Del siden
 
       

Rejseselskab bruger corona-ventetid på opkvalificering

Medarbejdere fra Jysk Rejsebureau tager på online efteruddannelse i oplevelsesøkonomi. ”Det giver mening,” siger både HR-chef og rejsekonsulenter
Artiklen fortsætter under billedet Søs Ravn Nielsen sidder ved et tastatur og mus, mens hun smiler til dig. Lige nu er hun på online efteruddannelse i oplevelsesøkonomi via Erhvervsakademi Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/rejseselskab-bruger-corona-ventetid-paa-opkvalificering/

COVID-19 har i den grad sat en kæp i hjulet for rejsebranchen, der over hele linjen oplever faldende aktivitet.

Jysk Rejsebureau har dog valgt at gribe situationen anderledes an. I stedet for at vente på opkald fra kunder, går rejsekonsulenter som Søs Ravn Nielsen og Dennis Kjeldahl på efteruddannelse i blandt andet oplevelsesøkonomi, projektledelse, markedsføring og oplevelsesledelse.

Allerede nu har 14 personer fra virksomheden været afsted via samarbejde med Erhvervsakademi Dania, og i næste uge starter et nyt fag op.

Artiklen fortsætter under billedet Søs Ravn Nielsen står på en klippe med et imponerende bjerglandskab i baggrunden et eksotisk sted Rejsefeberen er på et minimum pga. corona, så rejsekonsulenter som Søs Ravn Nielsen har bedre mulighed for at blive efteruddannet.

”Jeg så det som en god mulighed for at prøve noget nyt og udfordre mig selv. For mig er det mange år siden, jeg har gået i skole, og det gav mening for mig at uddanne mig, så jeg kan stå stærkere på arbejdsmarkedet fremadrettet,” siger 28-årige Søs Ravn Nielsen fra Herning.

Mindeværdige oplevelser
Undervisningen flettes ind med den arbejdsfordeling, virksomheden kører på. Det fungerer godt, mener Dennis Kjeldahl, der plejer at have rygende travlt.

Fagene kan helt sikkert anbefales til hele rejsebranchen. Det giver en ny indsigt, og man bliver klogere af det. Også hvis det her ikke går, så kan ny opdateret viden sjældent skade

Dennis Kjeldahl, rejsekonsulent og deltager på efteruddannelse i oplevelsesøkonomi

”Lige nu står det bare næsten stille, så udover at lave udviklingsarbejde på nye ture er det godt at få opdateret, ny viden på cv’et. Og på sigt kommer jeg nok til at bruge det,” forklarer den 40-årige rejseekspert fra Lind.

Især faget i oplevelsesøkonomi har givet god mening i forhold til Søs Ravn Nielsens arbejde.

”Det satte mange tanker i gang om, hvordan vi fx sætter vores rejseforedrag op. Det valgte jeg som emne og skrev afsluttende opgave i faget, hvor jeg så på værktøjer til at skabe en mindeværdig oplevelse for kunden ved fx at få sanser i spil,” forklarer Søs Ravn Nielsen.

Et live klasseværelse uden køretid
Alle kurser foregår online. Det giver god mening i forhold til smittetallene, men også i forhold til logistik, når Jysk Rejsebureaus medarbejdere fra Aalborg, Herning, Aarhus, Kolding og København skal samles.

”Pludselig kommer vores medarbejdere fra hele landet sammen, og det giver meget kollegialt og socialt. Det skaber et fællesskab, og det vinder vi alle på. Medarbejderne får sparring på kryds og tværs af landsdele og mødes et sted,” siger HR- og salgschef, Lars Møller Christiansen fra Jysk Rejsebureau.

For Søs Ravn Nielsen fra Herning betyder undervisning ved spisebordet også meget for motivationen for at deltage.

Artiklen fortsætter under billedet Dennis Kjeldsen sidder på en tuktuk i forhallen til Jysk Rejsebureau, hvor han arbejder. Før corona havde Dennis Kjeldsen ikke tid til at videreuddanne sig, så han er glad for muligheden for online efteruddannelse i oplevelsesøkonomi

”Online var et godt alternativ til fysisk at mødes, for det føltes som et live klasseværelse. Jeg vil klart foretrække det online fremfor at køre 1-1,5 time om dagen for at deltage på kurset,” forklarer hun.

Tro på, at det vender
Inden corona-pandemien havde flere medarbejdere gået med en drøm om at læse på deltid, men på grund af travlhed er det ikke blevet til mere for de fleste.

Den travlhed har COVID-19-udbruddet ændret fuldstændig, og sammen med Dania faldt Jysk Rejsebureau en løsning, hvor omkostningerne til efteruddannelse er tæt på nul.

Efteruddannelse i oplevelser

Deltidsuddannelsen i oplevelsesøkonomi består af en række obligatoriske moduler, valgfrie moduler samt et afsluttende projekt.

Fagene er

  • Oplevelsesøkonomi
  • Oplevelsesledelse
  • Event Management
  • Markedsføring og oplevelsesøkononomi
  • Afsluttende eksamensprojekt

 

”Vi har et håb og en tro på, at det her nok skal vende. Og indtil verden bliver mere normal igen, skal vi lave kloge løsninger for vores medarbejdere, så vi er klar til den tid,” fortæller HR-chef Lars Møller Christiansen.

Og lige netop derfor glæder Søs Ravn Nielsen sig til næste hold, der begynder 7. december.

”Jeg vil gerne være i rejsebranchen i mange år fremover, så jeg kunne godt finde på at tage hele uddannelsen i oplevelsesøkonomi. Så er jeg bedre stillet, uanset hvad der sker fremadrettet,” smiler hun, og kollegaen Dennis Kjeldahl nikker.

”Fagene kan helt sikkert anbefales til hele rejsebranchen. Det giver en ny indsigt, og man bliver klogere af det. Også hvis det her ikke går, så kan ny opdateret viden sjældent skade,” slutter han.

Hjalp denne side dig?