Del siden
 
       

Laura fik praksis på sin teori ved DGI

26-årige Laura Hogriffe Olsen har nomineret DGI Nordsjælland som Danmarks bedste praktikophold for at udvikle hende i frivillighed og fundraising. Nu er de i finalen sammen
Artiklen fortsætter under billedet Laura, der læser serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania, står sammen med sin praktikantvejleder fra DGI Nordsjælland på kontoret. De er sammen i finalen om at blive Danias bedste praktikophold
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/laura-fik-praksis-paa-sin-teori-ved-dgi/

Københavns kommune holder møde, og alle byens spidser af kulturfolk er med. Og så Laura Hogriffe Olsen, der er studerende og i praktik ved DGI Nordsjælland.

- Det var ret fedt at opleve som kulturinteresseret at sidde imellem alle de store og mingle med dem bagefter. Og det var bare en af gangene, DGI har taget mig med ud af huset, siger Laura Hogriffe Olsen fra Valby, der læser til service- og oplevelsesøkonom online på Erhvervsakademi Dania.

Det er oplevelser som den, der har fået hende og DGI Nordsjælland med i finalen om at blive Danmarks bedste praktikophold. I alt har 46 studerende indstillet deres praktik til konkurrencen på erhvervsakademiet, hvor DGI Nordsjælland er en af de fem finalister.

Det er en stor ære og et massivt skulderklap at være nomineret til Danmarks bedste praktikophold

Camilla Pedersen, praktikvejleder ved DGI Nordsjælland

- Noget af det, jeg elsker er, at jeg lægger mit eget skema og kan skræddersy min uge. Jeg skal bare have timerne og møde ind tre dage om ugen, og det er rart, når nu jeg kan lide at arbejde lørdag nat kl. 3. De har været meget åbne for at give mig arbejdsopgaver, der kan udvikle mig på alle mulige områder som fx frivillige og fundraising, forklarer Laura Hogriffe Olsen og tilføjer, at hun langt fra sidder alene.

- Camilla Pedersen, min praktikvejleder, tjekker ind på mig og booker 1:1 ind til at gå en tur og følge op. Dagligt sidder jeg sammen med to andre praktikanter fra helt andre studier, og det kan virkelig noget, siger hun.

Lego Play Festival
Ledelse og motivation af frivillige ved events har fyldt meget på studiet. Men det var først som team lead på festivalen Lego Play, at hun fik muligheden for virkelig at forstå de frivillige i forhold til ansatte medarbejdere fra hendes studiejobs.

”Laura har været en sand fornøjelse af få med ombord”

Det siger Camilla Pedersen fra DGI Nordsjælland, der stadig føler sig helt rundt på gulvet over indstillingen.

- Vi er alle stolte bare for at være nomineret i det hele taget. Det er en stor ære og et massivt skulderklap at være nomineret til Danmarks bedste praktikophold. Vi gør os altid meget umage med at skabe trygge rammer for vores praktikanter, hvor de kan opnå mest mulig viden, få indflydelse og agere selvstændigt ved at koordinere egne indsatser. Som organisation ånder vi for og lever af at dele viden og erfaringer, så for os er det en selvfølgelighed at inkludere unge talenter i vores arbejde. Vi får mindst lige så meget viden retur, som vi videregiver, forklarer hun.

Lige netop Laura har været særlig at få ind i, fordi hun også har udfordret dem.

- Alle praktikanter er jo forskellige, og Laura har allerede budt ind med gode perspektiver og spørgsmål, som gør, at vi lige må stoppe op og tænke – og dét er dælme sundt. Hun har en virkelig god energi og er en del af holdet, lige så meget som vi fastansatte. Hun har mod på nye, ukendte opgaver og er også selv opsøgende, hvilket er fedt, siger hun og slutter:

- Laura har været en sand fornøjelse af få med ombord!

- Det var ret sjovt at prøve lederrollen af i fire dage på den måde. Engagementet og motivationen, ja skellet mellem frivillige og ansatte mærkede jeg på egen krop, og det er noget helt andet, fortæller Laura Hogriffe Olsen, der undervejs på de fire dage også lærte noget nyt om sig selv.

- Samtidig lærte det mig en simpel ting, som at jeg også skal have pauser. Det ved jeg jo godt, men jeg fik det lige banket ind igen, smiler hun og tilføjer, at det er kendetegnende for meget af det, hun har lært i praktikken.

- Jeg har ikke lært det, jeg troede, men til gengæld lærte jeg noget andet vigtigt. Enten om mig selv, om frivillige, fundraising eller bare at tackle det miljø, man finder på en voksenarbejdsplads.

Teori til egen danmarksturné
Glæden ved at planlægge events opstod, da hun sammen med en veninde lavede en forening for deres eget teaterstykke, som tog på turné rundt i hele Danmark. En tour, hun og veninden planlagde helt selv.

- Det var fedt og gav mening for mig. Med studiet fik jeg rammer og teori bag det, jeg gjorde i praksis, forklarer Laura Hogriffe Olsen, der inden det nuværende studie har læst performancekunst.

Hendes praktikophold er nu ved at være slut, men hun fortsætter 15 timer om ugen indtil sommerferien for at færdiggøre sine projekter. Det er eksempelvis at udarbejde en quiz for at skaffe flere leads, skaffe praktikanter til DGI og hjælpe på events.

Vinderen af praktikkonkurrencen findes sidst i april og går videre til landsfinalen i København, der afholdes 23. maj 2024.

Hjalp denne side dig?