Del siden
 
       
 

Professionelle bestyrelsesuddannelser

Vi har haft mere end 300 deltagere igennem vores professionelle og praksisnære bestyrelsesuddannelser, og evalueringerne taler deres eget tydelige sprog. Det er vi stolte over.

At være bestyrelsesmedlem er ikke længere bare en prestigepost. Det er professionelt arbejde med et stort ansvar. Det gælder både i bestyrelser for virksomheder, organisationer og foreninger.

Bestyrelsens opgaver er øget de senere år, og derfor er det vigtigt at du som bestyrelsesmedlem er klædt på. Der er kommet større fokus på strategi og udvikling - og på at diversitet i bestyrelseslokalet er en styrke og klar fordel.

Video

Fakta

Akademiuddannelse

Ledelse

Akademifag

Grundlæggende bestyrelsesansvar (5 ECTS-point)

Udvidet bestyrelsesansvar (5 ECTS-point)

Flere informationer

Se studieordningen

Vælg den rigtige bestyrelsesuddannelse

Hos Dania har vi i udgangspunktet to bestyrelsesuddannelser - en grundlæggende og en udvidet. 

Men da diversitet er vigtigt i bestyrelseslokalet, har nye og kommende bestyrelsesmedlemmer også brug for forskellige bestyrelseskompetencer. Derfor toner vi nogle af vores grundlæggende bestyrelsesuddannelser. 

Uanset hvilken du vælger, er vi garant for, at du får de basis-kundskaber på plads, som det kræver at være et professionelt bestyrelsesmedlem - uanset om det er en betalt post i en virksomhed eller en frivillig post uden honorar.

Fælles for alle vores bestyrelsesuddannelser er også, at de har et solildt fundament i praksis, hvor vi lægger vægt på, at det du lærer, det kan du let overføre til dit bestyrelsesarbejde uden videre. Vores bestyrelsesuddannelser henvender sig både til nuværende og kommende bestyrelsesmedlemmer samt ejerledere og andre ledere, som arbejder sammen med bestyrelser. 

For os er høj faglighed, fokus på forretningsudvikling og kvalificeret netværk i højsædet. 

 

  • Generel All Round

    Hvis det du er ude efter er en gedigen og brugbar bestyrelsesuddannelse som dækker all round, så er vores generelle all round bestyrelsesuddannelse et oplagt valg for dig. 

    Evalueringerne er tårnhøje, og deltagerne kommer ofte fordi de har fået uddannelsen anbefalet af en i deres netværk. 

  • Kun for kvinder

    Diversitet i bestyrelseslokalet er vigtigt, og derfor har vi i samarbejde med Laura Vilsbæk fra Nyibestyrelsen.dk udviklet en bestyrelsesuddannelse kun til kvinder. 

    Det har vi fordi vi oplever, at mange kvinder er interesserede i bestyrelsesarbejdet, men de har samtidig lyst til at erhverve sig de professionelle bestyrelseskompetencer i et miljø, hvor de møder ligesindede kvinder. 

    Diversitet rækker meget længere end køn, og vores kvindehold er lige så forskellige som vores hold for alle køn, når det kommer til alder, uddannelse, erfaring og så videre. 

    Bestyrelsesuddannelsen kun for kvinder er for dig, som ønsker et netværk og et heppekor af ligesindede kvinder. 

  • ESG og digitalisering

    Hvis dit ønske er at hjælpe virksomheder med digitaliseringen og ESG-arbejdet, er toningen her et godt bud. ESG er en forkortelse for bæredygtighed i tre dimensioner, nemlig Environment/miljø, Social/samfund og Governance/ledelse

    Selvom digitaliseringen ikke længere er ny, så er der stadig meget at hente på den front for en del SMV'er. Og der er brug for viden om digitalisering i det strategiske bestyrelsesarbejde. 

    ESG-arbejdet er nyt for mange virksomheder, men ikke desto mindre er det noget, som de fleste er nødt til at forholde sig til, fordi der kommer flere og flere direkte og indirekte krav om det. Med ESG-toningen vil du blive klædt på til at arbejde med ESG på det strategiske plan i bestyrelseslokalet. 

