Vil du skabe fremtidens fedeste oplevelser? Tag første skridt på vej til en professionsbachelor-uddannelse inden for oplevelseserhvervet med uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom
Vil du læse en uddannelse, som kan få dig direkte i job i en branche med fuld fart på?
Vil du læse en uddannelse med praktik undervejs?
Vil du arbejde med projekter, som handler om at give folk en god oplevelse – uanset om det er en rejse-, en restaurant-, en hotel-, eller måske en koncertoplevelse?
Så skal du læse Service- og oplevelsesøkonom hos os. Du kan læse uddannelsen fysisk på vores campus i Randers eller du kan læse den online, uanset hvor du er ude i verden.
Service- og Oplevelsesøkonom
Kort videregående uddannelse, 120 ECTS-point
2 år
3 måneders SU-berettiget praktik
August/september
Dansk
Med en uddannelse som Serveice- og oplevelsesøkonom kan du gå direkte ud i arbejdslivet efter lige knap 2 års studier eller du kan vælge at læse videre og tage en professionsbachelor i International Hospitality Management.
Du kan læse meget mere om dine muligheder som hhv. fysisk og online studerende på Service- og oplevelsesøkonomuddannelsen herunder.
Uanset hvilken retning du vælger, har du mulighed for at deltage på vores internationale studietur til Sydafrika. Den kan du læse mere om her.
Adgangskrav på en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbacheloruddannelser
For at blive optaget, skal du have en gymnasial eksamen (kvote 1) eller en erhvervsuddannelse (kvote 2). Derudover kan der være nogle specifikke fag, som også skal være bestået. Et fag er bestået, når det vægtede gennemsnit af samtlige opnåede karakterer (på eksamensbeviset) i det konkrete fag er mindst 2,0 uden oprunding. Du kan se fagkravene til uddannelser her
Adgangskravene skal være opfyldt ved studiestart. Du kan derfor godt søge om optagelse, inden du er færdig med fx din adgangsgivende eksamen eller supplerende fag.
Kvote 1
Studiepladserne i kvote 1 tildeles efter faldende optagelseskvotient. Optagelseskvotienten er eksamensgennemsnittet ifølge beviset for den adgangsgivende eksamen.
Når du søger om optagelse via kvote 1, sker det derfor udelukkende på baggrund af dit eksamensgennemsnit fra den adgangsgivende eksamen. Her er det altså ikke nødvendigt at medsende CV, motiveret ansøgning mm.
Kvote 2
Alle ansøgninger via kvote 2 bliver behandlet individuelt, og du kan i afsnittet "Op og ned på kvote 2", læse mere om, hvad det er vi lægger vægt på, når vi behandler en kvote 2-ansøgning.
Adgangskrav på en selvstændig overbygningsuddannelse (professionsbacheloruddannelser)
For at blive optaget skal du have en adgangsgivende erhvervsakademiuddannelse – du kan se hvilke der er adgangsgivende her
Du har ikke en adgangsgivende uddannelse
Du kan muligvis blive optaget på uddannelsen, selvom du ikke opfylder de formelle krav. Det kan du, hvis du kan dokumentere, at du har faglige kvalifikationer, som kan sidestilles med de formelle krav. Kontakt studievejledningen længere nede på siden, hvis du er interesseret i en individuel kompetencevurdering med henblik på optagelse eller send en ansøgning her
Ansøgningsfrister på erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser
Her skal du søge om optagelse på en baggrund, som ikke falder ind under betingelserne for at søge til fristen 5. juli. Det gælder:
Her skal du søge om optagelse, hvis du ønsker at søge gennem kvote 1 og ønsker at blive optaget alene på baggrund af en dansk gymnasial eksamen.
Ansøgningsfrist på en selvstændig overbygningsuddannelse (professionsbacheloruddannelser)
Her er ansøgningsfristen 1. juli kl. 12.00.
Optagelse efter ansøgningsfristerne
Du kan blive optaget efter ansøgningsfristerne, hvis vi har ledige studiepladser. Ansøgere, der søger inden fristerne, får dog tildelt en studieplads først.
Optagelse på en ledig studieplads kræver stadig, at du opfylder adgangskravene.
Efter det ordinære optag vil du sidst i juli kunne finde de uddannelser, som vi har ledige studiepladser på her og ønsker du at søge om en af de ledige studiepladser, foregår det på www.nemstudie.dk
Hvert år tages der stilling til hvordan studiepladserne på en uddannelse skal fordeles mellem kvalificerede ansøgere i kvote 1 og 2. Du kan se den gældende kvotefordeling her
Giv dig selv en god start på dit nye studie, inden studiet for alvor går i gang.
Særligt, hvis det er længe siden, at du sidst gik i skole, kan det være en god investering.
Se vores udbud her
Kandidatreglen betyder, at hvis du allerede har gennemført en kandidatuddannelse fra Danmark eller udlandet, kan du som udgangspunkt kun blive optaget på en ny videregående uddannelse, hvis der er ledige pladser på den uddannelse, du ønsker optagelse på.
På uddannelser med frit optag har reglen derfor ingen betydning.
Er du i tvivl om noget, er vi klar til at hjælpe og vejlede. Ring til os eller send os en mail på studievejledning@eaDania.dk, så vender en af vores studievejledere retur til dig.
