Del siden
 
       

Bestyrelsesuddannelsen har givet Flemming håndgribelige, brugbare redskaber

Flemming Hebsgaard er forretningsmand. Hans kernekompetence er at købe og udvikle selskaber, og når de overgår til langsigtet drift, så sælger han dem igen. Men det er først på uddannelsen ’Grundlæggende bestyrelsesansvar – bæredygtighed og digitalisering’, at han for alvor har fundet ud af, hvad det kræver at sidde i en bestyrelse.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-08-29
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/bestyrelsesuddannelsen-har-givet-flemming-haandgribelige-brugbare-redskaber/

Det er ikke en klassisk uddannelsesbaggrund, der har kvalificeret 61-årige Flemming til sin succesfulde erhvervskarrierer. Men han er målrettet og determineret som få. Og så har han turdet at opsøge og tage de chancer, der opstod på hans vej:

”Jeg var ’for livlig’ til folkeskolen, og jeg havde ikke en formel uddannelse, før jeg startede i militæret som 18-årig. Her endte jeg i jægerkorpset og trænede samtidig triatlon på landsholdsniveau. Men på et tidspunkt var jeg involveret i et cykeluheld, hvor jeg efterfølgende fik benet i gips og fik tid til at fundere. Der gik det op for mig, at nu var det tid til at prøve noget andet”, forklarer Flemming Hebsgaard.

Jeg troede egentlig, at jeg skulle være pensionist. Men jeg har i løbet af min karrierer siddet i mange forskellige bestyrelser i forsikrings-, biludlejnings- og ejendoms-branchen. Og jeg har altid synes, at det var spændende, så det havde sået et lille frø i mig, som voksede sig større.

Flemming Hebsgaard, dimittend fra uddannelsen ’Grundlæggende bestyrelsesansvar – bæredygtighed og digitalisering'

Salgsdirektør for 1.200 sælgere
I første omgang blev Flemming tilknyttet et firma, der sælger rengøringsmidler. Det fungerede godt, og han arbejdede sig op til at være salgsdirektør med ansvaret for 1.200 sælgere. Siden fulgte en tid i forsikrings-branchen, som ejer af fem salgscentre, og han startede sideløbende biludlejningsfirmaet ’Biludlejning Discount’:

”I 1995 etablerede jeg ’Biludlejning Discount’ med gamle, brugte biler, og det gik egentlig rigtig godt indtil 1999, hvor jeg af forskellige årsager pludselig stod alene med forretningen. Jeg er ikke mekaniker, så løsningen blev, at jeg i stedet omlagde driften til eksisterende værksteder og på den måde opstod ideen om at etablere en franchise-kæde med både nye og brugte udlejningsbiler. Senere skiftede kæden navn til ”One2move” og den voksede til 130 afdelinger med ca 2.000 biler, før jeg solgte den i 2018”, siger Flemming Hebsgaard og fortæller videre:

”Jeg troede egentlig, at jeg skulle være pensionist. Men jeg har i løbet af min karrierer siddet i mange forskellige bestyrelser i forsikrings-, biludlejnings- og ejendoms-branchen. Og jeg har altid synes, at det var spændende, så det havde sået et lille frø i mig, som voksede sig større”.


Hvis du ved, hvad du har med at gøre, kan du gøre det rigtigt
Selvom Flemming har en meget bred ledererfaring indenfor forskellige brancher, havde han ikke nogen formelle kompetencer i forhold til bestyrelsesarbejdet. Det ville han gerne have – i en komprimeret form:

”Jeg valgte ’Grundlæggende bestyrelsesansvar - bæredygtighed og digitalisering’ i foråret 2024 fordi uddannelsen havde det rigtige fokus på bæredygtighed/ESG og digitalisering, og fordi det var et kort, komprimeret forløb. Hvis det havde været en uddannelse, der tog et år, og jeg skulle læse lektier hver aften, havde det ikke været aktuelt for mig”, pointerer Flemming Hebsgaard.

Det er i særdeleshed forståelsen for lovgivningen vedrørende bestyrelsesarbejdet, og det formelle ansvar man får tildelt som bestyrelsesmedlem, som Flemming fremhæver blandt de vigtigste ting, han har lært. Uddannelsen har hjulpet ham med at få styr på nogle grundbegreber i bestyrelsesarbejdet, som er helt afgørende:

”Hvis du ved, hvad du har med at gøre, kan du gøre det rigtigt. Og det er netop noget af det, bestyrelses-uddannelsen har hjulpet mig med. Jeg har fået nogle fundamentale begreber på plads og en bevidsthed omkring mit ansvar som bestyrelsesmedlem. Ikke mindst ansvaret over for medarbejderne og deres familier”, understreger Flemming Hebsgaard.

Hvis du ved, hvad du har med at gøre, kan du gøre det rigtigt. Og det er netop noget af det, bestyrelses-uddannelsen har hjulpet mig med. Jeg har fået nogle fundamentale begreber på plads og en bevidsthed omkring mit ansvar som bestyrelsesmedlem.

Flemming Hebsgaard, dimittend fra uddannelsen ’Grundlæggende bestyrelsesansvar – bæredygtighed og digitalisering’

Jeg bruger ting fra uddannelsen hver dag
I dag er Flemming medlem i tre bestyrelser, han er suppleant i en fjerde, og han er med i et advisory board. Desuden ejer han et forsikringsagentur og en salgsvirksomhed, så han keder sig sjældent. Men han er stadigvæk nysgerrig:

”Uddannelsen har, udover de konkrete begreber, givet mig en bevidsthed omkring nogle ting, som jeg bruger aktivt hver dag. Det handler om evnen til at se fremad og vurdere muligheder, forhindringer og udfordringer. Og det har fungeret godt for mig, fordi det vi har lært, er meget praksisrettet”, konkluderer Flemming Hebsgaard, som også har fået vakt interessen for ESG i løbet af uddannelsen:

”Arbejdet med bæredygtighed og ESG på uddannelsen har været ekstremt spændende. Det har virkelig været en øjenåbner, og jeg har faktisk beslutte at lave en ESG-rapport for et af mine selskaber. Så også på den måde har jeg fået udbytte af uddannelsen”.

Hjalp denne side dig?