Del siden
 
       

Studerende fra Dania skal udstille på Dokk1 i Aarhus

De to optometrist-studerende, Anne-Mette Rahbæk og Ea Swensson fra Erhvervsakademi Dania, begynder det nye år med at udstille deres spilopfindelse på Dokk1 i Aarhus.
Artiklen fortsætter under billedet
2018-10-08
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/studerende-fra-dania-skal-udstille-paa-dokk1-i-aarhus/

Skal vise piratspil på udstilling

Ea Swensson og Anne-Mette Rahbæk skal her i det nye år vise et piratspil, som de har udviklet for at teste børns syn. Nu har Aarhus Kommune fået øjne op for spillets kvaliteter, og kommunen har derfor inviteret de unge kvinder til at demonstrere deres spil på Dokk1 i Aarhus. Med 23.000 gæster om året i den særlige afdeling for velfærdsteknologi er det et velbesøgt sted.

Artiklen fortsætter under billedet Anne-Mette Rahbæk (tv), i midten Kirsten Bentholm, leder af DokkX, til højre Ea Swensson
 
Anne-Mette Rahbæk (tv), i midten Kirsten Bentholm, leder af DokkX, til højre Ea Swensson

Piratspil skal hjælpe børns syn

Piratspillet skal teste børns øjne, så eventuelle fejl kan opdages i tide. Filosofien bag spillet er, at børn skal kunne teste spillet derhjemme i trygge rammer, i stedet for i optikerens stol med et monstrum af et instrument foran øjnene.

- Vi er lidt grønne i det, men vi synes, at det er helt fantastisk, at vi kan få den mulighed, siger Anne-Mette Rahbæk, studerende på optometriuddannelsen, Erhvervsakademi Dania, Randers.

Piratspillet har de udviklet i samarbejde med datamatikerstuderende fra Dania Games i Grenaa.

Piratspil rummer muligheder

Aarhus Kommune ser frem til de to unge opfinderkvinders besøg i januar. Den 9.januar åbner to rådmænd udstillingen med temaet ”pædagogik og læring”. Aarhus Kommune satser stort på velfærdsteknologien, der skal gøre mennesker mere selvhjulpne.

- Vi er i Aarhus Kommune på udsigt efter nye og spændende løsninger inden for teknologi, der kan hjælpe med at forenkle nogle arbejdsgange til glæde for andre, og vi kan se store muligheder i piratspillet, fortæller Kirsten Rud Bentholm, som er leder af DokkX i Aarhus. I midten på billedet.)

De to kvinder er i øjeblikket i fuldtidspraktik hos optikerforretninger i henholdsvis Hadsund og Randers. Sideløbende er de ved at planlægge deres fremlæggelse på Dokk1 i Aarhus.

Hjalp denne side dig?