Del siden
 
       

Rekordmange vil starte på studie om vinteren

Erhvervsakademi Dania i Randers, Silkeborg og Grenaa har fået markant flere ansøgninger om at starte på studie denne vinter end normalt. De unge selv forklarer det med lyst til at starte nu og 1,5 perfekt sabbatår
Artiklen fortsætter under billedet
2019-01-16
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/rekordstor-soegning-til-danias-uddannelser/

 ”Jeg er spændt. Og jeg glæder mig meget til at starte,” smiler 22-årige Sarah Jensen fra Randers.

Hun er en af de i alt 211 unge, der har søgt om at starte på Erhvervsakademi Dania 1. februar. Generelt er vinterstudiestarten boomet på det jyske erhvervsakademi. Faktisk er årets ansøgningstal 74 procent højere end sidste års optag. Det kan få selv den mest sindige jyske rektor op af stolen.

”Jeg har svært ved at få armene ned. Det er helt vildt, at vi har øget vores vinteroptag så meget i forhold til sidste år, som også var et rekordår. Når det endda er over hele linjen på alle vores uddannelser og campusser, så har jeg svært ved at få armene ned,” fortæller rektor Anders Graae Rasmussen fra Erhvervsakademi Dania.

Vinter med vilje
I Randers er det den videregående uddannelse til markedsføringsøkonom, som Sarah Jensen har tabt sit hjerte til. Her har uddannelsen oplevet en stigning fra 22 til 33 ansøgere.

Med vinterstart kan man få det ekstra halve års sabbat, inden man starter, så man er 100 procent klar til at starte på studiet

Sarah Jensen, kommende markedsføringsøkonom

Den 22-årige randrusianer har bevidst valgt universitetets forelæsninger, selvstudie og sommer-studiestart fra til fordel for at starte på erhverhvsakademiet i Randers nu.

”Universitetets måde at lære på er ikke noget for mig, og samtidig ville jeg gerne have en længere pause fra at gå i skole end kun et år. To sabbatår var for meget, så det passede mig helt perfekt med halvandet år og studiestart nu,” smiler Sarah Jensen, der tror, der er mange ansøgere ligesom hende.

Artiklen fortsætter under billedet Rekordmange har søgt om at starte på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg d. 1. februar. En af dem er 28-årige Alexander Bürlow, der vælger at køre 40 min fra Aarhus for at tage uddannelsen
 
Rekordmange har søgt om at starte på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg d. 1. februar. En af dem er 28-årige Alexander Bürlow, der vælger at køre 40 min fra Aarhus for at tage uddannelsen

”Med vinterstart kan man få det ekstra halve års sabbat, inden man starter, så man er 100 procent klar til at starte på studiet. Det er jeg i hvert fald og glæder mig til at have en klasse igen at ses med hver dag,” forklarer hun.

Ville ikke vente
28-årige Alexander Bürlow fra Aarhus har også søgt ind på Danias finansøkonomuddannelse i Silkeborg. For ham er forklaringen på valget af vinterstart simpel. Han vil i gang. Nu.

”Jeg vil være ejendomsmægler og har leget med tanken om at læse til finansøkonom længe. Så da jeg endelig tog beslutningen, ville jeg ikke vente med at starte,” siger Alexander Bülow, der vil bruge uddannelsen til at blive ejendomsmægler.

”Så kan jeg kombinere min bygge-erfaring som uddannet tømrer, min salgsviden fra HG-uddannelse og erhvervserfaring som Assistant manager i en tøjforretning,” smiler han.

Silkeborg kalder
Han bor 15 minutters gang fra erhvervsakademiet i Aarhus, men har bevidst valgt at købe en bil og køre 35-40 minutter til uddannelsen i Silkeborg.

 ”Jeg har bekendte, der læser begge steder, men mit indtryk af uddannelsen i Silkeborg er bedst. Her er der mere tid til den enkelte og til at hjælpe de studerende, hvis der er ting, man ikke forstår. Den nærhed glæder jeg mig til selv at opleve,” siger Alexander Bürlow, der også har taget et studieforberedende kursus på Dania for at være klar til start.

Læs også: Studieforberedende kurser


Nye uddannelser 
Udover markedsførings- og finansøkonom har det jyske erhvervsakademi også start på en ny videregående it-uddannelse i Grenaa, nemlig stedets første professionsbachelor i softwareudvikling. Her er der kommet 24 ansøgninger ind.

”Det er meget positivt, at vi er kommet så godt fra start med en ny uddannelse, for det er ikke en selvfølge, at det går så godt, når en ny uddannelse starter. Den store søgning peger på, at der er og vi opfylder behovet for flere it-uddannelser på højere niveau,” forklarer rektor Anders Graae Rasmussen.

En anden ny uddannelse, der klarer sig godt, er handelsøkonom i Silkeborg, hvor man for første gang i år har vinteroptag. Her er der kommet 37 ansøgere. Begge dele trækker selvfølgelig op i statistikken, når der sammenlignes med vinteroptaget sidste år.

”Men alene på de uddannelser, hvor vi allerede i forvejen har vinteroptag, er der fremgang på 24 procent. Så der er noget i tiden, som gør vinterstart ekstra populært blandt de unge,” siger Anders Graae Rasmussen fra Erhvervsakademi Dania.

Artiklen fortsætter under billedet Rektor Anders Graae Rasmussen er glad for den store søgning til Erhvervsakademi Danias videregående uddannelser
 
Rektor Anders Graae Rasmussen er glad for den store søgning til Erhvervsakademi Danias videregående uddannelser

Næste studiestart på erhvervsakademierne er til september.

Læs også: Ledige pladser

Hjalp denne side dig?