Del siden
 
       

 

Coronavirus: Information til studerende

Retningslinjer for studerende:

Det overordnede formål med retningslinjerne er at undgå smittespredning blandt studerende og medarbejdere ved at følge sundhedsmyndighedernes vejledninger på alle afdelinger og campusser hos Erhvervsakademi Dania.

Dette indebærer, at Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse skal følges, herunder råd vedrørende rengøring, udluftning og hygiejne samt test og isolation ved symptomer.

Du vil finde informationsmateriale og plakater fra Sundhedsstyrelsen omhandlende smitteforebyggende tiltag flere forskellige steder på campus.

Herunder kan du læse om, hvordan du som studerende eller kursist forholder dig ift. corona.

Er du i tvivl om noget eller har gode forslag, så kontakt venligst din lokale studiesekretær.


Sundhedsstyrelsens generelle råd:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved


Smittet med Covid-19
 
Du skal blive hjemme, hvis du har symptomer på sygdom, også hvis det kun er milde symptomer. Gå i selvisolation og blive testet med en PCR-test.

Selvom du føler dig lidt sløj eller har få, milde symptomer er det en god ide at blive hjemme, sådan du ikke risikerer at smitte andre.

Personer, som har været i nær kontakt med en smittet person, skal i gå i selvisolation og lade sig teste. Man defineres som nær kontakt, hvis man har opholdt sig indenfor en radius på under 1 meter i mere end 15 minutter op af en smittet person.

Hvis du konstateres smittet med Covid-19, skal du informere din studiesekretær om smitten. Derefter udsendes orienteringsmail til de undervisere og medstuderende, som har været i kontakt med dig. Der gøres ligeledes opmærksom på Sundhedsstyrelsens materiale til nære kontakter.

Sundhedsstyrelsens nationale teststrategi har fokus på smitteopsporing af nære kon­takter, men hvis du har fulgt Sundhedsstyrelsens generelle råd om fysisk afstand, hosteetikette og hygiejne, vil det være meget få personer, som du har været i nær kontakt med.

Der er oprettet en kontaktopsporingsenhed under Styrelsen for Patientsikkerhed ved navn Coronaopsporing, som vil tilbyde støtte med opsporing af nære kontakter. Hvis du får et positivt resultat, vil du blive kontaktet af enheden og også få mere at vide om, hvilke forholdsregler du skal tage og selvisolation.

Undervisere og medstuderende, som ikke har været nære kontakter, skal efterfølgende være særligt opmærksomme på sygdomstegn og i endnu højere grad følge de generelle råd om god hygiejne, men de må som udgangspunkt gerne møde op på campus.

Forkølelse
Har du symptomer på forkølelse samt nyser og hoster, så bliv hjemme. Bliv hjemme, indtil du har været fri for symptomer i mindst 48 timer. Lader du dig teste, og svaret er negativt efter første test, må du godt møde op, når du er frisk igen.

Kantine og forsamlinger til frokost 
Såfremt der er salg fra kantine, vil der være placeret afstandsmarkering ved disken, som vi opfordrer til at overholde, således der ikke opstår tæt kø. Yderligere information om åbning, sortiment m.v. gives lokalt på campus. 

Yderligere spørgsmål
Har du brug for en snak om trivsel eller studievilkår, er du altid velkommen til at booke en tid hos din studievejleder, tage en snak med studiesekretæren eller din studiekoordinator.

Du finder yderligere information om COVID-19 samt spørgsmål og svar til studerende hos Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Hjalp denne side dig?