Del siden
 
       
 

Ofte stillede spørgsmål

Du kender det måske også som FAQ eller Frequently Asked Questions - uanset, så går det ud på det samme.

Vi har samlet de spørgsmål, som de fleste stiller os, fundet svaret på dem og skrevet det ned efter bedste evne. Vi håber det kan hjælpe dig til at finde de svar du søger.

Og husk, at du altid er velkommen til at kontakte en af nedenstående studievejledere

Spørgsmål til optagelse og uddannelsesvalg

  • Hvad kan jeg blive med en erhvervsakademiuddannelse?

    Generelt får du både en teoretisk og praktisk uddannelse, som er lige til at bruge i konkrete jobs - du opnår i høj grad de kompetencer som erhvervslivet og offentlige institutioner efterspørger. 

    På de sider, hvor du kan læse om vores enkelte uddannelser, kan du se eksempler på titler og jobfunktioner, som de færdiguddannede ofte får. Du kan også finde inspiration på siden her: Hvad Kan Jeg Blive.

  • Kan jeg læse videre med en uddannelse fra Dania?

    Ja det kan du. Der er mange muligheder for fremtiden, og disse ændrer sig løbende. Gå på www.ug.dk, find den uddannelse du interesserer dig for og gå under punktet fremtidsmuligheder. Ønsker du generel viden om videreuddannelsesmuligheder, kan du læse mere her.

  • Hvad er adgangskravene?

    Der er forskellige adgangskrav afhængig af uddannelse. Du kan finde adgangskrav for den uddannelse du er interesseret i på siden for den enkelte uddannelse under punktet "adgangskrav og optagelse" - du finder vores uddannelser her

  • Kan jeg blive optaget, hvis jeg ikke opfylder adgangskravene?

    Du kan læse mere om dine muligheder for optagelse på en uddannelse på Erhvervsakademi Dania her.

  • Hvordan får jeg merit og dispensation?
  • Er der en adgangskvotient?

    Alle uddannelser har et vist antal pladser. Er der flere ansøgere til en uddannelse end der er pladser, vil der være adgangsbegrænsning. Adgangskvotienten på en uddannelse er afhængig af antallet af pladser og antallet af ansøgere. Det kan både stige og falde fra år til år. Du kan se en samlet oversigt over adgangskvotienter her. Adgangskvotienten er historisk, så det tal, du ser, er altid fra det foregående optag.

  • Hvordan søger jeg SU og hvornår?

    Du kan søge SU, når du har bekræftet din studieplads. Du får flere informationer om dette i forbindelse med din optagelse. Du kan altså ikke søge SU før du har fået tilbudt en studieplads og du selv har bekræftet den. 

  • Skal jeg selv finde min praktikplads?

    Ja det skal du, og der er gode muligheder for hjælp og vejledning til processen. Langt de fleste finder nemt en praktikplads.

    Du vil få mere information om praktik, når du er begyndt på din uddannelse.

  • Får jeg SU under praktikken?

    Alle fuldtidsuddannelser på Erhvervsakademi Dania er berettiget til SU under hele uddannelsen - inklusiv praktikperioden. Optometri- og handelsøkonomstuderende får dog løn i stedet for SU under deres praktik i Danmark. 

  • Hvad er forskellen på en erhvervsakademiuddannelse på Dania og en universitetsuddannelse?

    En erhvervsakademiuddannelse er en professionsrettet, kompetencegivende kort eller mellemlang videregående uddannelse, der kan vare 2-4 år inklusiv praktik. En erhvervsakademiuddannelse kombinerer undervisning på skolen med praktik i en virksomhed, og vil ofte rette sig mod et bestemt erhverv eller en profession. 

    Bachelor- og kandidatuddannelser på universiteterne er forskningsbaserede, videregående uddannelser. Uddannelserne udbydes inden for de faglige hovedområder naturvidenskab, sundhedsvidenskab, teknisk videnskab, humaniora, teologi og samfundsvidenskab. Uddannelserne varer typisk 3-5 år. 

  • Jeg har et hav af andre spørgsmål, hvem kan jeg kontakte?

    Du kan få flere oplysninger ved at kontakte vejledningen på den uddannelse du er interesseret i.

  • Hvordan er starten på studiet?

    Alle vores uddannelser har et introduktionsprogram, hvor du møder dine undervisere, studievejledere og andre, som du naturligt vil komme i kontakt med under dit studie. 

    Her bliver du også introduceret til vores IT, digitale læringsplatforme og får information om, hvordan dit studie er skruet sammen - fx introduktion til gruppearbejde og selvstudie. Du vil typisk også møde nuværende studerende, som kan hjælpe dig med at få en god studiestart.

    Du får naturligvis information omkring netop dit introduktionsprogram, når du er optaget på uddannelsen. Har du specifikke spørgsmål herefter, så anbefaler vi dig at kontakte den uddannelse, som du er optaget på. 

  • Jeg har en kandidatuddannelse i forvejen, kan jeg komme ind hos jer?

    Du har måske hørt om kandidatreglen. Den betyder, at hvis du allerede har gennemført en kandidatuddannelse fra Danmark eller udlandet, kan du som udgangspunkt kun blive optaget på en ny videregående uddannelse, hvis der er ledige pladser på den uddannelse, du du ønsker optagelse på. Desuden kan du ikke søge om en standby-plads. På uddannelser med frit optag uden dimensionering har reglen derfor ingen betydning. 

    Det er muligt at søge om dispensation for kandidatreglen, hvis der foreligger usædvanlige forhold.

    Hvis du gerne vil optages hos os, selvom du har en kandidatuddannelse, så tag kontakt til os. Fx til vores koordinerende studievejleder på HvadKanJegBlive@eaDania.dk

     

Spørgsmål til hverdagen på Dania

  • Får jeg et studiekort?

    Ja, du får et digitalt studiekort via Danias app, efter du er startet på din uddannelse hos os.

  • Skal jeg have min egen PC/bærbar?

    Ja, at have egen PC/bærbar er en naturlig forudsætning for at du kan gennemføre din uddannelse på Erhvervsakademi Dania. Kontakt den uddannelse du tænker på at søge ind på, hvis du har flere specifikke spørgsmål omkring IT, programmer med videre. 

Spørgsmål til geografi og transport

  • Hvordan får jeg et ungdomskort til offentlig transport?

    Du skal selv søge om ungdomskort, og det kan du først gøre et par dage efter, at du har bekræftet, at du vil starte på uddannelsen. Du kan søge om ungdomskort mv. her

  • Hvor ligger skolen?

    Du kan finde vores adresser, telefonnumre og øvrige kontaktinformationer på vores forskellige afdelinger her.

  • Kan jeg parkere ved skolen?

    Ja, og det er gratis at parkere på alle afdelinger.

  • Hvordan finder jeg en bolig?

    Du kan finde oplysninger om muligheden for studieboliger i de forskellige byer her - se afsnittet ”praktiske oplysninger”.

Kontakt, hvis du ikke fandt det, du ledte efter

Studievejleder
Erhvervsakademi Dania
Studievejledningskoordinator
Erhvervsakademi Dania
Studievejleder
Erhvervsakademi Dania

Hjalp denne side dig?