Del siden
 
       
 

Fra idé til lokal­producerede fødevarer

Iværksætteri i praksis

Fakta

Akademiuddannelse

Innovation, produkt og produktion

Akademifag

Iværksætteri i praksis (10 ECTS-point)

Flere informationer

Se studieordningen

I samarbejde med

Kalø Økologiske Landbrugsskole & Business Djursland

Fra idé til bæredygtig forretning

Fra idé til lokal- og specialproducerede fødevarer – skab ny forretning

De seneste år har der været stor efterspørgsel på lokalt dyrkede og producerede fødevarer, specialprodukter hvor der er kræset for det gode håndværk. Er du en af de ildsjæle eller iværksætter inden for området

  • der har en idé
  • der ikke har en idé men ønsker at skabe ny forretning
  • der ønsker at optimere din allerede eksisterende forretning

I faget iværksætteri i praksis – lokal- og specialproducerede fødevarer arbejdes der med hele processen fra idé til produktudvikling, produkt, salg og afsætning. Den gode historie og det gode håndværk.

Fødevarefællesskaber breder sig – og på forløbet arbejdes der med at styrke netværk.

Undervisningen

Undervisningen er tilrettelagt i samarbejde med Erhvervsakademi Dania og Kalø Landbrugskole, og lokale fødevareproducenter og erhvervsforeninger.

Undervisningen består af 6 moduler bygget på akademifaget iværksætter i praksis, som er et fag fra akademiuddannelsen Innovation, produkt og produktion. Du beskæftiger dig med ideer, muligheder og konstruktiv feedback.

 

Du træffer beslutninger og udarbejder planer og jonglerer med tal – som er et godt afsæt til at starte eller optimere din for-retning. Dette anvendes ved afsluttende eksamen, hvor du pitcher din forretning.

Ildsjæle og iværksættere inddrages i forløbet med besøg og viden der findes relevant for modulet.

Modul 1

  • Fødevarertrends
  • Lokal- og specialproducerede fødevarer
  • Innovativ proces fra idé til forretning

Modul 2

  • Salg og kundeforståelse - Detaildivisionen
  • Den gode historie fra idé til forretning – Småkageriet
  • Salgsrollen - Detaildivisionen
  • Virksomhedsbesøg Småkageriet

Modul 3

  • Fødevarer og egenkontrol
  • Fødevarer og emballage
  • Fødevarer og produktforsikring
  • Besøg Mols Kafferisteri og Kalø gårdbutik

Modul 4

  • Selskabsformer
  • Markedsføring
  • Visuel identitet
  • Sociale medier
  • Netværk
  • Besøg Andersen Winery

Modul 5

  • Budget og kalkulation
  • Økonomi og finansiering

Modul 6

  • Forretningsplanen
  • Ekspertpanel
  • Pitche din forretning

Har du spørgsmål?

Chefkonsulent
Dania Erhverv

Hvor, hvornår og tilmelding

Hjalp denne side dig?