Del siden
 
       

Multimediedesigner fik drømmejobbet efter praktik

Grenaa-studerende Peter Toft Knudsen har allerede sikret sig job, længe før eksamensbeviset er i hus
Artiklen fortsætter under billedet 24-årige Peter Toft Knudsen smiler stort med skov i baggrunden, for her 1 måned før sin sidste eksamen som multimediedesigner har han fået job som pixel-artist ved spilfirma et 3D Realms
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/multimediedesigner-fik-droemmejobbet-efter-praktik/

Peter Toft Knudsen bliver først færdig på sin uddannelse som multimediedesigner fra Dania i Grenå til juni. Men et vellykket praktikophold har allerede banet vejen for ham til et job som pixel-artist hos 3D Realms med start 1. august.

Historien starter nu et helt andet sted.
For Grenå var en fremmed by for 24-årige Peter Toft Knudsen, før han for to år siden valgte at flytte til byen for at studere til multimediedesigner. Han er tilflytter fra Hobro og kommer oprindeligt fra et sted uden for Aars, der er så lille, at det ikke engang har et navn. Så det var med en smule kriller i maven, at han trak teltpælene op og placerede dem i Grenå.

”Heldigvis viste det sig, at det er nemt at finde et godt sted at bo i Grenå, og jeg bor tæt på mange andre studerende. Så her er et godt miljø, og der er også et godt studiemiljø på min uddannelse, så jeg har egentlig haft nemt ved at falde til i byen”, fortæller Peter Toft Knudsen.

Viser du engagement, får du det også retur
Online-spil og it-udvikling er spændende, matematik er meget mindre spændende. Det var de interessemæssige udgangspunkter og baggrunden for Peters uddannelsesvalg. Og derfor pegede pilen på multimediedesigneruddannelsen, og det var heldigvis det rigtige valg:

”Uddannelsen har været god for mig, fordi jeg har fået lov til at beskæftige mig med noget, som virkelig interesserer mig. Men den største positive overraskelse ved at være studerende er det engagement, jeg er blevet mødt med fra underviserne. Viser du selv engagement, får du det i høj grad også retur, og det har været en stor motivation for mig”, siger Peter Toft Knudsen.

Det er dejligt at have styr på fremtiden, og det giver mig en ro, når jeg nu skal i gang med at skrive mit specialeprojekt og afslutte min uddannelse

Peter Toft Knudsen, multimediedesigner

De studerende på multimediedesigneruddannelsen bliver fra starten af uddannelsen opfordret til i deres fritid at arbejde med deres egne ’private’ projekter, hvor de har mulighed for at give den ekstra gas. Opfordringen har det klare formål, at de studerende skal oparbejde indhold til deres potfolio, som de efterfølgende kan præsentere overfor potentielt kommende arbejdsgivere.

Gik målrettet efter en spilvirksomhed i fantasy-genren
Peter brugte nu i første omgang sit portofolio i jagten på en praktikplads, og det var med til at gøre en forskel.

Han fik en praktikplads hos spilfirmaet 3D Realms, der med sit fokus på spil i fantasy-genren arbejder præcis med de ting, Peter interesserer sig for:

”Jeg har brugt seks år på at udvikle mit eget spil i min fritid. Det hedder Godstone, det er udgivet på Steam som demo, og det er stadigvæk er under udvikling. Jeg præsenterede Godstone for 3D Realms, og vi snakkede om, hvad jeg kunne bidrage med ind i deres virksomhed. Den snak endte ud i, at de tilbød mig en praktikplads”, husker Peter Toft Knudsen tilbage.

Action, attitude og adrenalin
Praktikperioden blev en succes, og allerede godt midtvejs i perioden blev Peter spurgt, om han kunne tænke sig at blive ansat i virksomheden, når han havde afsluttet sin uddannelse. Det kunne han godt – meget godt:

”I praktikken arbejdede jeg blandt andet med at udvikle ikoner, illustrationer og redesigne 3D-spil, og det er rigtig interessant. Men det, jeg synes allerbedst om, er arbejdsmiljøet og det sociale miljø. Jeg blev taget rigtig godt imod, jeg fik den hjælp, jeg behøvede, og så var det bare spændende at komme ud på en arbejdsplads og opleve, hvordan hverdagen fungerer”, forklarer Peter Toft Knudsen.

Action, attitude og adrenalin er udgangspunktet for mange af 3D Realms spil, og Peter bliver ansat til at arbejde ind i den kontekst med sine evner som pixel-artist. Han er den første i firmaet med den titel, og lige nu er han bare spændt på at komme i gang:

”Det er dejligt at have styr på fremtiden, og det giver mig en ro, når jeg nu skal i gang med at skrive mit specialeprojekt og afslutte min uddannelse. Jeg glæder mig selvfølgelig til at få sommerferie, men jeg glæder mig mindst lige så meget til at starte i mit nye job til august”, slutter Peter Toft Knudsen af med et stort smil.

Multimediedesigneruddannelsen er en 2-årig uddannelse med tre måneders SU-berettiget praktik.

Hjalp denne side dig?