Del siden
 
       

Ny og utraditionel Økonomi- og ressourcechef hos Erhvervsakademi Dania

Med langt udslået hår, løsthængende cardigan og åbne stiletsandaler ligner Sarah Svanberg måske ikke arketypen på en økonomichef. Og det er hun bestemt heller ikke. Ikke desto mindre er Sarah Svanberg netop tiltrådt som økonomi- og ressourcechef på Erhvervsakademi Dania
Artiklen fortsætter under billedet
2022-10-06
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/ny-og-utraditionel-økonomi-og-ressourcechef-hos-erhvervsakademi-dania/

Sarah Svanberg har en holistisk tilgang til økonomi, og hun blander de kolde og hårde tal med de bløde og varme menneskelige værdier. De seneste år har hun været selvstændig rådgiver inden for organisations- og ledelsesrådgivning. Før det var hun på TECHCOLLEGE i Aalborg gennem små seks år, hvor hun blandt andet var økonomichef og HR- og Økonomidirektør. At hun valgte at blive selvstændig skyldtes omstændigheder, der gjorde, at det i en periode var vigtigt for hende med muligheden for fleksibilitet og prioritering af bl.a. uddannelse. Nu er tiden en anden, og Sarah fortæller, at det er længslen efter fællesskab, kolleger og det at være en del af noget større, hun har savnet.

Meningsfuldheden er afgørende

Sarah Svanberg søgte job, og umiddelbart havde hun med sine stærke kompetencer og umiddelbare imødekommenhed ikke svært ved at få jobtilbud, men det var først, da hun fik tilbudt jobbet som økonomi- og ressourcechef hos Erhvervsakademi Dania at hendes mavefornemmelse føltes rigtig. For selvom hun er en knag til tal, så mærker hun efter i maven og lytter til, hvordan det føles.

”Jeg skiller mig nok ud fra mange andre økonomifolk fordi meningsbegrebet fylder så meget for mig,” siger hun eftertænksomt.

 

Jeg skiller mig nok ud fra mange andre økonomifolk fordi meningsbegrebet fylder så meget for mig.

Sarah Svanberg, Økonomi og ressourcechef, Dania

At det igen er uddannelsessektoren Sarah er landet i, er hun derfor heller ikke selv overrasket over. For at være en brik i det spil, der danner og uddanner unge mennesker, så de er klar til at møde verden giver i høj grad mening for Sarah Svanberg.

Og så søgte hun informationer hos folk, der kendte hende og Dania, for at høre om de kunne se et match. Ind til videre har Sarah fået sin mavefornemmelse bekræftet.

 

Det nye og uforudsetes mødes af et smil

Men der er selvfølgelig også bump og uforudsete forhindringer, der skal dribles forbi.

”Jeg glæder mig til at komme gennem det første år, for så har jeg været med til at udarbejde budget og årsregnskab – og dermed kender økonomien og sammenhænge” siger hun med et stort smil.

Sarah Svanberg smiler generelt meget. Hun virker glad for det valg, som hun har truffet om at blive økonomi- og ressourcechef hos Erhvervsakademi Dania.

”Det er vigtigt for mig at kunne bidrage. Både i forhold til mine medarbejdere og afdelingen, men også strategisk i forhold til udviklingen af hele Erhvervsakademi Dania,” fortæller hun. Og selvom hun kun har været kort tid i Dania, er hun af den opfattelse, at hun kan være med til at bidrage positivt til Danias udvikling.

Sarah Svanberg er 51 år og uddannet cand.merc.aud og har en master i læreprocesser, ledelses- og organisationspsykologi – begge fra Aalborg Universitet. Hun bor i Aalborg med sin mand og 2 af deres tre børn.

Hjalp denne side dig?