Del siden
 
       
 

Grøn omstilling i praksis - 10 ECTS

  • et fag på akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling

Der er mange typer kurser, der lover indsigt og forståelse. Men hvordan adskiller man det essentielle fra det overfladiske? Hvordan oversætter man den teoretiske verden af bæredygtighed til konkrete, målbare resultater i den travle hverdag? 

Denne uddannelse er designet til netop dig, der søger praktiske løsninger og reelle forandringer. Faget er struktureret omkring interaktiv undervisning, som kombinerer teoretisk viden med praktiske øvelser, gruppediskussioner og anvendelse af relevante værktøjer.

Målgruppe

Dette fag er ideelt for dig, der skal omsætte teori til praksis i en travl hverdag, hvor bæredygtighedsarbejde skal balanceres med andre virksomhedsbehov. Det er ikke nogen hemmelighed, at man ofte møder udfordringer og modvind, når man arbejder med bæredygtighed, og dette fag er derfor skræddersyet til dig, der skal tackle både eksterne krav og interne forventninger.

Indhold

  • Modul 1 - Introduktion til grøn omstilling

    Dette modul giver et omfattende overblik over de centrale termer inden for bæredygtighed, inklusive en historisk kontekst. Vi dækker nationale og europæiske krav og lovgivning til virksomheder, og gennemgår nøglebegreber som bæredygtighed, drivhusgasser (GhG), Scopes, CSRD, Verdensmål, ESG, ESRS, og SBTi.

  • Modul 2 - GHG Protokollen og rapportering

    Forstå GHG Protokollen og de tre scopes, med særlig fokus på krav til rapportering. Du vil lære om værdien af ESG-rapportering, opbygningen af et CO2-regnskab, og systematiseringen af dataindsamling, herunder beregning af klimapåvirkning.

  • Modul 3 - Strategi og handling

    Lær hvordan du udvikler en bæredygtighedsstrategi og handlingsplan. Vi vil arbejde med væsentlighedsmatricer og diskutere betydningen af change management i relation til bæredygtighedsarbejde, herunder medarbejderengagement og ledelsens rolle.

  • Modul 4 - Forretningsmodeller og Cirkulær Økonomi

    Udforsk forskellige bæredygtige forretningsmodeller, inklusive principperne bag cirkulær økonomi samt minime-ring og sortering af affald. Vi ser på eksempler som take-back systemer og overgangen fra principper til praktisk handling, samt kortlægning af værdikæder.

  • Modul 5 - Leverandører og samarbejdspartnere

    Modul 5 - Leverandører og samarbejdspartnere

    Håndtere udviklingsorienterede situationer i relation til grøn omstilling i virksomheden og dennes produkter, serviceydelser og samarbejdspartnere. Samarbejdet med leverandører og ikke mindst kravene til deres grønne omstilling. Scope 1, 2, 3.

  • Modul 6 - Kommunikation

    Få indsigt i, hvordan du effektivt kommunikerer virksomhedens bæredygtighedsarbejde eksternt og internt, og hvordan du undgår greenwashing. Vi ser på, hvordan bæredygtighedsinitiativer kan styrke virksomhedens brand.

Planlagte hold og tilmelding

Grøn omstilling i praksis

Bæredygtighed & grøn omstilling
Randers SØ
Dagundervisning - Hybrid
-
Start:
14.08.2024

>
Slut:
14.11.2024
Tilmeld

10000 kr

Mødedatoer:

14.08 + 05.09 + 13.09 + 03.10 + 23.10 + 31.10

Eksamen:

Mundtlig 14.11.2024

Tilmeldingsfrist:

31.07.2024
Kontakt Britt Lundgaard Carlsen med praktiske spørgsmål Eller
kontakt Pernille Lindkvist Malloul med fagligt relaterede spørgsmål

Undervisere med egen praktisk erfaring

Dine undervisere er Sofie Randel og Anne Jensen, som i dag begge arbejder som konsulenter inden for bæredygtighed, cirkulær forretningsudvikling og hjælper især små og mellemstore virksomheder i gang med deres grønne omstilling. Det betyder, at du får adgang til over 20 års samlet erfaring i at få bæredygtige ambitioner omsat til konkrete forandringer.

Kontakt og information

Studiesekretær
Erhvervsakademi Dania
Chefkonsulent
Dania Erhverv

Hjalp denne side dig?