Del siden
 
       

Populær iværksætter-uddannelse kommer til Skive

Interessen for iværksætter-uddannelsen er stor i Randers. Nu kommer det succesfulde forløb til Skive, hvor eksamen bliver som i ”Løvens Hule” på DR
Artiklen fortsætter under billedet
2018-12-06
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/populaer-ivaerksaetter-uddannelse-kommer-til-skive/

Mange nye iværksættere, der drømmer om at få succes som selvstændig, har brug for at blive udfordret på deres forretningsidé og arbejde struktureret med at teste og udvikle den, inden de for alvor satser alt og springer ud i en tilværelse som selvstændig.

Det kan de nu i Skive, samtidig med at de får ECTS-point med sig. Det sikrer et nyt samarbejde mellem Erhvervsakademi Dania og Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, som nu laver det, de kalder for ”Danmarks bedste iværksætterforløb – lavet af iværksættere for iværksættere”. Over seks aftener lærer iværksætterne mere om jura, finansiering, markedsføring, salg og forretningsplaner.

Holdet har oplevet stor popularitet med fyldte hold i Randers, og nu kommer det også til Skive med start i februar.

Iværksætter-uddannelsen har fokus på

• Iværksætteri og innovation
• Forretningsidé og produkt
• Idéudvikling og kreativ tænkning
• Forretningsplanen
• Immaterialret
• Moms og skatteforhold
• Finansiering og økonomi
• Salg og kundeforståelse
• Rollen som selvstændig
• Markedsføring og visuel identitet

Læs mere om uddannelsen her

”At efterspørgslen på den her uddannelse er så stor, at vi nu kan oprette forløb i Skive viser, at mange iværksættere er seriøse i deres ambition om at komme godt fra start med deres forretning. Jeg ser det som et sundt tegn, at de er sultne efter at søge viden, indsigt og sparring om forretningsudvikling med både eksperter og andre ligesindede,” siger chefkonsulent Gitte Trier fra Erhvervsakademi Dania, der tovholder for uddannelsen i Skive.

Fokus på de blinde vinkler

Hun mener, at uvidenhed er den største fare for iværksættere.

Kurset giver mulighed for at skabe et gennemarbejdet fundament

Gitte Trier, chefkonsulent

”Hvis du ved lidt om SEO eller selskabsformer, så kan du spørge en ekspert om mere. Men ved du slet ikke, at de ting findes, kan du ikke blive klogere. Derfor er uddannelsen så vigtig for iværksættere, fordi man så får en bred viden,” forklarer Gitte Trier.

Hun uddyber, at uddannelsen fokuserer på at give mere end kun gennemgang af teori, og at den endelige eksamen kommer til at foregå som en pitch. Det er kendt fra bl.a. tv-programmet Løvens hule.

”Vi hjælper med at få sat spot på de blinde vinkler og muligheder, som iværksætteren måske ikke nødvendigvis ser selv. Kurset giver mulighed for at skabe et gennemarbejdet fundament for at træffe en beslutning, om man skal gå videre med sin forretningsidé, eller det er tid til at lægge den på hylden. Hvis man lægger den nødvendige arbejdskraft i sin virksomhed under forløbet, vil den enkelte efter kurset allerede være godt i gang med sin virksomhed og måske endda have fået de første kunder,” siger hun.

Frist for tilmelding til holdet i Skive er sidst i januar.

Læs mere om uddannelsen her

Hjalp denne side dig?