Del siden
 
       

Fra elektriker til energiteknolog og rådgiver

Ved AURA Rådgivning bruger Jacob Fischer sin praktiske erfaring, faglige indsigt og ikke mindst sin videregående uddannelse som energiteknolog fra Erhvervsakademi Dania. Jobbet giver mange muligheder og spændende udfordringer.

Allerede som elektriker fik Jacob Fischer opgaver med at rådgive kunder om at spare på strømmen. Den del af jobbet tændte ham så meget, at han valgte at starte på den toårige videregående uddannelse til energiteknolog ved Erhvervsakademi Dania.

”Dengang fungerede jeg faktisk allerede som rådgiver, når kunderne havde spørgsmål omkring energibesparende tiltag. Det tændte mig, og det er interessant at arbejde med teknisk energioptimering, men i høj grad også med adfærdsændring hos kunderne,” forklarer han.

Projektering og europæisk projekt

I dag, to år efter at være færdiguddannet energiteknolog, arbejder han ved Aura Rådgivning, som er en del af AURA Energi. Det er et energiselskab i Østjylland med 280 medarbejdere, der beskæftiger sig med energirådgivning, installation, fiber, el-handel, vedligeholdelse og udbygning af el-nettet samt salg af hårde hvidevarer, el-artikler og belysning.

Her arbejder 25-årige Jacob Fischer med mange forskellige opgaver som rådgiver. Især står han for projektering, salg og opstart af system til energiovervågning, som hjælper kunderne med at få overblik via forbrugsudvikling, benchmarking samt alarmer ved forbrugsafvigelser.

”Lige nu projekterer jeg for Brønderslev Kommune, der skal have et energiovervågningssystem, men jeg er også en del af forsknings- og udviklingsafdelingen. Det betyder, at jeg er kommet med i et europæisk forskningsprojekt, hvor jeg blandt andet skal til et tre dages projektmøde i Østrig. Det har jeg aldrig prøvet før, men det er fedt at få muligheden,” smiler Jacob Fisher og fortsætter:

”Uddannelsen til energiteknolog har gjort mig selvstændig, og med den i bagagen har jeg mulighed for at have et spændende og alsidigt job. Lige nu leder virksomheden efter en ny kollega til mig, så det er også et område i vækst, ” fortæller han, der også var i ni ugers praktik ved virksomheden i løbet af den toårige uddannelse.

 

Hvad kan du blive som energiteknolog

  • Projektleder
  • Konsulent
  • Energirådgiver
  • Energichef

Hjalp denne side dig?