Del siden
 
       

Flere kan få gratis efteruddannelse i 2024

Omstillingsfonden har siden 2017 givet mulighed for gratis uddannelse til ufaglærte og faglærte med op til 10.000 kroner pr. år. Til nytår udvides mulighederne, og fonden er ikke længere midlertidig
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/flere-kan-faa-gratis-efteruddannelse-i-2024/

Fra 2024 bliver Omstillingsfonden permanent, og målgruppen udvides fra at gælde for ufaglærte og faglærte til også at gælde for personer med en kort eller mellemlang videregående uddannelse til og med professionsbachelorniveau.

Hos Erhvervsakademi Dania har vi, siden Omstillingsfonden blev etableret som led i trepartsforhandlingerne tilbage i 2017, uddannet mange personer, der ellers ikke havde haft mulighed for at tage uddannelse uden økonomisk tilskud. Vi har både uddannet personer, der har tilmeldt sig vores åbne hold og søgt om dækning af uddannelsesudgiften i Omstillingsfonden, men vi har også uddannet grupper hos virksomheder, der ellers ikke havde haft mulighed for at kompetenceløfte så stor en del af deres medarbejdere. Det er godt for virksomhederne, den enkelte og samfundet ift. at sikre rette kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.

”Det er jo hele essensen af vores berettigelse, at vi lykkes med at hjælpe personer og virksomheder med et kompetenceløft for at sikre vækst og udvikling på arbejdsmarkedet. Uanset om det handler om karriereskift for den enkelte eller vækstmål i en virksomhed eller alt derimellem. Og det hjælper Omstillingsfonden med at muliggøre for os, for det er ikke alle, som kan betale selv eller få sin arbejdsgiver til at betale for efteruddannelse,” forklarer Erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge.

 

Dem med de videregående uddannelser

Den nye udvidede målgruppe betyder, at også personer, der allerede har taget en videregående uddannelse, kan få glæde af Omstillingsfonden, så længe deres uddannelse ikke overstiger en professionsbachelor.

 

Det er jo hele essensen af vores berettigelse, at vi lykkes med at hjælpe personer og virksomheder med et kompetenceløft for at sikre vækst og udvikling på arbejdsmarkedet. Uanset om det handler om karriereskift for den enkelte eller vækstmål i en virksomhed eller alt derimellem. Og det hjælper Omstillingsfonden med at muliggøre for os, for det er ikke alle, som kan betale selv eller få sin arbejdsgiver til at betale for efteruddannelse

Erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge

Det betyder konkret, at personer med en række uddannelser nu kan få dækket op til 10.000 kroner til efteruddannelse. Det er fx:

  • Finansøkonom
  • Markedsføringsøkonom
  • Handelsøkonom
  • El-installatør
  • Pædagog
  • Lærer
  • Maskinmester

Der er få undtagelser for denne udvidede målgruppe. Personer med en videregående uddannelse kan nemlig ikke få tilskud til akademi- og diplomuddannelsen i ledelse samt HD. Hvis man er interesseret i fag på de uddannelser, kan man med fordel i stedet kigge mod den merkantile diplomuddannelse, hvor fx fag som projektledelse og forretningsforståelse er en mulighed.

 

Artiklen fortsætter under billedet Erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge Erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge

Hvordan får man støtte fra Omstillingsfonden

Alle, der ønsker at søge om midler fra Omstillingsfonden, skal personligt ansøge om det. Hos Erhvervsakademi Dania kan man, når man tilmelder sig et forløb, krydse af, at man ønsker at søge i Omstillingsfonden. Herefter får man tilsendt et link, som man skal udfylde.

Tilmelder man sig hold i 2024, kan du godt tilmelde dig og søge i fonden nu, men du vil komme på en venteliste.

Varig men begrænset fond-størrelse

Hidtil har Omstillingsfonden været forhandlet i forbindelse med trepartsforhandlingerne. Det vil sige, at fonden var midlertidig og kun gjaldt i den aftalte årrække. Når Omstillingsfonden fra nytår bliver varig, giver det derfor en stor sikkerhed til personer og virksomheder i forhold til, at de kan regne med, at Omstillingsfonden er en mulighed.

”Vi er glade for, at Omstillingsfonden bliver varig, og at flere kan få glæde af den, for det giver os mulighed for at hjælpe endnu flere med at få et kompetenceløft. Fx kan vi nu lettere lægge individuelle uddannelsesplaner med personer, der ønsker at fuldføre hele akademi- eller diplomuddannelser, da de kan være mere sikre på at have råd til investeringen, når ordningen er varig,” siger Erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge.

Dog kun så længe, der er midler i fonden. Der er afsat 100 millioner kroner om året. Midlerne fordeles efter først til mølle-princippet.

Kontakt os, hvis du er interesseret i at høre mere

Erhvervsdirektør
Erhvervsakademi Dania
Konstitueret Studiechef teknisk OU/AU
Dania Erhverv
Chefkonsulent
Dania Erhverv
Chefkonsulent
Dania Erhverv
Chefkonsulent
Dania Erhverv
Chefkonsulent
Dania Erhverv

Hjalp denne side dig?