Del siden
 
       

Fra nyuddannet til filialdirektør på fem år

For 28-årige Semir Dapo tog det fem år at komme fra nyuddannet finansøkonom ved Erhvervsakademi Dania til filialdirektør i Nordea. Succesen tilskriver den unge finanskomét nysgerrighed, lysten til at udfordre sig selv og at han gør tingene 120 procent.

”Det er da en ung knøs ham der!”

Sådan havde medarbejderne i Nordeas afdeling i Galten vest for Aarhus tænkt, da de så billedet af deres nye chef, Semir Dapo. 1. september startede han som filialdirektør og leder af afdelingen - kun fem år efter, han blev færdig med studiet til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro.

Udviklingen fra studerende til leder er også gået ret stærkt, medgiver 28-årige Semir Dapo fra Viby, der siden dimissionen har været ved Nordea som henholdsvis trainee, båndrådgiver og senest leder for serviceenheden i Silkeborg.

”Der er sket meget på kort tid, og jeg har heldigvis overrasket medarbejderne positivt. Jeg er måske ung, men efter at have været leder i Silkeborg skulle der større udfordringer til. Det har jeg også fået, og det er rigtig fedt,” fortæller Semir Dapo, der allerede har involveret sig i meget i bankens lokalområde.

”I Galten er jeg Mr. Nordea udadtil. Jeg skal på bedste vis repræsentere banken i lokalsamfundet, og det gør jeg for eksempel ved at spille håndbold i klubben og være bestyrelsesmedlem af Galten Markedsføringsforening. Jeg involverer mig rigtig meget, og gør jeg noget, så gør jeg det 120 procent. Jeg har været elitehåndboldspiller, og her gør man ikke noget halvt. Det er spild af tid at forsøge at være halvt to steder, for så spilder man sin tid,” smiler Semir Dapo, der ved siden af karrieren i Nordea har læst HD 2. del på Aalborg Universitet.

Løfte medarbejdere til nye højder

Han tror, at det er lykkedes at blive leder så hurtigt ved at være fremme i skoene, ærgerrig, nysgerrig og udfordre sine ledere – og ikke mindst sig selv.

”Jeg ser altid på, om tingene kan gøres på en smartere måde og udfordrer kutymen, og ja, det kan godt være en lidt farlig attitude. Men hvis ikke jeg udfordrer mig selv, ville jeg stå i stampe,” forklarer han.

Det var via en udfordring med at uddanne nye rådgivere, at han fik sit største gennembrud som leder. En anden filial manglede nogen til at lære nye rådgivere op. Selvom det var en stor udfordring, meldte Semir Dapo sig til opgaven.

”Jeg meldte mig for at lære fra mig og på den måde teste mig selv af. Jeg kom til en fremmed filial i Nordea og stod på egne ben. I starten var folk skeptiske på grund af min alder, men jeg vandt deres tillid, da de så, at jeg havde kompetencerne og var dygtig. Det var rigtig fedt, og en erfaren rådgiver gav mig bagefter stor ros for mig arbejde. Det betød meget for mig,” smiler Semir Dapo.

At være en god leder er for Semir Dapo en balancegang. Et spørgsmål om, hvornår der skal være stramme eller vidde rammer. Derfor er han glad for det modspil, filialens seks medarbejdere giver ham.

”Det er rigtig fedt at arbejde med mennesker som leder. Jeg elsker at løfte medarbejderne, så de når deres mål enten fagligt eller jobmæssigt. Det er en drøm for mig at læse en master i ledelse og blive endnu bedre til det, men det skal lige passe ind med jobbet og privatlivet,” fortæller Semir Dapo.

Karrieredrømme

Fremtiden skal man ifølge Semir passe på med at jinxe, men han tør godt løfte lidt af sløret for sit karrieremæssige mål.

”Jeg jokede med en kammerat om, at jeg gerne ville stige endnu mere i graderne i Nordea. Bagefter kan jeg mærke, at det ikke er en joke for mig. Intet er urealistisk. Det er et ambitiøst mål, men hvis timingen er rigtig, så er intet umuligt. Men det skal være i Nordea. Det er et mangfoldigt sted med plads til mange typer. Jeg bløder Nordea-blåt,” griner han til sidst.

 

Hvad kan du blive som finansøkonom

  • Bankrådgiver
  • Erhvervskunderådgiver
  • Privatkunderådgiver
  • Filialdirektør
  • Ejendomsmægler
  • Revisor-assistent

Hjalp denne side dig?