Del siden
 
       

Elektriker Thomas Nejsum ville gerne være leder. Derfor sagde han sit velbetalte job op og læste til el-installatør på Erhvervsakademi Dania. Under et år efter sidste eksamen er han i dag chef ved EL:CON i intelligent bygningsstyring

Alarmen bliver slået til en time før normalt, og samtidig begynder gardinerne at køre ned. Alt lys slukkes, og temperaturen sænkes. Alt det kaldes intelligent bygningsstyring og er på kort tid blevet meget populært hos både virksomheder og private.

 

Siden starten har 29-årige Thomas Nejsum fra Nordjylland været med. Han er uddannet elektriker og har arbejdet som projektleder ved et stort installations- og teknikfirma. Men det velbetalte job blev sagt op, og sammen med kæresten flyttede han 164 kilometer sydpå til Aarhus for at læse til el-installatør på Erhvervsakademi Dania.

At blive chef er en drøm, der er gået i opfyldelse

Thomas Nejsum, chef i EL:CON

”Jeg ville gerne være leder inden for bygningsautomatik. Det var derfor, jeg tog uddannelsen. Det er jeg blevet nu og endda hurtigere, end jeg turde drømme om,” smiler Thomas Nejsum, der i dag er funktionschef ved EL:CON i netop intelligent bygningsstyring. Her er ingen dage ens, hvor han tager sig af både de landsdækkende kunder, sine medarbejdere og nye kunder, der ringer ind.

Artiklen fortsætter under billedet Thomas Nejsum i samtale med kollega Thomas Nejsum er rigtig glad for sit job som leder på EL:CON

Ung leder

Efter blot et par uger i praktik ved EL:CONs afdeling for bygningsautomatik trak chefen ham til side, og han måtte love ikke at tage andre jobtilbud ind, før de havde talt sammen. Og så blev Thomas Nejsum fastansat tekniker til at tage sig af andre styringssystemer end det, som EL:CON selv bruger mest. Det betød, at man nu kan hjælpe alle landsdækkende virksomheder, og det gav flere kunder. Det betød brug for flere hænder udover Thomas Nejsum, og 1. maj blev han udnævnt til funktionsleder for i alt fire teknikere i den nye afdeling - 11 måneder efter sin sidste eksamen på studiet.

”Jeg tager min lederrolle meget alvorligt, for jeg har ansvaret for, at andre mennesker nyder deres job, samtidig med at de yder deres bedste. Jeg føler en stor tilfredshed, når mine medarbejdere er glade for deres arbejde, og hvis de ikke har det godt, kan jeg mærke, at jeg ikke har det godt,” forklarer han.

Ledelse er balance
Det er ikke altid alle beslutninger som chef, der er lige populære.

”På studiet lærte vi at analysere og træffe en beslutning, og så komme videre. Det er også det, jeg gør som leder, hvor jeg tager mine drenge med på råd, fordi de har mange års erfaring, og jeg vil ikke buldre ud og lave alting om. Men jeg tager den endelige beslutning. Det er en hårfin balance, men de respekterer det, selvom jeg er yngre end dem og nyuddannet,” siger Thomas Nejsum, der en dag om ugen forlader kontoret i Hornslet og tager til Sjælland for at snakke med kunder og medarbejderne, og er derudover startet på EL:CONs lederuddannelse.

Hvad kan du blive som el-installatør

  • Rådgivende el-installatør
  • Projektleder
  • Sælger
  • Ingeniør
  • Stærkstrømstekniker
  • Overmontør
  • Selvstændig autoriseret el-installatør

Drømmen gik i opflydelse
Allerede i sin praktik fik Thomas Nejsum meget ansvar, hvor han lavede beregninger, tilbudsgivning, projektering og forhandlede med kunder. Men Jørgen Josefsen, der har ansat ham som sin afløser, har den indstilling, at ansvar ikke er noget, man får.
Det er noget, man tager.

”Jeg kan godt lide at arbejde med folk, der knokler, stræber og har ambitioner, og det gjorde Thomas fra starten af. Han tog ansvar til sig og løste det til fulde,” fortæller Jørgen Josefsen, ser på Thomas Nejsum og siger:

”Og det med din alder, det er vist dig selv, som tænker mest på det.”

Thomas smiler og svarer:

”Jeg har nok også været meget tilbageholdende førhen, men det er jeg ikke rigtig mere. Det kan hende derhjemme skrive under på. Det er måske det, der sker, når en drøm går i opfyldelse.”

Alle elektrikere, som læste videre til el-installatør sammen med Thomas, er i dag i job.

Hjalp denne side dig?