Del siden
 
       

Ny bestyrelsesuddannelse - kun for kvinder - i Silkeborg har deltagere fra hele landet

19 kvinder begyndte mandag på bestyrelsesuddannelsen for kvinder hos Erhvervsakademi Dania. Podcastvært, forfatter, blogger og professionelt bestyrelsesmedlem Laura Vilsbæk fra Nyibestyrelsen.dk står sammen med Anette Raaby fra Kongruens og Erhvervsakademi Dania bag
Artiklen fortsætter under billedet Alle deltagere på bestyrelsesuddannelsen kun for kvinder
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/ny-bestyrelsesuddannelse-kun-for-kvinder-i-silkeborg-har-deltagere-fra-hele-landet/

København, Korsør og Kolding. Kvinderne kommer langvejs fra for at deltage i Erhvervsakademi Danias nye bestyrelsesuddannelse i Silkeborg, hvor Laura Vilsbæk deler ud af sin viden og passion mens Anette Raaby fra Silkeborgensiske Kongruens står for netværket. Undervisningen foregår i smukke omgivelser på Scandic i Silkeborg, mens forårssolen endelig skinner fra en skyfri himmel.

Uddannelsen er skabt fordi der mangler forskellighed i bestyrelseslokalerne. Der er alt for få kvinder, alt for få unge og alt for få, som kommer med noget andet end jura og revision. Derfor har Laura Vilsbæk fra nyibestyrelsen.dk viet sit virke til at arbejde for større diversitet i bestyrelseslokalerne.

 

Det er jo fantastisk, fordi det modbeviser fordommen, at kvinder ikke vil. Det siger noget om, at der er et behov. Der er mange kvinder, som tager bestyrelsesfagligheden alvorligt. Det siger noget om, at kvinder opkvalificerer sig på kompetencer og ikke bare går ud og får kompetencer i netværket. Det er super positivt

Laura Vilsbæk, underviser på bestyrelsesuddannelsen kun for kvinder

Det er også baggrunden for, at Erhvervsakademi Dania sammen med Anette Raaby og Laura Vilsbæk står bag en ny bestyrelsesuddannelse i Silkeborg kun for kvinder. Og meget tyder på, at den har manglet. Der har nemlig været så stor interesse for at starte på uddannelsen, at nogle ikke har kunnet komme med på holdet.

 

”Det er jo fantastisk, fordi det modbeviser fordommen, at kvinder ikke vil. Det siger noget om, at der er et behov. Der er mange kvinder, som tager bestyrelsesfagligheden alvorligt. Det siger noget om, at kvinder opkvalificerer sig på kompetencer og ikke bare går ud og får kompetencer i netværket. Det er super positivt,” siger Laura Vilsbæk.

Ung, humanist og småbørnsmor

En af deltagerne på bestyrelsesuddannelsen for kvinder er Therese Rasmussen, der arbejder som udviklingschef hos en entreprenørvirksomhed. Hun er 32 år, har to børn på 2 og 6 år og så har hun en Cand.mag i designledelse og en tværfaglig bachelor i kunsthistorie, digital design og erhvervsøkonomi. Hun vil altså på mange måder tilføre diversitet til langt de fleste bestyrelser.

”Det er smart at have en uddannelse, som Jens’erne kan forstå. Et certifikat, som folk kan forstå, som virker ude i marken,” forklarer hun med reference til Laura Vilsbæks bog ”Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt”.

 

”Jeg er grøn som bestyrelsesmedlem, men jeg er ikke grøn som strategisk sparringspartner. Det har jeg gjort lige siden min første ansættelse. Det er jeg naturligt uddannet til at være, og jeg forstår, hvad det vil sige at træffe strategiske beslutninger og lede en forandring,” slår hun fast.

 

Artiklen fortsætter under billedet Laura Vilsbæk, der er underviser, sammen med deltageren Therese Rasmussen Therese Rasmussen (i blå) sammen med hendes forbillede og underviser Laura Vilsbæk

Foruden formelle bestyrelseskompetencer håber Therese Rasmussen, at bestyrelsesuddannelsen for kvinder vil give hende et netværk med andre kvinder, hvor de kan være hinandens heppekor og hjælpe hinanden med at få bestyrelsesposter i mange år frem.

Kunst i bestyrelsen

Selvom de første 19 kvinder først lige er startet, tør Laura Vilsbæk godt spå, at der er nogle potentielle heldige virksomheder derude, som har mulighed for at få fornøjelsen af en af de spændende profiler i deres bestyrelser.

”Wauv, kan I godt se, hvor mange forskellige kompetencer vi er samlet herinde lige nu. Vi kunne jo snildt nedsætte fem seks virkelige professionelle bestyrelser med forskellige kompetencer blandt jer,” udbryder hun da halvdelen af deltagerne har præsenteret sig selv.

Med den store interesse, der har været for bestyrelsesuddannelsen for kvinder her i foråret, har Erhvervsakademi Dania, Anette Raaby og Laura Vilsbæk allerede besluttet at afvikle endnu et forløb, hvor undervisningen kommer til at foregå på Museum Jorn i Silkeborg. Det forløb starter til efteråret.

Hjalp denne side dig?