Del siden
 
       

Lene er praktikant og fungerer som schweizerkniv hos Grundfos

Hun ramte den rigtigt, 27-årige Lene Røjgård, da hun skulle finde en praktik-virksomhed i forbindelse med sin uddannelse til administrationsøkonom. Der opstod nemlig en mulighed hos Grundfos, som Lene rykkede hurtigt på, og det var et godt match.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/lene-er-praktikant-og-fungerer-som-schweizerkniv-hos-grundfos/

Faktisk søgte Grundfos slet ikke en praktikant fra administrationsøkonom-uddannelsen, men Lene tog chancen og så gik det hurtigt. Hun ringede og præsenterede sig for Senior Manager i Visitors Services, Jan Frandsen, kom til samtale dagen efter og fik et ’ja’ senere samme dag.

”Talenter hænger ikke på træerne”, fortæller Jan om den hurtige proces, og hvorfor han mere eller mindre tilbød Lene et praktik-ophold på stedet. Aftalen blev, at Lene startede hos Grundfos den 2. januar 2024, hvor hun er tilknyttet besøgsafdelingen tre dage om ugen og hovedreceptionen og to dage om ugen.

Der er rigtig meget koordinering, der skal lykkes, for at give de besøgende den bedste oplevelse, når de er her. Og det er den bedst mulige oplevelse, vi skal give dem.

Lene Røjgård, administrationsøkonom-studerende og praktikant hos Grundfos

Kunderne skal have en fem-stjernet oplevelse
Grundfos er om nogen en global virksomhed, der har kunder og samarbejdspartnere over hele kloden. Mange af dem - faktisk mere end 400 grupper om året - kommer forbi besøgsafdelingen, for at få et lille indblik i historien bag Grundfos, og hvordan virksomheden har udviklet sig til det, den er i dag:

”Der er rigtig meget koordinering, der skal lykkes, for at give de besøgende den bedste oplevelse, når de er her. Og det er den bedst mulige oplevelse, vi skal give dem. Hvis de er fløjet ind fra Mexico eller Kina, skal tingene ’klappe’, så de oplever Grundfos fra den bedste side”, forklarer Lene Røjgård og siger videre:

”Vi vil gerne give kunderne det, vi kalder en femstjernet oplevelse. Så vi investerer mange ressourcer i at lave aktivitetskataloger og programoversigter. Vi har også snakket med ministeriet om, hvordan vi kan hjælpe de internationale besøgende med at søge visum. Simpelthen for at gøre oplevelsen så nem for dem, som muligt”.

Faste og frie rammer fungerer godt
Pre-boarding, on-boarding, jubilæer, kundebesøg, statistik i excel osv. Der er næsten ikke noget, som Lene IKKE har prøvet i sin praktik. Og det passer hende helt fint:

”Jeg kan godt lide den kombination af faste og frie rammer, jeg har i min hverdag. Der er nogle arbejdsopgaver som ligger fast, men jeg har også god mulighed for selv at byde ind, være proaktiv og sige hvilke arbejdsopgaver jeg godt kunne tænke mig”, fortæller Lene.

Det kan være overvældende at finde ud af hvor meget arbejde, der ligger bag et godt kundebesøg eller et vellykket on-boarding forløb af en ny medarbejder. Men Lene har været godt klædt på til opgaven:

”Noget af det jeg bliver uddannet til, er at være omstillingsparat, at se muligheder og rykke på dem. Det har været en god ballast for mig at have med. Og så har vi også arbejdet konkret med on-boarding forløb på min uddannelse, så jeg synes, at der er mange ting, jeg kan tage med mig”, understreger Lene Røjgård.

Noget af det jeg bliver uddannet til, er at være omstillingsparat, at se muligheder og rykke på dem. Det har været en god ballast for mig at have med.

Lene Røjgård, administrationsøkonom-studerende og praktikant hos Grundfos

Vi har ét skud i bøssen
Jan Frandsen, Senior Manager i Visitors Services, ved om nogen, hvad der skal til for at skabe de bedste rammer til et godt kundebesøg. Han er også meget bevidst om, hvorfor det er så vigtigt for Grundfos at kunderne bliver modtaget af nogen, som er bevidst om deres rolle:

”Hvis vi har kunder, der kommer fra Australien, har vi ét skud i bøssen for at imponere dem. Så der skal være styr på, hvad der skal ske. Lene har haft en rolle, hvor hun har styret kommunikationen og planlægningen med sælgerne og sørget for, at alt er booket, klappet og klar. Det har hun været dygtig til, og hun har taget ansvar”, understreger Jan Frandsen og runder af:

”Lene har fungeret som vores schweizerkniv. Hun kan en masse forskelligt, og det hun ikke kan, har hun ikke været bange for at kaste sig ud i og lære. Det er en god attitude at komme med. For det handler netop om at give den gas som praktikant, så vi kan se, hvad de kan, og hvad de vil”.

Faktisk er Jan Frandsen så godt tilfreds med Lenes indsats, at han har tilbudt hende en tre-måneder lang kontrakt. Så når Lenes praktik stopper 1. april, skal hun arbejde hos Grundfos samtidig med, at hun også skriver sin hovedopgave sammen med virksomheden. Det bliver lige præcist så travlt, som Lene godt kan lide det.

Læs mere om Grundfos her

Administrationsøkonom-uddannelsen er en kortere videregående uddannelse på to år.

Der er tre måneders SU-berettiget praktik i løbet af uddannelsen.

Du kan læse til administrationsøkonom i Horsens

Uddannelsen til administrationsøkonom kombinerer teori og praktik og bringer dig hele vejen rundt om det administrative område.

De første 3 semestre foregår på erhvervsakademiet, hvor du modtager undervisning på mindre hold – på fjerde og sidste semester skal du i praktik.

Undervisningen er praksisorienteret og veksler imellem holdundervisning og arbejde i studiegrupper.

Hjalp denne side dig?