Del siden
 
       

Skab dit eget spil til åben dag hos Dania Games

Spilindustrien er i rivende udvikling, og herhjemme omsætter vi for 1,2 milliarder kroner. Derfor er der stort brug for mennesker, der udvikler sjove og seriøse spil til gavn og glæde. Kom til Dania Games Expo 2018 den 10.februar og bliv klogere.
Artiklen fortsætter under billedet Lektor Mikkel Lodahl og campuschef Jonatan Yde er klædt ud som figurer fra klassiske computerspil
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/skab-dit-eget-spil-til-aaben-dag-hos-dania-games/

Spil har værdi på flere planer. Det er underholdende men også lærende, og vi arbejder meget med konceptet ”serious games”...

Mikkel Lodahl, Lektor og projektleder for Institut for Dansk Spiludvikling

Skab dit eget computerspil til åben dag hos Dania Games

Dania Games i Grenaa giver den 10. februar mulighed for, at nysgerrige kan afprøve deres evner til at lave spil og snuse til det kreative, udviklende og fremtidsorienterede miljø i spiluddannelserne som datamatiker og multimediedesigner.

Det sker til Dania Games Expo 2018, en åben dag på uddannelsen, hvor alle interesserede er velkomne. Udover at prøve kræfter med spildesign kan gæsterne også høre om uddannelserne, møde de studerende, prøve de bedste af deres spil og deltage i konkurrencer.


Spilbranchen er i rivende udvikling. Danmark præsterer årligt en omsætning for 1,2 milliarder kroner, og der forventes en fordobling af omsætning og antal stillinger i de næste tre år. Så der er rift om de datamatikere og multimediedesignere, som Dania Games uddanner.

- Spil har værdi på flere planer. Det er underholdende men også lærende, og vi arbejder meget med konceptet ”serious games”, hvor spil bliver brugt til at løse problemer. Spillene kan for eksempel bruges til at gøre svære opgaver nemme, som i vores piratspil, hvor børn gennem spillet på en sjov måde får gennemført er synsprøve, forklarer lektor og projektleder for Institut for Dansk Spiludvikling, Mikkel Lodahl.

Lektor: De kan lave spil men også arbejde i en bank

Med over 2,5 milliarder spillere og over 100 milliarder dollars i årlig omsætning på verdensplan er spiludvikling et område med massiv indtjening. Der er derfor stor efterspørgsel på de kompetencer, som de studerende får hos Dania Games i Grenaa. Men det er faktisk ikke den eneste branche, som efterspørger deres helt særlige evner, forklarer Mikkel Lodahl.

- Vores spiludviklere bliver ansat i mange forskellige stillinger, og det er ikke kun inden for underholdningsindustrien, at vi er eftertragtede. Der er studerende, som arbejder med databaser, hjemmesider og kommunikationsopgaver.

- Jeg plejer at sige, at de kan lave spil men også arbejde i en bank, så der gode jobmæssige muligheder med vores uddannelser, konstaterer Mikkel Lodahl.

En stor del af de uddannede spiludviklere bliver selvstændige og søsætter deres projekter i kreative iværksættermiljøer som fx Game Hub Denmark.

Vil du vide mere, så kom til Dania Games Expo 2018 lørdag den 10.februar kl.10-14.00, på N.P. Josiassens Vej 44a, 8500 Grenaa.

Hjalp denne side dig?