Del siden
 
       

Danias udvidet bestyrelsesuddannelse styrker dine kompetencer

Vi har stillet nogle af vores deltagere på uddannelsen i udvidet bestyrelsesansvar et par spørgsmål - de roser alle forløbet og underviseren.
Artiklen fortsætter under billedet
2022-05-16
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/danias-udvidet-bestyrelsesuddannelse-styrker-dine-kompetencer/

Michael S. Rottbøll

Økonomidirektør og Partner i Quercus Group

Bestyrelsesposter

  • CarbonSpace i Irland,
  • Quercus Group i Kenya
  • Quercus Group i Singapore

Derudover er jeg mentor for danske og udenlandske startups.

Hvorfor havde du selv lyst til at begynde på uddanenlsen i udvidet bestyrelsesansvars?

Jeg har altid haft en interesse for at bidrage med min viden og kompetencer til personer eller til virksomheder. Det glæder mig at se, når jeg kan hjælpe nogen til på vej til succes. Uddannelsen udvidet bestyrelsesansvar valgte jeg at tage, fordi jeg er kommet i en udenlandsk bestyrelse for nogle år siden og gerne vil have flere af den slags, da jeg arbejder med internationalisering og forretningsudvikling til dagligt. Og så er jeg altid åben for at udvide min personlige udvikling. Samtidig fornemmer jeg, at professionelle bestyrelser udover ens baggrund og karriere også ser på, om man ved noget om bestyrelsesarbejde og de processer og det ansvar, der følger med i at sidde i en bestyrelse. Ligeledes de processer der starter, når man skal danne eller opgradere en bestyrelse afhængig af, hvor virksomheden befinder sig - kan man skille strategi og drift fra hinanden, og hvilken type bestyrelse har virksomheden brug for?

Hvordan synes du undervisningen og uddannelsen har været i praksis?

Undervisning var rigtig god og inkluderende. Underviseren involverede os meget i, hvad vi selv havde af erfaring eller tanker i forhold til specifikke emner, og der var mange cases fra den "virkelige verden", som det var nemme at forholde sig til og drage sammenligninger med til andre sager, som vi eventuelt selv havde været involveret i. Og så var undervisningen super struktureret, hvilket var rigtig godt.

Hvordan kan du bruge det, som du har lært?

Jeg kan helt klart bruge uddannelsen til det arbejde, som jeg sidder med i min udenlandske bestyrelse. Men jeg kan også bruge det i mit daglige arbejde i forhold til de projekter jeg arbejder med. Ligeledes kan de danske og udenlandske virksomheder, som jeg er mentor for, få gavn af det. Jo mere jeg kan bidrage med som bestyrelsesmedlem og mentor, des bedre kan virksomhederne opnå deres succes, og det er lige det, som jeg elsker at være vidne til. 

Hvad er dit bedste råd til andre, som overvejer at læse uddannelsen?

Du skal læse udvidet bestyrelsesansvar hos Dania, fordi du udover at du får en masse gode værktøjer, viden omkring bestyrelsesarbejde og ikke mindst personligudvikling, så er det altid rart at kunne sidde i bestyrelseslokalet og vide at du har helt styr på formalia uden at blinke, for der vil altid opstå situationer i bestyrelseslokalet hvor det er svært at træffe den rigtige beslutning.

Tina Woods

Afdelingsleder, Projektleder og Online Marketing specialist hos Buchs A/S 

Bestyrelsesposter

  • Hobro Efterskole (Næstformand)
  • Mariagerfjord Kvindenetværk (Formand)
  • Hobro Rotaryklub (Bestyrelsesmedlem, Programudvalgsformand)

Hvorfor havde du selv lyst til at begynde på uddannelsen i udvidet bestyrelsesansvar?

Jeg valgte overbygningen på uddannelsen, da jeg var utrolig glad for det grundlæggende forløb - og virkelig har fået blod på tanden i forhold til bestyrelsesarbejdet. Jeg har en utraditionel bestyrelsesprofil, da jeg primært arbejder med markedsføring og marketingstrategi. Men jeg har fået øjnene op for, hvordan særligt SMV-bestyrelserne kan få gavn af mine kompetencer i bestyrelsesarbejdet.

Hvordan synes du undervisningen og uddannelsen har været i praksis?