Hvis du har gennemført relevante uddannelser eller dele heraf i enten Danmark eller udlandet, skal du søge om at få merit. Du er, når du sender din ansøgning forpligtet til at informere om de relevante uddannelseselementer du har. Læs mere om merit.
Ansøgning om optagelse på en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbacheloruddannelser
Din ansøgning skal laves digitalt på optagelse.dk og du skal bruge dit MitID.
Du kan lave din ansøgning i flere omgange, og den er først sendt afsted, når du har underskrevet digitalt med dit MitID. Det sidste skal du til gengæld huske at gøre inden ansøgningsfristen.
Du kan søge om optagelse til det kommende studieår fra 1. februar. Fristen for kvote 2 er 15. marts kl. 12:00, og for kvote 1 er det 5. juli kl. 12:00.
Ansøgning om optagelse på en selvstændig overbygningsuddannelse (professionsbacheloruddannelser)
Din ansøgning skal laves digitalt på nemstudie.dk og du skal bruge dit MitID.
Du kan lave din ansøgning i flere omgange, og den er først sendt afsted, når du har underskrevet digitalt med dit MitID. Det sidste skal du til gengæld huske at gøre inden ansøgningsfristen.
Du kan søge om optagelse til det kommende studieår fra 1. februar. Ansøgningsfristen er 1. juli kl. 12.00. Bemærk at ansøgningsfristen til PB i dataanalyse kan være tidligere, hvis du søger på baggrund af en af de uddannelser som kræver en bestået adgangsprøve. Det kan du se mere om her
Hvis vi har ledige pladser på vores uddannelser, optager vi studerende helt frem til studiestart i september. Der er de samme adgangskrav som ellers.
Overblik over ledige pladser kan du finde her.
Både før og under dit studie tilbyder vi dig noget ekstra. Vi vil nemlig gerne give vores studerende de bedste forudsætninger for at få en god studietid hos os og en god karrierestart.
Før du starter hos Erhvervsakademi Dania, tilbyder vi derfor en række forskellige genopfriskning-kurser, og under dit studie kan du vælge at supplere din uddannelse med ekstra viden, så du står endnu stærkere som nyuddannet.
Forud for studiestart tilbyder vi altid flere kurser, som har det formål at hjælpe dig til at få en god start på din uddannelse hos os.
Vi har primært korte kursus tilbud, så du bliver præsenteret for teori, øvelser og opgaver fra første dag på studiet. Derfor oplever mange, at det er en stor fordel at starte med at genopfriske deres viden. Det er selvfølgelig frivilligt, men mange har stor glæde af det.
Har du overskud og lyst til det i dagligdagen, tilbyder vi dig at læse et akademifag hos os sideløbende med din fuldtidsuddannelse.
Et akademifag vil give dig noget ekstra til CV'et og kan lette dit arbejde med at finde praktikplads under og job efter endt studie.
Vi tilbyder i udgangspunktet ekstra akademifag både online og på vores campusser i foråret og efteråret.
Uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom er en kort videregående uddannelse på 120 ECTS-point. Forkortelsen står for "European Credit Transfer and Accumulation System", og betyder kort sagt for dig, at du kan få uddannelsen anerkendt i andre europæiske lande.
I den officielle kvalifikationsramme over livslang læring ligger uddannelsen på niveau 5 af 8. Du kan efterfølgende læse videre på en uddannelse, der ligger på niveau 6. Det kan du f.eks. ved at læse en halvanden årig professions-bachelor top-up. Efter det er din vej åben for at læse videre på niveau 7 og slutteligt 8, som er forskergraden.
Uddannelsesstigen er nem overskuelig i en visualiseret udgave.
Med en uddannelse som service- og oplevelsesøkonom har du mange muligheder for at læse videre og bygge ovenpå.
Du kan blandt andet læse videre på en professionsbachelor i international hospitality management, sportsmanagement, innovation og entrepreneurship, e-handel eller design og business.
Der er også mulighed for at bygge videre på uddannelsen i udlandet.
Mulighederne for videreuddannelse som service- og oplevelsesøkonom udvikler sig løbende, og hvilke muligheder du har, vil også afhænge af, hvad du i øvrigt har af uddannelse og erfaring.
Uddannelsen er SU-berettiget. Du kan læse mere om SU på su.dk.
Bor du i lejebolig kan du muligvis få boligstøtte af din bopælskommune. Dine specifikke muligheder må du forhøre dig om hos din kommune.
I løbet af din studietid vil du møde forskellige prøver og eksamener, nogle vil være skriftlige mens andre vil være mundtlige. Din uddannelse slutter altid med en afsluttende opgave, som du efterfølgende skal forsvare til en mundtlig eksamen.
I studieordningen kan du se flere detaljer for eksamener og prøver under uddannelsen. Du kan også læse mere i eksamensreglementet.
Inden du starter og før hvert semester, vil du modtage en liste over litteratur, som du skal anskaffe dig.
Nogle køber bøgerne fra ny, mens andre finder noget af litteraturen brugt eller låner sig til det. Udgifter til undervisningsmateriale som bøger og anden litteratur skal du selv betale.
Du har mulighed for at få hjælp via Specialpædagogisk Støtte-ordningen (SPS), hvis du har brug for ekstra hjælp til at kunne gennemføre uddannelsen på samme vilkår som andre. Læs mere om SPS.
Hjalp denne side dig?