Gør din ESG-indsats mere effektiv med kunstig intelligens!
Dette fag på 5 ECTS-point under akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling giver dig praktiske værktøjer til at:
Kurset er målrettet dig, der arbejder med ESG – både rapportering og strategisk indsigt i konkurrenter og kunders ESG-niveau.
Målgruppe
Dette fag er målrettet dig, som arbejder med ESG og som ønsker at bruge relevante datakilder og kunstig intelligens mere effektivt.
Faget giver dig indsigter og færdigheder i specifikke anvendelser af kunstig intelligens i ESG-arbejdet.
Introduktion til ESG-begrebet, kunstig intelligens og relevante datakilder i ESG-arbejdet.
Herunder ESG-rapporter, årsregnskaber, Forbrugerombudsmandens guide, EU-standarden og guide til anvendelse af AI i ESG-arbejdet.
ESG-landskabet.
2-3 metoder til at forstå ESG-landskabet, virksomheden befinder sig i.
Vi arbejder med de data, der er offentligt tilgængelige i brancheorganisationer, hos konkurrenter, kunder og leverandører.
Vi gennemgår værktøjer og arbejdsgange og metoder, der gør det let at komme i gang.
Vi laver øvelser i anvendelse af metoderne og inddrager egen virksomhed.
AI’s begrænsninger: Lovgivning, værktøjer, afhængighed af data, hemmeligholdelse af egne data.
Vi gennemgår, hvordan sikkerhed skabes i en kombination af AI-værktøj og god praksis i at skelne mellem offentlige og sensitive datakilder.
Vi laver en øvelse, hvor vi bruger AI til at estimere bæredygtighedseffekten af en bæredygtighedsindsats eller et udviklingsprojekt i virksomheden.
ESG-rapportering og kommunikation.
2-3 metoder til at konsolidere data til rapportering, vurdere korrekt placering af budskaber (indsats vs resultat) og egnethed af budskaber (konkret og underbygget vs generelt).
Vi sigter efter den gyldne middelvej mellem greenwashing og greenhushing.
Vi illustrerer med eksempler fra egen analyse af 10.000 jyske virksomheders bæredygtighedskommunikation
Se eller gense webinar "AI i ESG-rapportering" fra d. 27. marts 2025
I dette webinar viser vores undervisere, hvordan du med AI kan bruge ESG-standarderne til at strukturere din virksomheds data.
Undervisning online d. 23.04 + 04.06
Undervisning fysisk i Randers d. 07.05 + 19.05
Dette fag er målrettet dig, som arbejder med ESG og som ønsker at bruge relevante datakilder og kunstig intelligens mere effektivt.
Faget giver dig indsigter og færdigheder i specifikke anvendelser af kunstig intelligens i ESG-arbejdet.
De primære undervisere på kurset er Klaus Ulrik Mortensen og Christian Rasmussen.
Klaus Ulrik Mortensen rådgiver virksomheder og offentlige aktører om grøn og digital omstilling. Forankret i dyb viden om bæredygtighed og digital teknologi fokuserer han på snitfladen mellem kommunikation og forretningsudvikling.
Klaus har i samarbejde med Dansk Industri undervist en lang række virksomheder i bæredygtighedskommunikation. Han underviser aktuelt på Kommunikationsuddannelsen på DMJX i bæredygtighedskommunikation og databaseret dokumentation. Han arbejder sideløbende på digitale værktøjer, som kan styrke virksomhedernes ESG-rapportering.
Christian Rasmussen faciliterer effektiv grøn innovation og teknologiudvikling hos produktionsvirksomheder.
Christian har etableret Danmarks første bæredygtigheds baseline for industrien i et partnerskab mellem Akademiet for Tekniske Videnskaber og Industriens Fond. Han medbringer værktøjer inden for innovationsledelse og udvikling af bæredygtige produkter fra Institute for Manufacturing Cambridge og DTU.
Fra Grundfos og Sintex har Christian stor praktisk erfaring med at finde det rigtige værktøj frem og få innovationsteamet til at arbejde effektivt.
Hjalp denne side dig?