     

  • Udvidet bestyrelsesuddannelse

    Når du har gennemført en grundlæggende bestyrelsesuddannelse, har du uanset toningsvalg et godt udgangspunkt for at arbejde som menigt bestyrelsesmedlem i foreninger, organisationer og SMV'er. 

    Hvis du har et ønske om at arbejde som forperson i en bestyrelse, ønsker at arbejde i bestyrelser i eksportvirkomsomheder eller blot har fået blod på tanden efter mere viden, så kan du med fordel overveje at tage den den udvidede bestyrelsesuddannelse, som giver dig endnu flere kompetencer. 

Stærkt netværk 

Langt de fleste bestyrelsesposter besættes gennem netværk. Og derfor er netværk en betydelig del af at tage en besyrelsesuddannelse hos os på Dania. Vi tilbyder at deltage i netværk både under uddannelsen og efterfølgende. 

Min værktøjskasse er godt fyldt op! Underviserens viden, materialer og praksisnære tilgang og deling aferfaringer er for mig en perfekt cocktail, der giver mening og holder mig nysgerrig efter mereindsigt og viden! Tak! Glæder mig til deltagelse i netværksmøderne, så vi kan dele erfaringer i fremtiden

Deltager på bestyrelsesuddannelse

Dine undervisere

Uanset hvilken bestyrelsesuddannelse du vælger, kan du være sikker på, at din underviser er dedikeret og dygtig. Vi lader ikke hvem som helst undervise på vores bestyrelsesuddannelser, for vores mål er, at du som deltager får de bedste kompetencer. 

Vores undervisere er derfor erfarne personer, med en relevant baggrund i forhold til den uddannelse, som du vælger. Ofte vil du møde flere undervisere i løbet af din uddannelse, fordi vi gerne vil sikre ekspertise inden for de forskellige emner, som du skal igennem.

Her kan du møde nogle af vores kerne-undervisere.  

Laura Vilsbæk

Laura arbejder aktivt for at skabe større diversitet i bestyrelseslokalerne. Hun er kvinden bag nyibestyrelsen.dk, podcastvært og forfatter til bestselleren "Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt". Og så er hun ikke bleg for at stille sig frem i rampelyset og blande sig i bestyrelsespolitiken. Derfor deltager Laura ofte i offentlige debatter omkring diversitet i bestyrelserne. 

Laura Vilsbæk har aldrig haft personaleledelse, hun har en humanistisk uddannelse som cand.mag i religionsvidenskab, og så har hun haft helt almindelige lønslave-medarbejder-jobs – ligesom flertallet af danskere. I dag arbejder hun på konsulentbasis foruden at være professionelt bestyrelsesmedlem. Hun sidder i otte forskellige bestyrelser og et par advisoryboards.

Hos Erhvervsakademi Dania er vi stolte over, at Laura har valgt at udvikle vores bestyrelsesuddannelser sammen med os. Du finder oftest Laura på vores bestyrelsesuddannelse kun for kvinder. 

 

Jeg vidste godt, at det ville blive et lærerigt forløb. Men ikke at det ville blive ligefrem fantastisk, udfordrende, øjenåbnende og hammer inspirerende både at have Laura som underviser samt at få et heppekor og netværk gennem holdet. Mine forventninger - som var høje - er blevet fuldstændig blæst ud af hvor fedt et forløb, det har været. Jeg anbefaler uddannelsen til højre og venstre i mit netværk.

Kommentar fra deltager i evalueringen af bestyrelsesuddannelsen kun for kvinder

Jeg tror aldrig jeg har været på et undervisningsforløb med så engageret og involverende underviser og ligeså engagerede og deltagende studerende. Forløbet er tilrettelagt, så man bliver 110% klædt på til at indgå i bestyrelsesarbejdet.

Kommentar i evalueringen fra deltager på bestyrelsesuddannelsen kun for kvinder

Kim Tange

Trusted advisor, bestyrelses-rådgiver, professionelt bestyrelsesmedlem, forfatter og underviser.

Kim har mere end 30 års ledelses- og bestyrelseserfaring inden for den private og offentlige sektor. Kim Tange har undervist på bestyrelsesuddannelser siden 2013 og er p.t. professionel bestyrelsesformand i to bestyrelser. Kim har desuden mange års rådgivnings- og undervisningserfaring med blandt andet forretningsudvikling, strategiudvikling, ledelse og salg inden for mange forskellige brancher.

