Del siden
 
       

Dania-studerende triumferer til de regionale mesterskaber i entreprenørskab

Tirsdag den 30. april afholdt Fonden for Entreprenørskab de regionale mesterskaber i entreprenørskab på Randers Stadion. Bioverset, der er etableret af to markedsføringsøkonom-studerende fra Dania, vandt i kategorien Intrapreneurship og skal nu til DM i entreprenørskab.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-05-02
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/dania-studerende-triumferer-til-de-regionale-mesterskaber-i-entreprenoerskab/

Det er Cathrine Brouer og Mette Kruse, der er bagkvinderne bag Bioverset. Bioverset er et univers til bevarelse af biodiversitet, der tilbyder hjælp til selvhjælpsløsninger. Det er et online-univers, der i samarbejde med Biosfæren hjælper med konkrete løsninger til at løse biodiversitets-krisen.

En lille indsats kan gøre en stor forskel
Til de regionale mesterskaber i entreprenørskab var der på forhånd opstillet fem kategorier. Bioverset deltog i kategorien Intrapreneurship – en kategori hvor de studerende arbejder med udgangspunkt i en eksisterende virksomhed eller organisation:

”Vi valgte Biosfæren her i Randers fordi de arbejder på at blive et nationalt samlingssted for bevaring og fremme af biodiversitet og genetiske ressourcer. Det er Biosfærens mål at være katalysator for en fælles bevaringsindsats, og vi vil med Bioverset gøre det muligt for alle at bidrage med løsninger”, forklarer Cathrine og Mette og siger videre:

”Baggrunden er, at vi gerne vil lave et fællesskab omkring biodiversitet. Et fællesskab for både unge og ældre, der er klar til at gøre en indsats, uden at det behøver at være for komplekst. Hvis der er rigtig mange, som bare vil gøre en lille indsats. Gør det alt i alt en stor forskel, og det vil vi gerne hjælpe med”.

Det er Biosfærens mål at være katalysator for en fælles bevaringsindsats, og vi vil med Bioverset gøre det muligt for alle at bidrage med løsninger.

Cathrine Brouer og Mette Kruse - markedsføringsøkonom-studerende og skabere af Bioverset

Nemt at tilgå og forstå
Bioverset tilbyder hjælp til selvhjælpsløsninger med udgangspunkt i den enkeltes situation uanset hvor man bor. For der kan være stor forskel på, hvad man kan bidrage med afhængigt af om man bor i en lejlighed i Randers, en gård i Vestjylland eller et kollektiv i Slagelse:

 ”Vi skal gøre det nemt for brugerne at tage initiativer, der er til gavn for biodiversiteten. Det gælder uanset om det handler om inspiration til at bygge et fuglehus, plante et kirsebærtræ eller at lade naturen indtage en hel mark uden indblanding”, understreger Cathrine og Mette.

Det er Biosfæren, der skal være med til at udvikle idéerne og inspirere Bioversets brugere. Det skal være nemt at tilgå og forstå, så der ikke opstår en barriere i forhold til at komme i gang – det bliver overskueligt.

Det er ikke en fuldt gennemarbejdet idé vi har. Så der er mange ting, som vi ikke helt har styr på endnu, og det bliver nødvendigt for os, at prøve os lidt frem.

Cathrine Brouer og Mette Kruse - markedsføringsøkonom-studerende og skabere af Bioverset

Der skal mere end et fingerknips til
Bioverset er endnu kun på idéfasen, og Cathrine og Mette er meget bevidste om, at man ikke bare lige knipser med fingrene, og så står der et glansbillede af et online-univers klar. Men de er samtidig overbeviste om, at idéen er realiserbar, og det kribler i fingrene på dem for at komme i gang:

”Det er ikke en fuldt gennemarbejdet idé vi har. Så der er mange ting, som vi ikke helt har styr på endnu, og det bliver nødvendigt for os, at prøve os lidt frem. Men lige nu arbejder vi med en tre-trins plan:
1. Fundraising – det er helt afgørende at vi skaffer økonomiske midler for at lykkes.
2. Multimediedesigner – vi behøver hjælp til det tekniske set-up, uanset om det bliver en app eller en hjemmeside.
3. Kom i gang – vi skal sådan set bare ud over stepperne.

De, Cathrine og Mette, er ikke alene om at tro på Bioverset, for med sejren til de regionale mesterskaber i entreprenørskab, har de også fået kompetente dommeres anerkendelse af idéen med på vejen:

”Vi er blevet bekræftet, og det er da rart, at der også er andre, som kan se perspektiverne i vores idé. Og hele processen med at forberede præsentationen og stå foran dommerne og publikum har været meget lærerigt. De erfaringer skal vi tage med os til DM”.

Danmarksmesterskabet i entreprenørskab bliver afholdt den 4. juni på Nationalmuseet i København.

Artiklen fortsætter under billedet Der deltog et stort hold af Dania-studerende (med flot opbakning af flere undervisere) til de regionale mesterskaber. Og selvom de ikke alle sammen vandt, fik de vigtige erfaringer med sig.

Rekordmange deltagere fra Dania
Cathrine og Mette var ikke de eneste deltagere fra Dania som kæmpede og hæder og ære. Faktisk havde rekordmange studerende tilmeldt sig, med hver deres gode projekt.
Cecilie Julbo fra International Hotel Management-uddannelsen præsenterede sit firma Lykkebryllup, der, som navnet antyder, arrangerer bryllupper.
Simon Mortensen fra administrationsøkonom-uddannelsen har etableret ReWorkEthics, hvor han vil hjælpe førtidspensionister under 40 år tilbage på arbejdsmarkedet.
Vibeke Salten, ligeledes fra administrationsøkonom-uddannelsen, vil med sit firma rekruttere og fastholde unge frivillige i HKs jobpatruljer.

Fakta - konkurrencen
De regionale mesterskaber i entreprenørskab er en konkurrence for alle studerende på korte- og mellemlange uddannelser i Jylland. Deltagerne skal levere en skriftlig konceptbeskrivelse, de får fire minutter til at levere en mundtlig præsentation foran dommere og publikum, og de får efterfølgende en 10-minutters feed back-samtale med dommerne.

Fakta - entreprenørskab
Dania arbejder strategisk med entreprenørskab og har besluttet, at alle studerende på Danias campusser skal have lige muligheder og sammen vilkår, hvis de ønsker at arbejde entreprenant.
Derfor er studentervæksthuset Grow blevet etableret til de studerende, og der er blevet etableret et entreprenørskabscenter, der skal klæde underviserene godt på til de entreprenante opgaver.

 

Hjalp denne side dig?