For Erhvervsakademi Dania er det afgørende at arbejde med studerendes employability – de kompetencer, der gør dem i stand til at opnå og bevare beskæftigelse. Samtidig ønsker akademiet at give de studerende en bevidsthed om innovation og bæredygtighed.
Derfor deltager de i Green Innovation Makers – et initiativ, der samler studerende på tværs af fagligheder for at arbejde med konkrete bæredygtige løsninger.
I denne uge har Erhvervsakademi Dania samlet flere af sine studerende i Skive til en spændende camp i samarbejde med Campus Varberg gennem det EU-støttede projekt Scandinavian Employability. Deltagerne kommer fra forskellige studieretninger, herunder it-teknologi, markedsføringsøkonomi og multimediedesign, og sammen arbejder de på innovative løsninger for seks konkrete virksomheder.
Efter en fælles opstart tirsdag på campus er de studerende nu i gang med Circular Design Camp, hvor de i tværfaglige grupper udvikler bæredygtige produktløsninger.
Tværfagligt samarbejde skaber nye perspektiver
En af de studerende, 23-årige Josefine Carøe, der læser til multimediedesigner i Skive, arbejder sammen med sin gruppe på en case for Salling Autogenbrug. Hun fremhæver det tværfaglige samarbejde som en stor styrke:
- Det er mega fedt at være i grupper på tværs af studieretninger, for vi har meget forskellige syn på, hvordan vi kan forbedre vores case, fortæller hun.
Gruppen undersøger mulighederne for at skabe samarbejde med kreative skoler i området om at genanvende materialer i undervisningen og kreative processer.
Ved et andet bord arbejder it-teknolog Mathias Malling med en løsning for Waste2X Hub. Han og hans gruppe fokuserer på genbrug af mursten fra nedrivningsprojekter.
- Vi udvikler en robot, der kan optimere genbrug af mursten. Da vi begyndte at arbejde med spilbaseret udvikling, gav det virkelig mening for mig, fordi jeg elsker problemløsning, fortæller 31-årige Mathias Malling.
Bæredygtige idéer bliver til virkelighed
I løbet af ugen arbejder de studerende intensivt med deres cases, og som kulmination skal de præsentere deres løsninger for casevirksomhederne: DEIF, Salling Autoophug, GreenLab, Norlys, Waste2X Hub og Greenport North. Her får de mulighed for at vise, hvordan deres idéer kan bidrage til bæredygtig innovation i praksis.
Det er tredje gang, Erhvervsakademi Dania afholder en camp sammen med Campus Varberg, og det bliver næppe den sidste.
Projektet er støttet af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak