Del siden
 
       

Summer School-studerende hjælper Tinghallen med bæredygtig markedsføring

16 danske og internationale studerende fra seks forskellige nationer har i to uger arbejdet intensivt med at hjælpe Tinghallen i Viborg i retning af en mere bæredygtig markedsføring. Målet er at hjælpe virksomheden med at opnå en Green Key-certificering.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-08-20
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/summer-school-studerende-hjaelper-tinghallen-med-baeredygtig-markedsfoering/

Det er første gang, at Dania afholder Summer School i Viborg. Og det har fra start været en afgørende præmis, at de studerende skal arbejde med en konkret case. De skal løse en aktuel problemstilling relateret til bæredygtig markedsføring, hvor de kan være med til at skabe reel værdi for en virksomhed.

”Vi har haft fokus på, at de studerende får en spændende case at arbejde med. En udfordring, der ikke kun er aktuel for Tinghallen, men også for mange andre virksomheder. Og så har det været afgørende, at de studerende får oplevelsen af, at de kan være med til at gøre en forskel for virksomheden”, forklarer lektor og underviser på Summer School, Mariann Platen Daugaard.

Jeg er imponeret over de studerendes gå-på mod. De er ikke bange for at kaste sig ud i opgaven, stille spørgsmål, udfordre os, og de er i det hele taget kommet med en nysgerrig attitude og masser af godt humør

Mariann Platen Daugaard, lektor og underviser på Summer School

De kommer med godt humør og stort gå-på mod
På Summer School optjener de studerende 5 ECTS-point til deres uddannelse. Så der er en række formelle regler og krav til undervisningen, som skal overholdes. Men det er også en prioritering, at de studerende får sjove sociale oplevelser under deres besøg i Danmark.

”Jeg er imponeret over de studerendes gå-på mod. De er ikke bange for at kaste sig ud i opgaven, stille spørgsmål, udfordre os, og de er i det hele taget kommet med en nysgerrig attitude og masser af godt humør”, glæder Mariann Platen Daugaard sig og siger videre:

”De studerende har selvfølgelig været på rundtur i både Tinghallen og Viborg. Men vi har også været på virksomhedsbesøg hos Strandet, Thykassen og Bestseller i Aarhus. Hos Bestseller fortalte de om deres ’Guidance for Sustainable Claims’ – altså vigtigheden af IKKE, bevidst eller ubevidst, ’at lyve’ sig grønnere og mere bæredygtig end man reelt kan dokumentere, at man er. For det kan have store konsekvenser for en virksomhed”.

Fra Colombia til Canada til Viborg
Juliana Monsalve Alvarez er den Summer School-studerende, som er længst hjemmefra. Hun er colombianer, men er lige nu ved at tage en master-uddannelse i Visual and Digital Media Arts på Danias partneruniversitet, Georgian College, i Canada. Hun er meget begejstret for at undervisningen, at opgaven de studerende arbejder med er så konkret, og ikke mindst muligheden for at opleve dansk kultur:

”Det er første gang, jeg er i Europa, så alt er nyt og spændende. Viborg er en meget flot by, og det har været nogle spændende og meget forskellige virksomhedsbesøg, vi har været på. Og så kan jeg godt lide den måde, vi får undervisning på. Den er meget praksisrettet, og der er god plads til dialog og spørgsmål”, pointerer Juliana Monsalve Alvarez.

Artiklen fortsætter under billedet Juliana Monsalve Alvarez er i Danmark (og Europa) for første gang, så der er mange nye, spændende indtryk at forholde sig til.

Selv med forskellige baggrunde og forudsætninger fungerer gruppearbejdet
De studerende arbejder sammen i grupper, og det er ikke altid helt let, hvis man kommer fra vidt forskellige kulturer. Så det er op til underviserne at rammesætte den måde, de studerende skal samarbejde på og selvfølgelig præsentere dem for de redskaber, som de skal bruge til at løse opgaven:

”Heldigvis har de studerende ja-hatten på, og de er faktisk rigtig gode til at arbejde sammen, selvom de kommer med forskellige baggrunde og forudsætninger. Men det er også en spændende udfordring for underviserne, for vi skal få undervisningen til at lykkes på andre præmisser, end vi er vant til”, understreger Mariann Platen Daugaard.

Alle de studerende skal til gruppeeksamen i den samme opgave. Her får de en individuel karakter, og det er selvfølgelig et krav, at de består for at få de 5 ECTS-point, som forløbet kvalificerer til.

Mariann Platen Daugaard, lektor og underviser på Summer School

Som afslutning på Summer School skal de studerende skrive en rapport med anbefalinger, som de i første omgang skal præsentere for repræsentanter fra Tinghallen. Her får de feedback, og så har de et lille døgn til at implementere den feedback, før de skal til den egentlige eksamen:

”Alle de studerende skal til gruppeeksamen i den samme opgave. Her får de en individuel karakter, og det er selvfølgelig et krav, at de består for at få de 5 ECTS-point, som forløbet kvalificerer til. Eksamen forløber på helt de samme præmisser, som når vores fuldtidsstuderende er til eksamen”, slutter Mariann Platen.

Erasmus+ gør Summer School muligt
Dania har en række samarbejdsaftaler med universiteter i resten af verden. Det betyder, at Danias studerende får mulighed for at rejse ud og deltage i kortere eller længere forløb på partner-universiteterne. Og det giver Dania mulighed for at invitere studerende fra andre lande til fx Summer School i Danmark.

Studerende fra EU-lande har mulighed for at søge om midler fra Erasmus+ til deres ophold på Summer School i Danmark.

Hjalp denne side dig?