Del siden
 
       

Vil studere online-uddannelse fra Saudi Arabien

Sygeplejerske Julie Johansen keder sig som hjemmegående husmor i Saudi Arabien. Derfor har hun søgt ind som online handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania, der har fået 51 ansøgninger
Artiklen fortsætter under billedet Julie Johansen bor i Riyadh med sin mand og to små børn
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/vil-studere-online-uddannelse-fra-saudi-arabien/

Det nye initiativ til at læse handelsøkonom online er blevet taget godt imod af danske uddannelsessøgende fra ind- og udland. Da der i dag 5. juli var frist for at søge ind på en videregående uddannelse, havde 84 personer valgt det nye Horsens-studie som førsteprioritet. Det glæder campuschef Annette Poulsen fra Erhvervsakademi Dania.

- Vi har set en udvikling på vores andre online uddannelser og en tendens blandt de unge efter en mere fleksibel tilgang til at studere. Der kunne vi se den praksisnære uddannelse til handelsøkonom passe ind, og det er glædeligt, at vi nu kan se, vi har set rigtigt, forklarer campuschef Annette Poulsen og bemærker, at der sandsynligvis kommer ledige pladser på administrationsøkonom-uddannelsen i Horsens, som er institutionens anden uddannelse i byen.

Starten på en ny karriere

29-årige Julie Johansen bor i Riyadh, der er hovedstaden i Saudi Arabien, sammen med sine børn og udstationerede mand. Gennem de sidste fire år har hun været på barsel og taget sig af parrets to børn, men nu skal det være slut.

 

- Jeg vil gerne skrive midt eget kapitel i at være ude. Det er ikke kun min mands liv, der udvikler sig af at være ude. Jeg dur ikke til at sidde stille og vil gerne starte en ny karriere. Der gik lidt for meget børn i den, griner Julie Johansen, der derfor har brugt det seneste år på at afsøge sine muligheder for at læse online. Valget faldt på handelsøkonomstudiet, som hun nu har søgt ind på.

 

- Det er bare perfekt og passer godt ind i vores familieliv, fordi det er så fleksibelt. Jeg kan logge ind, når jeg har timerne til det, fx når børnene er i nursery (børnehave, red.), siger Julie Johansen, der i øjeblikket er hjemme i Danmark på sommerferie med familien.

Sygeplejerskeuddannelse giver ballast

Egentlig er hun uddannet sygeplejerske og elsker faget, men at bo i udlandet, presset i sygehusvæsenet og en diskusprolaps i lænden har fået hende til at indse, det ikke er det, hun vil mere.

Tidligere har hun arbejdet med salg og handel i Vero Moda og på McDonalds, hvilket hun befandt sig rigtig godt i, og hun er ikke i tvivl om, at de kompetencer hun har med sig fra sygeplejerskeuddannelsen kan komme hende til gavn inden for indkøb og detail.

Jeg vil gerne skrive midt eget kapitel i at være ude. Det er ikke kun min mands liv, der udvikler sig af at være ude. Jeg dur ikke til at sidde stille og vil gerne starte en ny karriere. Der gik lidt for meget børn i den.

- Julie Johansen, ansøger bosat i Riyadh

- Jeg er uddannet i at snakke med alle typer af mennesker, der kan være pressede, og jeg kan sætte mig ind i deres situation. Den ballast og viden kan jeg helt sikkert trække med over i en stilling med salg og indkøb, forklarer Julie Johansen.

Alle er noget med tal

En fast del af studiet er 7-9 måneder i praktik, og det skal foregå i millionbyen Riyadh, hvor alle internationale virksomheder har et kontor i forbindelse med deres tilstedeværelse i Mellemøsten. Derfor er Julie Johansen meget fortrøstningsfuld om at finde en praktikplads ved fx en dansk virksomhed i landet.

Opbakningen fra både mand og familie er stor til hendes nye start, og som Julie Johansen forklarer, er alle i hendes familie noget med tal.

- Så det er ikke så underligt, jeg også vil den vej, og jeg glæder mig bare så meget til at starte. Det bliver sindssygt spændende, smiler hun.

Hun får ligesom alle andre ansøgere svar på deres optagelse via e-boks den 28.juli kl. 00.01.

Hjalp denne side dig?