Del siden
 
       

Ny karriere med spiludvikling

Uddannelsen til Datamatiker i Grenaa er Esbens billet til en ny drøm om at leve af at udvikle spil. En drøm der står på en grundlæggende viden om programmering
Artiklen fortsætter under billedet Esben har søgt ind på en uddannelse på Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/ny-karriere-med-spiludvikling/

Esben Andersen var egentlig godt i gang med en karriere indenfor det man kalder den, visuelle, kreative industri. Med en bacheloruddannelse fra The Animation Workshop (TAW) i Viborg som afsæt har den nu 34-årige nordjyde allerede arbejdet en årrække med reklamer og hollywoodproduktioner i forskellige københavnske produktionsselskaber.

Efter folkeskolens 10 klasse i Hjørring og en HTX som blev gjort færdig i Aalborg forsøgte Esben Andersen sig med forskellige andre uddannelser og småjobs et par år, indtil han mødte en kammerat, som havde planer om at søge ind på TAW i Viborg.

Jeg har en datter, som bor i Jylland, og det begynder at blive for omkostningsfuldt og kompliceret at være far på besøg hver anden weekend i Jylland og bo i København. Derfor beslutter jeg mig for at flytte til Rønde og komme tættere på min datter og familie igen

Esben Andersen, langdistancefar

”Det var lidt en øjenåbner for mig, at man både kunne uddanne sig til og leve af animationer og tegnefilm. Det var lige det, jeg interesserede mig for, så jeg søgte også ind på uddannelsen og blev optaget,” siger Esben Andersen.

 

Kreative år i København

Efter uddannelsen fik Esben Andersen job i det københavnske film og animationsmiljø med ’grafisk compositing’. En dagligdag med spændende arbejdsopgaver og et indblik i den visuelle, kreative industri, som udvikler sig voldsomt i disse år. Blandt andet indenfor spil, eller gaming.

Gaming er en retning Esben Andersen vælger at forfølge i forbindelse med en anden stor beslutning i sit liv. 

”Jeg har en datter, som bor i Jylland, og det begynder at blive for omkostningsfuldt og kompliceret at være far på besøg hver anden weekend i Jylland og bo i København. Derfor beslutter jeg mig for at flytte til Rønde og komme tættere på min datter og familie igen.”

Interesse for spil og programmering

Samtidig er Esben Andersen arbejdsmæssigt de seneste år begyndt at programmere og arbejde mere med de mere tekniske dele af animation. Et område han synes er interessant, og beslutter sig for at undersøge nærmere.

”Ja den del af jobbet er lige mig. Samtidig kunne jeg også godt se, at jeg mangler nogle værktøjer. Da jeg er flyttet til Rønde begynder jeg derfor at undersøge mulighederne for at uddanne mig indenfor programmering, og finder ud af, at Erhvervsakademi Dania har en spilorienteret datamatikeruddannelse i Grenaa.”

Jeg ser også frem til at komme i kontakt med andre som bor her. Ikke kun fagligt men i det hele taget, så jeg kan få bygget et netværk op der hvor jeg bor nu

Esben Andersen, håbefuld ansøger

 

Esben Andersen undersøgte først muligheden for at bygge videre på sin bachelor fra Viborg, men fandt ud af, at det ville give mere mening med Danias datamatikeruddannelse. Dels fordi han gerne vil have basis på plads i forhold til at kunne programmere og udvikle spil, og dels fordi uddannelsen indeholder praktik i relevante virksomheder.

Ser frem til studieliv i Grenå

 ”Jeg glæder mig til at studere igen. Jeg kan godt lide det, og har i København flere gange tænkt på muligheden for at vende tilbage på skolebænken. Derfor er det her alt i alt en rigtig god løsning for mig.”

Esben Andersen lægger heller ikke søvnløs over det økonomiske spring fra lønmodtager til studerende. Det er faktisk til at overse, da han godt nok siger farvel til en lønindtægt og goddag til SU, men samtidig siger han også farvel til en husleje i København og udgifter til de faste ture mellem landsdelene. 

”Jeg glæder mig mest til at have mere tid med familien og at komme i gang med uddannelsen og at blive dygtig til at programmere.”

På sigt vil Esben Andersen gerne prøve kræfter med egne ideer som selvstændig. Og hvis alt går vel møder han måske de helt rigtige til at starte et eller andet sammen med på uddannelsen.

”Jeg ser også frem til at komme i kontakt med andre som bor her.  Ikke kun fagligt men i det hele taget, så jeg kan få bygget et netværk op der hvor jeg bor nu," slutter han.  

Hjalp denne side dig?