Del siden
 
       

Samtlige studerende fra Erhvervsakademi Dania i Horsens har fået praktikplads

Mangel på praktikpladser? Frygt for ikke at kunne færdiggøre din uddannelse? Ikke hos Erhvervsakademi Dania i Horsens.
Artiklen fortsætter under billedet Studerende har undervisning på Erhvervsakademi Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/samtlige-studerende-fra-erhvervsakademi-dania-i-horsens-har-faaet-praktikplads/

Samtlige aktive studerende fra de to uddannelser administrationsøkonom og handelsøkonom har stor grund til at gå med positivt sind ind i det nye år. Der er nemlig praktikpladser til alle.

Den store succes vækker glæde hos studievejleder Merete Blauenfeldt.

- Vi kan især se tendenser på, at der er en væsentligt øget interesse for lønnede praktikophold, som gavner både virksomheder og de studerende, og det er vi superglade for, udtaler Merete Blauenfeldt fra Erhvervsakademi Dania i Horsens.


Vi kan især se tendenser på, at der er en væsentligt øget interesse for lønnede praktikophold..

Merete Blauenfeldt, studievejleder, Erhvervsakademi Dania, Horsens

I alt har 23 administrationsøkonomer fået praktikplads. Deres periode i praktik er ulønnet og varer 12 uger. Til gengæld har de 30 studerende fra handelsøkonom-studiet alle fået lønnet praktikplads.

Deres praktikperiode varer otte til 11 måneder. For begge uddannelser gælder det, at de unge selv har gjort en stor indsats for at komme i praktik hos deres drømmevirksomhed.

Her kan vi virkelig mærke en kæmpestor interesse især fra butiksuddannede, der vil jobsikre sig, fordi handlen bevæger sig i retningen af det online

Merete Blauenfeldt, studievejleder, om den store interesse for e-handel

Merete Blauenfeldt understreger også, at uddannelsesinstitutionens samarbejde med både de private og de offentlige virksomheder har hjulpet den positive udvikling på vej.

Hun peger på uddannelsen som handelsøkonom, som mange butiksuddannede vælger at videreuddanne sig til, da der er stor fokus på e-handel. Her er efterspørgslen stor.

- Flere og flere virksomheder efterspørger medarbejdere med e-handelskompetencer, fordi danskerne i stigende grad handler på nettet, og det har vi som vores valgfag. Her kan vi virkelig mærke en kæmpestor interesse især fra butiksuddannede, der vil jobsikre sig, fordi handlen bevæger sig i retningen af det online, forklarer studievejlederen.

Praktikstederne ligger typisk inden for en radius af 50 kilometer fra uddannelsesinstitutionen eksempelvis i Vejle og Aarhus, men der er også studerende, der har valgt turen til Sjælland, fordi deres drømmevirksomhed lå der.  

Hjalp denne side dig?