Del siden
 
       

Praktikant løb med idéerne og skabte sit eget job

Trine Diemar sikrer sig job hos den lokale iværksættervirksomhed Cow Concept, flere måneder inden uddannelsen til markedsføringsøkonom er færdig. Det skete først og fremmest, fordi den unge viborggenser i sin praktik greb chancen fuldt ud og gjorde sig selv uundværlig
Artiklen fortsætter under billedet Lisette og Trine står ved siden af hinanden i butikken med alle varerne
2022-01-05
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/praktikant-loeb-med-idéerne-og-skabte-sit-eget-job/

Som studerende tænkte Trine Diemar, at det var mest nærliggende at søge praktik i en større virksomhed – sådan en, som var kendt af den brede befolkning. Altså lige indtil hun deltog i praktikdating på Erhvervsakademi Dania og mødte Lisette Jepsen fra Cow Concept.

 ”Jeg kendte ikke Cow Concept, men jeg googlede dem forud for praktikdating, da jeg kunne se, at de skulle deltage. Og det lød meget fedt at arbejde med de håndplukkede produkter,” forklarer Trine Diemar, som derfor tog sig en speeddating-snak med Lisette Jepsen, ejer og iværksætter bag Cow Concept.

”Da jeg så snakkede med Lisette, var kemien der med det samme. Maven sagde, at jeg skulle ud til hende,” smiler hun. Mavefornemmelsen var helt den samme hos Lisette Jepsen, som havde Trine som favorit blandt de mange dygtige praktiksøgende.

Om uddannelsen til markedsføringsøkonom

Erhvervsakademiuddannelse på 2 år med indlagt praktik

Kompetencegivende til at gå direkte i job, som fx:

  • Marketingkoordinator
  • SoMe specialist
  • Kommunikationsmedarbejder

Kan læses på Erhvervsakademi Dania i Viborg og Randers

Adgangsgivende til flere 1½-årige bachelor-top-up-uddannelser

De umiddelbare planer om praktik i en stor kendt virksomhed blev skiftet ud med et ophold i en lille og relativt nyetableret iværksættervirksomhed. Det viste sig at være en rigtig god plan.

En bred pallette af opgaver

Hos Cow Concept fik Trine et skrivebord over for ejeren blandt duftende lædervarer og andre skønne produkter. Kontor, butik og lager er nemlig smeltet sammen i den entreprenante virksomhed fra 2016 med ejeren og hendes familie som eneste drivkraft. Trine var altså den første udefra, som fik lov at komme med indenfor på fuldtid.

 

”Jeg har fået lov til at gøre arbejdet selv. Jeg har som praktikant fået lov til at skifte platform for vores nyhedsbreve og udviklet og sat alt op i den forbindelse,” fortæller Trine.

Trines opgaver var desuden at oprette produkter i webshoppen og at tage lækre billeder af dem til markedsføring på hjemmesiden og til facebook og instagram, som Cow Concept i høj grad bruger til at nå og interagere med sine kunder. Praktikken er nogle få måneder, og opgaverne blev hele tiden ved med at lande på Trines bord.

Lisette blev ved med at lægge opgaver over til mig, og jeg tænkte, at det kan jeg da ikke nå at gennemføre, mens jeg er i praktik

Trine Diemar, nyuddannet og nyansat markedsføringsøkonom

Artiklen fortsætter under billedet Lisette kigger siddende på Trine, der er markedsføringsøkonom Trine Diemar (th) gjorde så stort indtryk på Lisette Jepsen under sin praktik, at hun blev nødt til at ansætte hende

Fakta om Cow Concept

Etableret februar 2016 – inden da havde hun drevet det på hobbyplan

Primært en webshop, men med fysisk butik i Viborg

Sælger tasker, punge og andet i kernelæder samt andre tasker, smykker og tøj

Lisette håndplukker og pakker varerne på paller i sydeuropa

Har haft 1300 forskellige taskemodeller gennem butikken på de første 3 leveår

Tager alle produktbilleder med mobiltelefon

Lisette fik tvillinger samme år, som hun etablerede Cow Concept

Nomineret til iværksætterprisen 2019 i Business Region Aarhus

 

”Lisette blev ved med at lægge opgaver over til mig, og jeg tænkte, at det kan jeg da ikke nå at gennemføre, mens jeg er i praktik,” smiler hun. Og Lisette havde en plan.

Trine gjorde sig selv uundværlig

Med sin store ihærdighed, arbejdsmoral, dygtighed og flid gjorde Trine sig selv uundværlig. Så Lisette Jepsen havde allerede tidligt i praktikopholdet stillet sig selv det spørgsmål: Kan jeg undvære Trine igen?

 

”Jeg har ikke skullet arbejde hver eneste aften, når jeg har puttet mine unger, fordi Trine har været her til at tage over på mange af opgaverne og mine ideér,” forklarer Lisette Jepsen, der blev mor til tvillinger samme år, som hun startede virksomheden.

”Så jeg kiggede på tallene og tænkte, at hun kunne godt tjene sin egen løn hjem. Og hendes energi kunne jeg ikke undvære. Og for at andre ikke skulle få fat på hende, så begyndte jeg allerede tidligt at tale om job efter praktikken med hende,” siger hun og kigger over på Trine, som smiler glad.

 

Artiklen fortsætter under billedet Høje Trine og lave Lisette står ved siden af hinanden i butikken Trine Diemar (tv) er første fuldtidsmedarbejder i Lisette Jepsens iværksættervirksomhed Cow Concept

Jeg har ikke skullet arbejde hver eneste aften, når jeg har puttet mine unger, fordi Trine har været her til at tage over på mange af opgaverne og mine ideér

Lisette Jepsen, iværksætter og mor til tvillinger på 3 år

Og Trine var helt klar på at fortsætte hos Cow Concept.

”Det er bare helt perfekt for mig herude.”

Uden praktikdating var matchet ikke blevet fundet

At Trine Diemar og Lisette Jepsens Cow Concept er det rette match er begge parter helt enige om. De er også enige om, at de ikke havde fundet hinanden uden praktikdating hos Erhvervsakademi Dania.

”Jeg havde ikke fået en praktikant, hvis jeg ikke havde været til praktikdating. Som lille iværksætter-virksomhed har jeg simpelthen ikke tid til at lave jobopslag og læse massevis af ansøgninger. Så for mig var det helt perfekt, at jeg kunne bruge et par timer til praktikdating, hvor jeg kunne få en fornemmelse af, om kemien passede,” slår Lisette Jepsen fast, mens Trine supplerer smilende:

 

”Det er også sådan ok vigtigt i en lille virksomhed, at man kan lide hinanden.”

Trine Diemar dimitterede som markedsføringsøkonom fra Erhvervsakademi Dania midt i juni. Et par uger tidligere var hun startet i sit nye job hos Cow Concept som den allerførste fuldtidsansatte i den 3 år gamle virksomhed.

Fakta om praktikdating

Praktikdating er en slags speeddating mellem virksomheder og studerende fra Erhvervsakademi Dania i Viborg, som skal i praktik.

Det finder sted i september-måned hvert år.

Her deltager studerende fra følgende uddannelser: Markedsføringsøkonom, Marketing Management, Administrationsøkonom, IT teknolog, IT technology, Autoteknolog og Automotive Management

Se mere på eadania.dk/praktikdating

Hjalp denne side dig?