jeg, at jeg har. Nu har jeg jo prøvet at læse en lang uddannelse før, og når man har tre små børn og bor herovre, så er man vant til rutine og rytme, så det tror jeg ikke bliver noget problem.

- Marie Lundbak Eriksen, håbefuld ansøger

”Jeg elsker bredden på uddannelsen, og jeg elsker, at den ikke er forudsigelig, at jeg ikke kender mit næste job, og at jeg kan flette den sammen med den uddannelse, jeg har nu. Jeg synes de emner, som markedsføring, kommunikation og handel, der er på uddannelsen er så interessante, at jeg kunne læse dem hver for sig. Jeg tror bare, at den kan åbne døre for mig,” siger hun, så begejstringen har svært ved at blive inde i skærmen. 

Online er Maries mulighed

Når man har tre børn, der alle dagligt har zoommøder, og når den eneste kontakt man har til venner og familien i Danmark er via en skærm, så skræmmer online-elementet ikke. Faktisk tvært imod.

”Det er jo fedt, for det giver mig en mulighed for at være med. Hvis ikke det var online kunne jeg jo ikke være med. De fleste ting har været online det sidste lange stykke tid, så det er helt ok, og det har jeg vænnet mig til. Jeg har ikke prøvet at læse online før, men jeg forestiller mig, at det bliver godt. Og eftersom jeg sidder her med en tidsforskel på 6 timer, så giver den mig noget fleksibilitet og frihed til at styre, hvornår jeg tjekker ind og tjekker ud,” siger hun og reflekterer videre:

”Der er jo selvfølgelig også et vis krav til min selvdisciplin, men det tænker jeg ikke er noget problem. Det tænker jeg, at jeg har. Nu har jeg jo prøvet at læse en lang uddannelse før, og når man har tre små børn og bor herovre, så er man vant til rutine og rytme, så det tror jeg ikke bliver noget problem.”

Artiklen fortsætter under billedet Maries to ældste børn på en af familiens ferier i USA Marie Lundbak Eriksens ældste børn på en af familiens små indenrigsrejser i USA

Fremtiden er heldigvis ikke på plads

Hvad Marie helt præcist vil bruge uddannelsen til handelsøkonom til, det ved hun ikke. Hun ved heller ikke, hvordan hun finder en praktikplads, som er en stor del af uddannelsen til handelsøkonom. Hun kan dog se mange muligheder – blandt andet for at bruge den i kombination med sin tandlægeuddannelse. Fx i en kontor- eller konsulentstilling hos en af de store tandlægekæder eller hos et onlineapotek eller lignende. Og hun har da også allerede taget kontakt til både en kæde og et onlineapotek. Men det passer hende faktisk rigtig godt, at der ikke er noget, som er på plads endnu.

”Jeg er sikker på, at der opstår nogle muligheder hen ad vejen, så jeg er faktisk glad for, at det endnu ikke er på plads,” siger hun afslutningsvist.

Hjalp denne side dig?