Del siden
 
       

Sagsbehandler-forløb sikrede Puk drømmejobbet

Seks ugers akademifag i sagsbehandling åbnede døren til et nyt arbejdsliv for 45-årige Puk Udsen, der nu har fået drømmejobbet som sagsbehandler ved Norddjurs Kommune
Artiklen fortsætter under billedet Puk fil job efter kursus og smiler til dig, mens hun står op ad en hvid væg
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/forloeb-giver-droemmejob/

”Det er mit drømmejob. Det skulle jeg have gjort for mange år siden.”

Sådan fortæller 45-årige Puk Udsen fra en lille by på Djursland om sit spring: fra kontoransat i det private til sagsbehandler i det offentlige.

Oprindeligt er hun kontor-uddannet på Grenaa-bladet, har været bankdame ved Danske Bank og koordinator ved Verdo, før hun kom til socialpsykiatrien i Region Midt. Da muligheden bød sig for at springe ud i nye, spændende udfordringer, viste det sig, at der var op til flere forskellige ledige jobs som sagsbehandler.

Det er ligesom, at man skal lære at stave for at kunne læse. Jeg lærte at stave på forløbet i sagsbehandling

Puk Udsen, sagsbehandler

”Det gad jeg godt arbejde som, men så er det nok smart nok at vide noget om lovgivningen, og derfor meldte jeg mig til seks ugers forløb som akademifag i sagsbehandling på Erhvervsakademi Dania,” forklarer Puk Udsen.

Som ledig kan man få seks ugers målrettet videreuddannelse gratis, og det var sådan et, Puk Udsen hoppede på.

På Erhvervsakademi Dania kan du komme på flere forskellige forløb som jobsøgende i f.eks.

  • Projektledelse
  • Digital markedsføring
  • Sagsbehandling
  • Personalejura og arbejdsmiljø
  • Ledelse i praksis
  • Økonomistyring
  • ... og mange flere

Se det aktuelle udbud her 

”Det var super spændende, og jeg lærte grundstenene at kende som fx forvaltningsloven, offentlighedsloven, persondataloven og ikke mindst den gode forvaltningspligt. Der fik jeg lagt bunden til at kunne være sagsbehandler, og en måned efter fik jeg jobbet som sagsbehandler ved Norddjurs kommune,” smiler hun stort.

Lærte grundsubstansen
I sit nye job sidder hun med sygedagpengelovgivningen, som hun siden forløbet ved Dania er kommet ind i.

Artiklen fortsætter under billedet Puk smiler til dig, mens hun står op ad en hvid væg Et forløb i sagsbehandling som ledig sikrede Puk Udsen job som sagsbehandler ved Norddjurs kommune. Privatfoto.

Det er gået rigtig godt.

”Det er en kompleks lov, og det havde været meget svært uden den grundsubstans, jeg havde med fra forløbet. Det er ligesom, at man skal lære at stave for at kunne læse. Jeg lærte at stave på forløbet,” siger Puk Udsen, der er meget glad for sit nye job.

”Her er et virkelig godt sammenhold, jeg har gode kolleger, og der er aldrig to dage, der er ens. Både fordi borgerne er forskellige, men også fordi lovgivningen konstant udvikler sig,” fortæller hun med et smil.

Det er helt klart mit drømmejob. Det skulle jeg have gjort for mange år siden.

Puk Udsen, sagsbehandler

Skal du med på det næste forløb, så se mere her

Hjalp denne side dig?