Del siden
 
       

Naja er Horsens første administrationsøkonom

27-årige Naja Christensen kan kalde sig Horsens første administrationsøkonom. Hun er den første, som netop har afsluttet den to-årige uddannelse fra Erhvervsakademi Dania.
Artiklen fortsætter under billedet Naja Roy foran hæk
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/naja-er-horsens-foerste-administrationsoekonom/

Administrationsøkonomuddannelsen blev udbudt i Horsens i 2016, og det første hold dimittender er netop blevet udklækket.

Naja Christensen er den første, der kan kalde sig administrationsøkonom i Horsens.

”Min uddannelse betyder alt for mig. Jeg har haft et fantastisk godt forløb og lærte en masse om sagsbehandling og projektledelse. Nu drømmer jeg om at blive ansat i en større virksomhed og bringe mine nyfundne kompetencer i spil”, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet Naja Roy, der studerer ved Erhvervsakademi Dania, bladrer i sine papirer Naja Christensen har slidt for at få sin uddannelse. Med en ADHD-diagnose har hun kæmpet - og sejret.

Modgang blev til medgang

Naja Christensen fik et flot 10-tal for sin hovedopgave, som hun lige har forsvaret til en mundtlig eksamen.

Hun har kæmpet for at færdiggøre sin uddannelse. Som ADHD-diagnosticeret har hun oplevet mange nederlag og megen modgang, og hun har ofte tvivlet på sig selv. Men på Erhvervsakademi Dania mødte hun et tillidsfuldt og opbakkende personale, der troede på hende.

For første gang i mange år oplevede den unge kvinde succes i uddannelsessystemet.

”Jeg plejede at få 02 og 4 i karakterer på Erhvervsakademi Dania, men pludseligt fik jeg et gennembrud. Jeg begyndte at få 10-og 12-taller, og det er jeg sikker på skyldes, at man har troet på mig og mine evner,” fortæller Naja Christensen.

ADHD-diagnose er en styrke

Hun ser sin ADHD-diagnose som en styrke, da den får det bedste frem i hende.

”Jeg er en person, som ikke kan lade være med at engagere mig. Jeg kan ikke sidde stille, så undervejs i mit uddannelsesforløb arbejdede jeg fuldtid som restaurantchef i Horsens samtidigt med, at jeg passede min skole og mine to børn. Herudover har jeg også været aktiv i forskellige udvalg i skole og børnehave, så der har været nok at se til.”


Men det blev også lidt for meget, og hun var tæt på helt at droppe studierne af bare udmattelse. Efter en god snak med en underviser valgte hun dog at sige stop for alt andet end familien og uddannelsen. Den beslutning var fornuftig, for nu var der ro til at koncentrere sig om studierne.

Artiklen fortsætter under billedet Naja Roy foran billedvæg med børn Med to børn på otte og fem og fuldtidsstudier og arbejde har der været nok at se til. Men 10-tallet kom i hus ved den afsluttende eksamen.

Jeg plejede at få 02 og 4 i karakterer på Erhvervsakademi Dania, men pludseligt fik jeg et gennembrud. Jeg begyndte at få 10-og 12-taller, og det er jeg sikker på skyldes, at man har troet på mig og mine evner

Naja Christensen, nyuddannet administrationsøkonom, Erhvervsakademi Dania i Horsens

Første hold afholder dimission den 21.juni

Den 21.juni afslutter hele det første hold af administrationsøkonomer deres uddannelse med et festligt punktum på Campus Horsens. Studievejleder Merete Blauenfeldt er optimistisk med de muligheder, der venter dimittender som Naja Christensen i erhvervslivet.

”Naja har fået en samfundsfaglig uddannelse med en stor bredde, der giver stærke erhvervsmæssige kompetencer både i det offentlige og private. Hun og de andre dimittender har et godt fundament at stå på i deres videre arbejdsliv, siger studievejlederen fra Erhvervsakademi Dania i Horsens.

For Naja Christensen er jobsøgningen begyndt, og hun glæder sig til at vise, hvad hun kan.

Hjalp denne side dig?