Del siden
 
       

Marketing-profil er ny chef for Optikerhøjskolen

45-årige Jane Bang Jensen afløser Ole Ravn som leder af den vestdanske optometristuddannelse hos Erhvervsakademi Dania i Randers
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/marketing-profil-er-ny-chef-for-optikerhoejskolen/

Det er en ny verden, som Jane Bang Jensen er trådt ind i. Med en baggrund som Cand.Merc inden for marketing er der fagligt et stykke vej til den sundhedsfaglige uddannelse, som hun nu skal stå i spidsen for. Men det betyder ikke, at Jane ikke passer ind.

Optikerhøjskolen er præget af høj dedikation til faget, og Janes opgave bliver derfor heller ikke at detailstyre det faglige niveau.

”Jeg kommer ikke for at revolutionere uddannelsen. Der er en kæmpe fag-faglighed her, og jeg er stolt og ydmyg over at stå i spidsen for de dygtige medarbejdere. De er bare så dedikerede. Det er så fedt at være en del af,” fortæller hun.

 

I stedet kommer Jane til at fokusere på det, som hun fagligt kan bidrage med. Fx netværket ud i branchen og søgningen til uddannelsen. Jane vil blandt andet komme til at arbejde for, hvordan man kan få den livslange læring endnu mere ind i branchen, som har hårdt brug for flere uddannede optikere.

De unge, der vælger uddannelsen vil gerne gøre en forskel for andre menneskers liv. Og som optiker får du en sundhedsfaglig uddannelse uden nogle af de ting, som du ikke har lyst til

Jane Bang Jensen, Uddannelseschef, Optikerhøjskolen

Erfaring fra uddannelsessektoren

Jane Bang Jensen har en fortid som associate professor ved VIA, hvor hun har været de seneste 13 år. Her har hun blandt andet været tillidsrepræsentant og startet et sekretariat for alle tillidsvalgte i VIA. Hun sad i spidsen for ændringer af en national studieordning, og så har hun undervist og vejledt studerende i hobetal på flere uddannelser, herunder PBA i international handel og marketing.

Jane Bang Jensens fortid med markedsføring gør også, at hun naturligt tænker, hvordan hun kan være med til at øge optaget af studerende på uddannelsen, så branchen kan få de optikere, som den har brug for.

”De unge, der vælger uddannelsen vil gerne gøre en forskel for andre menneskers liv. Og som optiker får du en sundhedsfaglig uddannelse uden nogle af de ting, som du ikke har lyst til,” forklarer hun med skjult henvisning til det, hun omtaler som de fire b’er: bræk, blod, betændelse og bæ.

Jane har netop været fordi den første milepæl som leder af uddannelsen. Det skete da der onsdag var ansøgningsfrist gennem kvote 2 til uddannelsen. Og i forhold til sidste år, så har 35 % flere søgt ind på uddannelsen.

Privat bor Jane i Sabro med sin kæreste Søren, der er IT-konsulent og børnene August på 10 og Frederik på 8. Hun elsker at rejse, bruge tid i haven og fremtrylle kreationer på strikkepinde.

Hjalp denne side dig?