Jeg er meget begejstret over uddannelsen generelt - og særligt underviseren, der har bredt kendskab til mange brancher og viden, der både tager afsæt i teorier - men i høj grad praktiske erfaringer fra det virkelige bestyrelsesarbejde og erhvervsliv. Jeg valgte en uddannelse med fysisk fremmøde, da jeg finder det meget lærerigt at være sammen med de andre studerende på holdet og høre om deres erfaringer, udfordringer og løsninger.

Hvordan kan du bruge det, som du har lært?

Min bestyrelsesværktøjskasse er nu fyldt helt op, og jeg føler mig godt klædt på til bestyrelsesarbejdet. Jeg har lært meget om mig selv, mine bestyrelseskompetencer og har fået et klart billede af, hvordan jeg kan bidrage optimalt og skabe værdi i bestyrelsen. Jeg sidder allerede nu i forskellige bestyrelser, men jeg er på udkig efter en eller to bestyrelsesposter mere - gerne i SMV segmentet, hvor jeg i forhold til B2B virksomheder har særligt skarpe kompetencer. 

Hvad er dit bedste råd til andre, som overvejer at læse uddannelsen?

Du skal læse udvidet bestyrelsesansvar hos Dania, fordi du får viden, værktøjer og indsigt i, hvordan du kan skabe mest muligt værdi i bestyrelsesarbejdet. Jeg har lært meget om, hvad forskellige bestyrelser har af udfordringer og muligheder - og fået indsigt i brancher, jeg normalt ikke arbejder med. Jeg er meget begejstret for, at min horisont på den måde er udvidet og har givet mig indsigter, jeg ikke vidste, jeg havde brug for.

Stor tak til Kim Tange for en virkelig god undervisning, kompetent vejledning og stort engagement - og ikke mindst tak til mine medstuderende for videndeling, fortrolighed og god energi.

Tage Odgaard Nielsen

Ejer og direktør i Frontego A/S

Bestyrelsesposter

  • DI Thy / Mors, formand for bestyrelsen
  • Morsø erhvervsråd, formand for bestyrelsen
  • Arbejdsmiljøcenter Midtvest, formand for bestyrelsen
  • Thy / Mors HF / VUC, bestyrelsesmedlem

Hvorfor havde du selv lyst til at begynde på uddannelsen i udvidet bestyrelsesansvar?

Jeg vil gerne beskæftige mig med bestyrelsesarbejde, og hjælpe til i SMV virksomheder (små og mellemstore virksomheder, red), og denne uddannelse giver mig flere muligheder for det.

Hvordan synes du undervisningen og uddannelsen har været i praksis?

Undervisningen har været rigtig god, meget relevant og det giver en masse at vi som kursister kan sparre med hinanden og dele erfaringer.

Hvordan kan du bruge det, som du har lært?

Der er flere modeller, som jeg i høj grad kan bruge. Vi er aktuelt i gang med generationsskifte i Frontego A/S, og der er kommet en masse gode indspark og modeller, som jeg og vi kan bruge i den forbindelse.

Hvad er dit bedste råd til andre, som overvejer at læse uddannelsen?

Du skal læse udvidet bestyrelsesansvar hos Dania, fordi det giver en masse praktik og giver muligheder for at lære endnu mere om det at deltage i en bestyrelse. Desuden kan denne uddannelse give bedre muligheder for at komme i bestyrelser. Der er også muligheder for et godt netværk blandt de andre kursister. 

Uddannelsen i udvidet bestyrelsesansvar er et akademifag på akademiuddannelsen i ledelse. 

Læs mere og find aktuelt udbud her.

Udvidet bestyrelsesansvar

Ledelse
Randers SØ
Dagundervisning:
09:00 - 15:30
Start:
05.10.2022

>
Slut:
06.12.2022
Tilmeld

11500 kr

Mødedatoer:

05.10 + 12.10 + 01.11 + 14.11

Eksamen:

Mundtlig 06.12 2022

Tilmeldingsfrist:

15.09.2022

 

Prisen er ekskl. bøger og materialer

Kontakt Mia de Choen med praktiske spørgsmål Eller
kontakt Annemette Lyngby med fagligt relaterede spørgsmål

Hjalp denne side dig?