1,4 milliarder brugere er i dag på det sociale medie TikTok, og når de scroller gennem de mange videoer på platformen, kan de være heldige at støde på de blå farver fra Randers FC. Klubben deler nemlig korte videoer fra træninger, omklædningsrum og - hvor hårdt det er at være praktikant ved Randers FC.
Det er nemlig praktikanterne Line Larsen og Nicolaj Engholm Andersen, der står bag profilen. De er i tre måneder en del af klubbens kommunikations- og marketingafdeling som en del af deres 2-årige serviceøkonom-studie på Erhvervsakademi Dania, og de var ikke i tvivl om retningen.
- Vi har brug for flere unge på stadion, og de bruger TikTok. Samtidig er platformen rigtig stor i fodboldverdenen, og vi kan se, at mange unge synes, indholdet er spændende, forklarer 22-årige Line Larsen fra Randers.
Klubber giver hinanden røg
Hun er selv med på videoerne om at være praktikant i klubben, hvor hun og Nicolaj har været frivillige det seneste år ved siden af studiet.
Deres første mål på TikTok var at nå 1000 følgere inden 9. februar.
- Men vi nåede det efter to uger, griner Line Larsen og fortsætter:
- Så nu vil vi have minimum 3000 visninger på alle videoer.
Det lykkes også ganske godt ved videoer med fremvisning af nye spillere, interview med 10 hurtige til spillerne og træning. Men især den venskabelige fejde, kaldet en beef, med Hobro IK tager kegler.
- Vi gør lidt grin med hinanden for sjov og giver hinanden noget røg. Det genererer en del visninger, når vi griller hinanden. Så vi har en lille strategi om at drille de andre klubber, når kampene begynder igen, og vi vinder over dem, siger Nicolaj Engholm Andersen på 22 år.
Hygge, frihed og tiltro
Praktikken er en fast del af studiet til serviceøkonom, og for Nicolaj Engholm Andersen var det vigtigt at komme ind i en superliga-klub. Han drømmer om en dag at stå i spidsen for den kommercielle del i en sportsklub, men vejen dertil er lang.
- Sportsklub-stillingerne vokser ikke på træerne, så det betyder utrolig meget at få den mulighed. Jeg ser praktikken som en vej ind i branchen, forklarer Nicolaj Engholm Andersen, der vil læse videre på bachelor i Sports Management efter serviceøkonom.
Lige nu lærer han meget om kommunikation og laver fx interviews med nye spillere og hjemmesideartikler. Generelt oplever begge, at der er stor tiltro til dem og deres projekter, hvilket betyder rigtig meget som praktikant.
- Jargonen er meget løs, vi driller hinanden, hygger os og får gjort det, vi skal. Det er et helt andet arbejdsmiljø, end jeg er vant til fra mit sabbatår på fabrik. Vi får lov til selv at tage ansvar og passe vores ting, og vi hygger os, mens vi gør det, smiler Nicolaj Engholm Andersen, mens Line Larsen nikker.
Deres praktik slutter til april, hvorefter de skal skrive hovedopgave og til afsluttende eksamen som serviceøkonom.
Fakta om praktik
- Alle studerende på et erhvervsakademi skal i praktik
- De fleste praktikophold er tre måneder lange
- Praktikken som regel med SU
- Du skal selv finde din praktikplads som studerende
- I alt er 940 Dania-studerende i praktik fra august til maj
- Du kan få hjælp med praktikpladssøgning fx virksomheder på besøg, CV-hjælp, LinkedIn-optimering og karriererådgivning.