Del siden
 
       

JN Data glæder sig over ny IT-efteruddannelse

Efter sommerferien starter det første hold i softwareudvikling op i Silkeborg. Det glæder IT-virksomheden JN Data, der bakker op om den lokale efteruddannelse
Artiklen fortsætter under billedet
2019-06-27
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/ny-efteruddannelse-til-silkeborg/

Når penge flyver rundt digitalt mellem borgere, banker og realkreditinstitutter, er det JN Data i Silkeborg, der sikrer at overførslerne virker. Med så stort et ansvar kommer også et behov for den nyeste viden indenfor softwareudvikling.

Derfor er JN Datas HR-chef Susanne Wølck også begejstret for, at Silkeborg nu får byens første videreuddannelse i softwareudvikling på Erhvervsakademi Dania. Det er en helt ny efteruddannelse til personer, der arbejder indenfor it og især oplagt til uddannede datamatikere – en uddannelse, som mange ansatte ved JN Data har.

Fag som systemintegration, tests, it-projektledelse og sikkerhed på uddannelsen er rigtig interessant for os

Susanne Wølck, HR-chef ved JN Data om ny deltidsuddannelse i softwareudvikling

”Der er flere elementer i uddannelsen, som vi finder meget relevante. Fag som systemintegration, tests, it-projektledelse og sikkerhed er rigtig interessant for os. Derudover har vi de dygtigste specialister i sikkerhed, og det skal de blive ved med at være, for her kan vi fortsat blive endnu dygtigere,” forklarer HR-chef Susanne Wølck fra JN Data, der har omkring 400 medarbejdere i byen og 300 i Roskilde.

Artiklen fortsætter under billedet Efteruddannelse betyder meget for JN Data, fortæller HR-chef Susanne Wølck
 
Efteruddannelse betyder meget for JN Data, fortæller HR-chef Susanne Wølck

Lokal efteruddannelse

Efteruddannelsen er målrettet personer, der allerede er i arbejde, og derfor betyder placeringen i Silkeborg meget.

”Det er skønt, at det ligger i Silkeborg, og vi vil gerne støtte, at vi kan tage en it-uddannelse i byen, så det vil vi rigtig gerne bruge,” fortæller Susanne Wølck.

Generelt er det svært at rekruttere it-medarbejdere. Ved IT-Branchens undersøgelse fra april i år svarer næsten to tredjedele af de adspurgte danske virksomheder, at de mangler arbejdskraft.
Det er et billede, Susanne Wølck kan nikke genkendende til.

Fakta om efteruddannelse i softwareudvikling

  • Videreuddannelse for dig, der vil designe store, datatunge, distribuerende it-systemer
  • En overbygning på niveau med en bacheloruddannelse
  • Læses ved siden af et fuldtidsjob
  • Første diplomuddannelse på Erhvervsakademi Dania, der også har uddannelsen på fuldtid i Grenaa
  • Vil man tage hele uddannelsen, skal man gennemføre fagene ”Udvikling af store systemer”, ”Systemintegration”, ”Tests” samt valgfag
  • Modulerne kan også tages som enkeltstående forløb
  • Valgfag kan være it-projektledelse, interfaceprogrammering, machine learning, sikkerhed, udvikling til mobile enheder og databaser for udviklere

”Vi ansætter datamatikere og vil gerne have flere af dem, men der er ikke ret mange jobsøgende. I sådan et jobmarked betyder efteruddannelse rigtig meget for at fastholde og udvikle medarbejderne, så de fortsat har de rette kompetencer. Er der et gap, mellem hvad medarbejderen kan, og hvad man skal kunne, og kan vi lukke det via efteruddannelsen på Dania, er det attraktivt og interessant at sende medarbejdere afsted,” smiler Susanne Wølck.

Artiklen fortsætter under billedet Værdierne ved JN Data
 
Værdierne ved JN Data

Efteruddannelsen i IT-projektledelse starter op på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg med undervisning hver anden onsdag efter sommerferien. Læs mere her

Hjalp denne side dig?