Del siden
 
       

Placering i Skive lokker lokale på ny IT-efteruddannelse

Efter sommerferien starter det første hold i softwareudvikling op i Skive. Det glæder de lokale, der har meldt sig på diplomuddannelsen. En af dem er Kim Søndergaard, der ser frem til at blive en endnu dygtigere softwareudvikler hos virksomheden DEIF
Artiklen fortsætter under billedet
2019-06-27
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/placering-i-skive-lokker-lokale-paa-ny-it-efteruddannelse/

Umiddelbart har hospitaler, skibe, lufthavne, store koncerter og OL i London ikke så meget med hinanden at gøre, men faktisk hedder fællesnævneren Kim med Søndergaard til efternavn.

For som senior softwareudvikler ved virksomheden DEIF er det hans og kollegernes software, der styrer generatorerne og sikrer, at skibe ikke løber tør for strøm og sejler ind i kajen, at nødgeneratorerne er klar på sygehuset, og at strømmen ikke går midt under koncerten.

Med så stort et ansvar kommer også et behov for den nyeste viden indenfor softwareudvikling. Derfor har han meldt sig på deltidsuddannelsen i softwareudvikling på Erhvervsakademi Dania i Skive. Det er en såkaldt diplomuddannelse på bachelorniveau til folk, der arbejder inden for it og som vil videreuddanne sig ved siden af jobbet.

Artiklen fortsætter under billedet Kim Søndergaard laver software til generatorer som denne.
 
Kim Søndergaard laver software til generatorer som denne.

Kim Søndergaard skal med på det første hold, der starter efter sommerferien.

Tæt på arbejde og hjem

Efter- og videreuddannelse har været en udfordring for den 32-årige familiefar fra Skive, da de relevante it-forløb kun fandtes i Aarhus.

Artiklen fortsætter under billedet Generatorne, som Kim Søndergaard koder, har ofte knapper som disse nær sig.
 
Generatorne, som Kim Søndergaard koder, har ofte knapper som disse nær sig.

”At tage på efteruddannelse i Aarhus fungerede ikke med familie og arbejde. Køreafstanden var alt for stor, og vi skulle mødes to gange om ugen, så det blev for hårdt,” forklarer Kim Søndergaard.

Det betyder derfor alt, at diplomuddannelsen i softwareudvikling nu findes i Skive på erhvervsakademiet.

”For det første er det en stor fordel, at det kun er en dag om ugen, jeg skal være på skole. For det andet er det tæt på arbejdet ved DEIF og hjemmet, så det er faktisk svært at sige nej, når det er ved siden af, hvor jeg bor,” smiler han.

Jeg bliver mere glad for mit arbejde af at komme på efteruddannelse, fordi jeg leverer noget, der er bedre

Kim Søndergaard, deltager på efteruddannelse på Dania

Efteruddannelse giver glæde

Efter faget i Aarhus kunne Kim Søndergaard se en tydelig forandring af sin kode.

”Det er åbenlyst, at min kode blev bedre at være på kursus. Det gav mig et løft og gjorde mig bedre til det, jeg laver, samtidig med at jeg bedre kan forklare mine kolleger, hvad jeg gør,” siger han.

Fakta om efteruddannelse i softwareudvikling

  • Videreuddannelse for dig, der vil designe store, datatunge, distribuerende it-systemer
  • En overbygning på niveau med en bacheloruddannelse
  • Læses ved siden af et fuldtidsjob
  • Første diplomuddannelse på Erhvervsakademi Dania, der også har uddannelsen på fuldtid i Grenaa
  • Vil man tage hele uddannelsen, skal man gennemføre fagene ”Udvikling af store systemer”, ”Systemintegration”, ”Tests” samt valgfag
  • Modulerne kan også tages som enkeltstående forløb
  • Valgfag kan være it-projektledelse, interfaceprogrammering, machine learning, sikkerhed, udvikling til mobile enheder og databaser for udviklere

Det samme håber han vil ske, når han starter på faget ”Udvikling af store systemer” til august.

”Jeg håber igen at kunne se en højere kvalitet af min software, og at andre også kan se det. På den måde bliver jeg mere glad for mit arbejde af at komme på efteruddannelse, fordi jeg leverer noget, der er bedre. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og det bliver forstærket af mere viden og uddannelse. Man kan altid blive klogere og lære nyt inden for it,” forklarer Kim Søndergaard.

 

Han sammenligner softwareudviklingen til generatorer med at bygge et nyt skur derhjemme.
”Jeg lægger en personlig stolthed i at levere noget, der er i orden og ser godt ud. Skal man kunne det, er det rart at have kompetencerne til det,” slutter skibonitten.

”Udvikling af store systemer” starter til august på Erhvervsakademi Dania i Skive med undervisning en dag hver anden uge.
Det er det første fag på diplomuddannelsen i softwareudvikling, som henvender sig til færdiguddannede datamatikere og it-udviklere i job, der ønsker en øget specialisering. Diplomuddannelsen kan tages i sin helhed eller som enkelt moduler.  Læs mere HER

 

Hjalp denne side dig?