Del siden
 
       

Robot-uddannelse i Hedensted bliver permanent

Uddannelsen til automationsteknolog er blevet fuldt godkendt og forbliver i Hedensted. Det betyder mere mandskab, mere nærhed for studerende og ses som en åbning for flere lignende uddannelser til byen
Artiklen fortsætter under billedet Automationsteknologerne Bjørn og Rasmus ved tavle, hvor Bjørn skriver på
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/robot-uddannelse-i-hedensted-bliver-permanent/

Den videregående uddannelse til automationsteknolog i Hedensted har fået nyt stempel. Robot-uddannelsen er gået fra at være en midlertidig satellit til at være en permanent campus. Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet for nylig besluttet på baggrund af en ansøgning fra Erhvervsakademi Dania.

Det er rigtig dejligt og gør det mere motiverende at arbejde på studiet

Rasmus Stampe Laursen, studerende om, at automationsteknolog-uddannelsen nu er blevet permanent i Hedensted

Det betyder, at uddannelsesstationen på Spettrupvej i Hedensted kan løsne sine bånd til ”moder-uddannelsen” i Randers og blive sin helt egen.

Resultatet er, at man nu kan ansætte flere uddannelseskræfter. Oprindeligt skulle de studerende have været i Randers under deres 3. semester af uddannelsen, men fremadrettet foregår det hele i Hedensted.

Det glæder Rasmus Stampe Laursen og Bjørn Sigurdsson, der går på uddannelsen.

”Det er rigtig dejligt og gør det mere motiverende at arbejde på studiet. At pendle så langt har jeg prøvet før, hvor jeg skulle med offentlig transport 1,5 time hver vej. Det er ikke rart, og det holdt heller ikke i længden,” forklarer Rasmus Stampe Laursen, der kommer fra Snaptun.

I stedet foregår 3. semester i høj grad på en virksomhed, og herudover mødes de studerende hver anden fredag til lektiecafe på campus.

25.000 jobs om 6 år

Den danske robotindustri er blandt verdens absolut førende. Robotindustrien beskæftiger i dag 8.500 personer og omsætter for 18 mia. kr. Allerede i 2025 kan omsætningen stige til 52 mia. kr. om året og beskæftigelsen til 25.000 personer, viser en ny analyse fra Damvad Analytics.

Artiklen fortsætter under billedet Automationsteknologerne Bjørn og Rasmus ved tavle, hvor Bjørn skriver på Bjørn Sigurdsson (t.v.) og Rasmus Stampe Laursen læser til automationsteknolog i Hedensted, som ligger tæt på deres bopæl

Den stigning kender erhvervschef Carsten Steffensen godt til, da flere virksomheder i området leder efter robotprogrammører, hvilket gør nyheden om den permanente uddannelse ekstra glædelig.

Artiklen fortsætter under billedet Erhvervschef Carsten i skjorte og jakkesæt med verdensmåls nål på Erhvervschef Carsten Steffensen håber, at der nu kan komme flere uddannelser til Hedensted kommune

”Det betyder, at de unge ikke behøver rejse væk og kan bevare en tæt tilknytning til erhvervslivet. Det er det, vi har arbejdet for fra dag 1, for det er den rigtige uddannelse på det rigtige sted,” forklarer erhvervschef i Hedensted kommune, Carsten Steffensen.

Den store efterspørgsel efter automationsteknologer og den særlige tilknytning til erhvervslivet håber Carsten Steffensen kan lokke uddannelsessøgende fra hele landet til Hedensted.

”Vi håber at tiltrække modne studerende, der ikke vil det hektiske storby-studiemiljø. Derudover har vi mange gode praktikpladser, og vi hjælper gerne med en midlertidig bolig i byen,” smiler Carsten Steffensen fra Hedensted kommune, der nu vil forsøge at få flere uddannelser til byens erhvervscampus.

Fakta om uddannelsen til automationsteknolog i Hedensted

  • 2-årig videregående uddannelse i robotter til industrien
  • Opbygget af 1 år praksisnær undervisning, efterfulgt af 12 måneder ude i en virksomhed, som består af undervisning, praktik og hovedopgave
  • 100 % i job. Alle studerende kommer i job, og flere bliver headhuntet til jobs, inden de har afsluttet uddannelsen
  • Arbejder med robotter som programmør, projektleder eller softwareingeniør
  • Mulighed for at læse videre til bachelor i fx innovation, produktudvikling og teknisk integration
  • Findes på Dania i Randers og Hedensted
  • Studiestart til august.

Uddannelsen kom i første omgang til byen, efter at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen understregede et behov blandt virksomhederne i området. Dette er efterfølgende blevet bekræftet ved, at samtlige studerende kommer fra oplandet og primært bliver tilknyttet lokale virksomheder.

Hjalp denne side dig?