Del siden
 
       

Optaget på ny efteruddannelse: - Jeg glæder mig til studiestart

Maskinsnedker Kasper Bukdahl tæller ned til første dag på en ny, teknologisk efteruddannelse, der starter i Silkeborg, og hans arbejdsplads Holmris B8 bakker op
Artiklen fortsætter under billedet Kasper Bukdahl smiler, mens han står ved sin maskine ved Holmris B8
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/optaget-paa-ny-efteruddannelse-jeg-glaeder-mig-til-studiestart/

Den 20. januar 2022 klokken 8.00. Tidspunktet står helt skarpt for 28-årige Kasper Bukdahl. Det er nemlig der, den nye efteruddannelse i innovation, produkt og produktion starter på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg.

- Jeg har længe gerne ville læse videre, men jeg er ked af at skulle væk fra firmaet og træbranchen, og med kone, hus, børn og to biler er to år på fuldtidsuddannelse og SU svært, forklarer Kasper Bukdahl, der til daglig arbejder som maskinsnedker ved møbelproducenten Holmris B8 i Silkeborg.

Det kan han fortsætte med, mens han tager uddannelsen, der populært kaldes en deltidsuddannelse til produktionsteknolog.

Lyst til mere

Læretiden var for Kasper Bukdahl turbulent, så det var rart for ham for fire år siden at lande i produktionen ved møbelproducenten, der leverer møbelløsninger til virksomheder som Novo Nordisk, LEGO og Carlsberg.

Artiklen fortsætter under billedet Kasper ordner træ til maskinen på Holmris B8 CNC-maskinen bliver fra januar skiftet ud med skolebænken for Kasper Bukdahl, der har meldt sig på den nye efteruddannelse i innovation, produkt og produktion, der starter i Silkeborg 20. januar. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Dania.

Men Kasper Bukdahl har lyst til at vide mere.

- Jeg føler, at jeg kan mere og har et godt hoved skruet på, så jeg har ledt efter den rigtige. Der er mange tilbud at finde rundt i inden for efteruddannelse, men via en studiesekretær hørte jeg om den nye uddannelse, fortæller Kasper Bukdahl, der efter en del research gik til ledelsen med ønsket om at starte som deltidsstuderende.

Læs også: Det bedste fra to verdener

En uddannelse, der er til at overskue

Her mødte Kasper Bukdahl smil og nik fra Asger Nielsen, der er direktør for Holmris B8 i Silkeborg.

- Vi blev positive over, at han kom med forslaget, fordi det ikke er på fuld tid, og vi får refusion for timerne, som Kasper (Bukdahl, red.) er afsted, forklarer direktør Asger Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet Direktør Asger Nielsen blandrer i et katalog over Holmris B8s produkter Vi har brug for de unge som Kasper, og det kan sagtens være, vi vil gøre brug af deltidsuddannelsen fremover, forklarer direktør Asger Nielsen fra Holmris B8, der holder til på Tietgensvej i Silkeborg. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Dania.

For virksomheden er en 3-årig deltidsuddannelse noget nyt, som de ikke har prøvet før, og selvom virksomheden har travlt, er formen med en dag væk om ugen og kun syv undervisningsdage det første halve år, til at overskue og planlægge sig ud af, mener Asger Nielsen.

Læs også: Nysgerrighed får smed til teknolog-studie

Behov for næste generation

For gennemsnitsalderen er forholdsvis høj i virksomheden, og de ældre værkførere og snedkere forsvinder stille og roligt.

Det er en udvikling, der skal vendes, da møbelbranchen i Danmark omsætter for 32 milliarder kroner om året.

- Derfor har vi også brug for de unge som Kasper, og det kan sagtens være, vi vil gøre brug af uddannelsen fremover, hvis der er medarbejdere som ønsker det og kan løfte opgaven, forklarer Asger Nielsen og peger på, at der med en større viden kan opstå en naturlig lyst til at komme et andet sted hen i virksomheden. I dag beskæftiger den 300 medarbejdere i Danmark og udlandet, så mulighederne er der.

- Det må vi se på. Det er starten på noget nyt og spændende, og lige nu glæder jeg mig bare til det, smiler Kasper Bukdahl, der som første fag på uddannelsen skal have om produktionsoptimering.

Læs mere og tilmeld dig her

Kort om den produktionstekniske uddannelse

  • Uddannelsen henvender sig til de, som enten har job eller ønsker job som projektleder, teknisk indkøber, konstruktør, værkfører eller produktionsplanlægger.
  • Uddannelsen har fire obligatoriske fag, hvorefter den deler sig i to linjer: Produktions teknisk assistent eller konstruktion.
  • Fagene på uddannelsen er blandt andre produktionsoptimering, projektledelse, kvalitetsoptimering, produktionsplanlægning, konstruktion, teknisk indkøb og værdikæden i praksis.
  • Hvert fag afsluttes med en eksamen, og hele uddannelsen afsluttes med et samlet projekt.
  • Uddannelsen er på videregående niveau, og det er muligt at få økonomisk kompensation for fagene

Uddannelsen starter med faget produktionsoptimering den 20. januar 2022 i Silkeborg. 

Hjalp denne side dig?