Del siden
 
       

Finansbachelor-uddannelsen er kommet godt fra start

I august 2023 kunne Dania i Silkeborg for første gang byde velkommen på finansbachelor-uddannelsen. Den kvalificerer de studerende til at arbejde med komplekse problemstillinger i finanssektoren - men hvordan er det at være studerende på en helt nyoprettet uddannelse?
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/finansbachelor-uddannelsen-er-kommet-godt-fra-start/

Det ved 20-årige Cecilie Kjeldal Hansen og 21-årige Sarah Schmidt Jensen noget om. De er nem-lig studerende på første semester og kan både fortælle om, hvad der har motiveret dem til at starte på finansbachelor-uddannelsen og deres første erfaringer.

Campus Silkeborg er et hyggeligt sted i en hyggelig by
Finansbacheloruddannelsen bliver udbudt flere steder i Midt- og Østjylland. Og Cecilie Kjeldal Hansen, der oprindeligt kommer fra Ikast, tænkte også flere alternativer igennem, før hun valgte Dania i Silkeborg til:

”Det var også en mulighed for mig at læse i Herning eller Aarhus. Men det skulle ikke være i Herning, for jeg ville gerne prøve noget andet, og Aarhus er lidt stor og uoverskuelig. Så det passer mig egentlig godt med et mindre, hyggeligt campus her i Silkeborg”.

Sarah Schmidt Jensen er født og opvokset i Silkeborg, og hun er bare rigtig glad for, at hun nu har fået mulighed at læse til finansbachelor i sin barndomsby:

”Silkeborg er en min hjemby, og det er et hyggeligt sted at være. Så timingen var egentlig bare helt rigtig i forhold til at den uddannelse, der var mit førstevalg, startede op her på Dania”.

Silkeborg er en min hjemby, og det er et hyggeligt sted at være. Så timingen var egentlig bare helt rigtig i forhold til at den uddannelse, der var mit førstevalg, startede op her på Dania

Sarah Schmidt Jensen

Hård opstart men med god opbakning
Når man som Cecilie og Sarah har haft sabbatår med fuldtidsjob, kan det være hårdt at starte op på en fuldtidsuddannelse og vænne sig til skolebænken. Men de har hurtigt fundet ind i en god rytme, hvor de knokler på med uddannelsen, men hvor der også er tid til fritidsjob:

”I starten skulle vi lige finde vores fødder. For vi blev smidt lige ud i det med det samme, og der er meget at læse. Men der er også masser af opbakning, og der bliver gjort en stor indsats for, at vi socialt fungerer godt sammen i klassen. Det er de lykkes godt med, og arbejdspresset er ikke større end at vi begge to har fritidsjob ved siden af”, fortæller Cecilie og Sarah og siger videre:

”Fordi uddannelsen er helt ny, har vi lidt på fornemmelsen, at det er undervisernes hjertebarn. De er der for os, og det eneste tidspunkt, hvor vi har tænkt over, at det er en nystartet uddannelse var i forbindelse med en prøveeksamen, hvor de ikke havde så mange tidligere eksamensopgaver at vise os”.

Praktik, valgmuligheder og gode jobs
Et af de vigtigste parametre for, at Cecilie og Sarah valgte finansbachelor-uddannelsen er, at de skal seks måneder i praktik på uddannelsens sjette semester:

”Det er en praksisrettet uddannelse, og vi har allerede arbejdet med cases fra forskellige virksom-heder. Men det har været afgørende for os, at vi får mulighed for at teste alt vores viden af, når vi skal ud i praktik. Og vi ved allerede nu, at der er mange virksomheder, som er interesseret i at få fat i os. Det giver os nogle spændende valgmuligheder i forhold til brancher, men også forskellige virksomheder indenfor brancherne”, pointerer Cecilie og Sarah

Finansbachelor-uddannelsen kvalificerer de studerende til en bred vifte af jobs:, bl.a.: Erhvervskunderådgiver, specialiseret bankrådgiver, investeringsrådgiver eller som konsulent i et realkreditinstitut.

Det har været afgørende for os, at vi får mulighed for at teste alt vores viden af, når vi skal ud i praktik. Og vi ved allerede nu, at der er mange virksomheder, som er interesseret i at få fat i os

Cecilie Kjeldal Hansen og Sarah Schmidt Jensen, finansbachelor-studerende

Går i dybden med et fag ad gangen
En af de ting, der har overrasket Cecilie og Sarah som studerende på finansbachelor-uddannelsen er, at de kun har ét fag om dagen. Til gengæld bliver der så gået i dybden med indholdet:

”Vi når virkelig at lære noget, når vi kan koncentrere os om ét fag i løbet af en dag. Typisk foregår det på den måde, at vi både får tavle-undervisning, og skal arbejde med cases. Og så skal vi enten præsentere de cases for hinanden eller får en lille test sidst på dagen. Det er en god måde at lære på”, pointerer Cecilie og Sarah og slutter:

”Undervisningen er komprimeret. Det stiller nogle krav til os, og vi har også meget at læse der-hjemme. Til gengæld har vi slet ikke haft afleveringsopgaver her på første semester, og det er rigtig dejligt”.

Cecilie og Sarah afsluttede deres første semester med en eksamen lige før jul i 2023 og de har en eksamen igen i januar 2024.

Hjalp denne side dig?