Kim Tange har skrevet flere bøger, blandt andet Kickass Companies - manual for virksomheder der vil skabe vækst. Desuden har Kim deltaget i et forskningsprojekt ved Aalborg Universitet omkring hvad MSV’er i vækst gør.

Kendtetegnet for Kim Tange er desuden den meget høje karakter, som han får i evalueringerne fra deltagerne på bestyrelsesuddannelserne. Du vil ofte møde Kim Tange på vores generelle All Round-bestyrelsesuddannelse samt den udvidede bestyrelsesuddannelse. 

Kim Tange

Lær mere om og med Kim her

https://www.linkedin.com/in/kimtange/

Jeg er meget begejstret over uddannelsen generelt - og særligt underviseren, der har bredt kendskab til mange brancher og viden, der både tager afsæt i teorier - men i høj grad praktiske erfaringer fra det virkelige bestyrelsesarbejde og erhvervsliv. Jeg valgte en uddannelse med fysisk fremmøde, da jeg finder det meget lærerigt at være sammen med de andre studerende på holdet og høre om deres erfaringer, udfordringer og løsninger.

Tina Woods, deltager på udvidet bestyrelsesansvar

Katrine Ziska

Katrine Ziska er Senior Specialist i bæredygtighed ved Jyske Bank. Igennem de seneste 2,5 år har hun besøgt over 500 virksomheder på tværs af alle brancher og størrelser i dansk erhvervsliv for at drøfte bæredygtighed på strategisk og operationelt plan.

Katrines uddannelsesmæssige baggrund er en Cand.mag i designledelse samt en HA i erhvervsøkonomi, entreprenørskab og innovation.  

Lær mere om og med Katrine her

https://www.linkedin.com/in/katrineziska/

 

Planlagte hold og tilmelding

Grundlæggende bestyrelsesansvar for kvinder

Ledelse
Silkeborg
Dagundervisning
08:30-15:00
Start:
09.10.2024

>
Slut:
14.01.2025
Tilmeld

14900 kr

Mødedatoer:

09.10 + 22.10 + 20.11 + 10.12

Eksamen:

Mundtlig 13.01.2025 + 14.01.2025

Tilmeldingsfrist:

18.09.2024

Netværksmøder: 06.11 + 04.12.2024 + 08.01 + 26.03.2025

Kontakt Britt Lundgaard Carlsen med praktiske spørgsmål Eller
kontakt Annemette Lyngby med fagligt relaterede spørgsmål

Grundlæggende bestyrelsesansvar - bæredygtighed og digitalisering

Ledelse
Silkeborg
Dagundervisning
09:00-15:30
Start:
14.11.2024

>
Slut:
06.02.2025
Tilmeld

14900 kr

Mødedatoer:

14.11 + 28.11 + 12.12 + 09.01

Eksamen:

Mundtlig 06.02.2025

Tilmeldingsfrist:

24.10.2024

Bæredygtighed og digitalisering på bestyrelsens agenda

Bestyrelsesarbejdet skal skabe værdi, og derfor skal der bringes mange flere perspektiver i spil i de danske bestyrelser. Bestyrelsesarbejdet er et professionelt arbejde med et stort ansvar, og med denne bestyrelsesuddannelse bliver du klædt på til at bidrage i bestyrelseslokalet.
Bæredygtighed og digitalisering er to store temaer, som hører hjemme på alle bestyrelsers agenda, og her lærer du, hvordan du kan arbejde med bæredygtighed og digitalisering fra bestyrelseslokalet.

Du får
- Styr på bestyrelsesansvaret, bestyrelsens opgaver, rolle og funktion
- En værktøjskasse med konkrete værktøjer til det værdiskabende bestyrelsesarbejde
- En kompetenceafklaring, så du ikke er tvivl om, hvad du kan byde ind med i en
bestyrelsessammenhæng
- De strategier, der fører til din første bestyrelsespost
- Viden om ESG og digitalisering i en strategisk kontekst: Hvad er det og hvordan kan man
arbejde med agendaen i et bestyrelsesperspektiv
- Et uvurderligt bestyrelsesnetværk

Kontakt Britt Lundgaard Carlsen med praktiske spørgsmål Eller
kontakt Charlotte Riberholt med fagligt relaterede spørgsmål

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Chefkonsulent
Dania Erhverv

Bliv inspireret

Praktiske informationer

  • Adgangskrav

    For at blive optaget på en akademiuddannelse eller enkeltfag kræves en af følgende:

    • en relevant erhvervsuddannelse (se studieordning for specifikationer)
    • en relevant grunduddannelse for voksne (GVU)
    • en gymnasial uddannelse
    • en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som de tre førstnævnte.

