Ministeren mener, at samarbejdet er afgørende for beskæftigelsen i Danmark.
”Samarbejdet er den rigtige vej at gå. Vi har i regeringen indgået trepartsaftalen med uddannelse i fokus, sådan at arbejdstagerne får det nødvendige kompetenceløft, siger Troels Lund Poulsen.
Ordene faldt på et debatmøde i Grenaa, som ministeren deltog i for at få inspiration med hjem til Christiansborg. Uddannelsesindsatsen sker i Business Djursland-regi, hvor Erhvervsakademi Dania, Viden Djurs og LO har skabt et unikt og forpligtende samarbejde for at styrke de lokale uddannelser og for at sikre udvikling af erhvervslivet på Djursland.
Ministeren talte om det arbejdende fællesskab og vigtigheden af, at arbejdsmarkedets parter finder løsninger sammen, sådan som Business Djursland har gjort, så Danmark får den kvalificerede arbejdskraft, der er behov for.
Og fællesskabet er helt nødvendigt, siger de lokale deltagere.
”Vi ønsker, at der kommer en mere målrettet erhvervs-strategi for hele Djursland. Vi kan ikke løfte opgaven alene. Derfor er det vigtigt, at fagbevægelse, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner samarbejder, og at kommunerne er med i udviklingen,” fortæller Bjarne Nielsen, formand for Business Djursland.
Kommunerne skal med
Annemette Lyngby er chefkonsulent hos Erhvervsakademi Dania og med i kompetenceudvalget for Businessjursland. Hun er enig med Bjarne Nielsen i, at kommunerne spiller en stor rolle.
”Vi kender erhvervslivet og ved, hvad de efterspørger. Derfor skræddersyr og opretter vi uddannelser med kort varsel, der tilgodeser virksomhedernes behov”, lyder det fra Annemette Lyngby.
Erhvervsakademi Dania og Viden Djurs kan give det dobbelte kompetenceløft. Det vil sige, at en ufaglært kan blive faglært, og den faglærte kan herudover uddanne sig yderligere til akademiniveau. Det kan være inden for fag, som kan hjælpe tømrere, der også skal lære koordineringsopgaver, projektledelse og digitalisering for at kunne klare fremtidige opgaver, forklarer chefkonsulenten.
100 millioner kroner til omstillingsfonden:
Med trepartsaftalen som fagbevægelse, arbejdsgivere og politikere står bag er der større fokus på efter- og videreuddannelse, så den danske arbejdskraft fortsat er kvalificeret og sikrer vækst og udvikling.
Beskæftigelsesministeriet har afsat godt 100 millioner kroner i år i den såkaldte omstillingsfond. Da der indtil videre kun har været få ansøgere til midlerne, har beskæftigelsesministeriet søsat en ny kampagne for at udbrede budskabet om mulighederne.
Beskæftigelsesministeriet varsler også, at de vil gøre det nemmere for ufaglærte og faglærte at søge midlerne. Det har hidtil været en hæmsko for mange at søge ekstra uddannelse på grund af bureaukrati.
Business Djursland har allerede skab det gode samarbejde og gjort medlemsvirksomheder og Djurslands erhvervsliv opmærksom på at få brugt midlerne.