Kammeratskab og sammenhold er en vigtig del af det at være frivillig soldat for Diana Laursen. Derfor var det lidt af en mavepuster, da hun fik beskeden om, at hun på grund af risikoen for smittespredning ikke længere kunne mødes med de øvrige frivillige, som hun i øjeblikket efteruddanner sig med, men i stedet måtte nøjes med at se dem via sin computerskærm.
38-årige Diana Laursen fra Bjerringbro er rekrutteringsspecialist i Hjemmeværnet, som tilbød hende at tage en akademiuddannelse i coaching og konflikthåndtering igennem Erhvervsakademi Dania.
”Det gav god mening for mig. Coaching og konflikthåndtering er ikke kun noget, jeg kan bruge i mit virke som soldat. Det er også relevant for mit civile job,” siger Diana Laursen, der er uddannet socialrådgiver.
Fleksibilitet er en fordel
Deltidsuddannelsen begyndte i slutningen af februar, og planen var, at holdet på 12 personer skulle mødes til nogle undervisningssessioner på Skive Kaserne.
I midten af marts ændrede verden sig imidlertid med pandemien af coronavirus, og hjemmeværnssoldaternes efteruddannelse blev flyttet online.
”Først tænkte jeg ’øv’! Det sociale liv er en vigtig del af at være frivillig soldat, og jeg var usikker på, hvordan det ville fungere online. Men jeg må sige, at jeg er blevet positivt overrasket,” siger Diana Laursen.
Hun fremhæver fleksibiliteten som en stor fordel, når man skal have uddannelsen til at passe sammen med arbejde og familieliv.
”Hvis man er forhindret i at deltage i et webinar, bliver det optaget på video, som man selv kan se, når det passer én.”
Kan stadig samarbejde og vidensdele
Den største positive overraskelse for Diana Laursen er dog, at hun på trods af den fysiske afstand har været i stand til både at samarbejde og udveksle viden med sine medstuderende via den online undervisningsplatform Collaborate.
”Der er nogle opgaver, som vi ikke kan klare alene, så der bruger vi det virtuelle rum. Det er berigende at høre andre folks refleksioner, og jeg kan lære meget af de andre på holdet. Jeg føler stadig, at jeg er en del af et hold,” siger Diana Laursen.
Netop de studerendes mulighed for at sparre med hinanden har spillet en væsentlig rolle for den måde, den online undervisning er tilrettelagt på hos Erhvervsakademi Dania, forklarer pædagogisk udviklingschef Rasmus Borregaard Hall.
”Selvom vores undervisning er digital, er den stadig båret af det sociale. Det handler ikke bare om at sætte strøm til undervisningen. Den skal stadig være aktiverende og båret af dialoger, som skaber motivation blandt de studerende.”
Erhvervsakademi Dania tilbyder flere kompetencegivende akademiuddannelser med gode tilskudsmuligheder, som kan tages online.
Læs mere om vores online uddannelser.