    Derudover kræves minimum 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Relevant erhvervserfaring, der er opnået under en afsluttet erhvervsuddannelse eller en relevant erhvervsuddannelse for voksne medregnes ved optagelse på akademiuddannelsen.

    Der kan i enkelte tilfælde gives dispensation for ikke at opfylde de formelle adgangskrav. Det kan kun ske i de tilfælde, hvor Erhvervsakademi Dania ud fra en konkret og individuel vurdering skønner, at du har forudsætninger, som svarer til adgangskravene.

    Eventuelle øvrige fagspecifikke adgangskrav, som eksempelvis krav om at læse fag i en obligatorisk bestemt rækkefølge, vil fremgå ovenfor og af studieordningen.

  • Økonomi og tilmelding

    Prisen fremgår ved tilmelding. Tilmeldingen er bindende og afregningen skal ske ved holdets start – også selvom du måtte springe fra før eller undervejs. Bliver forløbet mod forventning ikke oprettet, skal du selvfølgelig ikke betale.

    Med mindre andet er nævnt skal du oveni prisen beregne udgifter til undervisningsmateriale svarende til 500-800 kroner pr. fag.

    Er du ledig skal du ved tilmelding kontakte en studiesekretær i Dania Erhverv (se nedenfor)

  • Info til ledige

    I udgangspunktet kan du som ledig deltage i alle akademifag under forudsætning af, at du i øvrigt opfylder adgangskravene. Der er ingen begrænsninger fra Erhvervsakademi Danias side i forhold til om du som ledig kan læse et modul eller akademiuddannelse hos os.

    Du kan læse mere om dine muligheder som ledig her

     

  • Tilskudsmuligheder

    Der er ofte forskellige og gode tilskudsmuligheder du kan søge i forhold til at få dækket dele eller hele deltagergebyret. Det kan være kompetencefonde, din fagforening eller andet. Nogle arbejdsgivere betaler også for deres medarbejderes efteruddannelse.

    Er du ansat i staten har du mulighed for at søge tilskud i statens kompetencefond.

    Mange kan også søge om op til 10.000 kroner i omstillingsfonden pr. år. 

  • Eksamen

    Alle fag afsluttes med en skriftlig eller mundtlig eksamen. Du kan se, hvilken eksamensform det enkelte fag har i studieordningen.

    Du vil automatisk blive tilmeldt eksamen på faget. Du kan læse mere om reglerne for eksamen i eksamensreglementet.

    Du har som udgangspunkt 3 forsøg til at bestå en eksamen, og ønsker du et evt. 4. forsøg, skal du søge dispensation om det.

    Når du har betalt deltagergebyret til et fag, har du samtidig betalt for op til 3 eksamensforsøg hvis nødvendigt. Hvis du ikke deltager i den planlagte eksamen for faget, har du automatisk brugt ét forsøg og har dermed kun 2 tilbage.

    Har du ikke mulighed for at deltage i den planlagte eksamen pga. sygdom, skal du kontakte os hurtigst muligt og senest samme dag som selve eksamen. Vær opmærksom på at du kan blive bedt om at aflevere en lægeerklæring, hvis det ikke skal tælle som et forsøg. Du kan kun gå til en ny eksamen, såfremt du ikke består eller ikke deltog i den oprindelige eksamen.

    Hvis du skal til eksamen på et andet tidspunkt end den dag, der er planlagt på faget, skal du være opmærksom på, at eksamen kan blive afholdt et andet sted end oprindeligt, og at næste eksamensmulighed afhænger af gennemførelse af faget på et senere tidspunkt.

    Efter bestået eksamen får du tilsendt et officielt eksamensbevis til digital post.