Del siden
 
       

Drømmen om at arbejde med både mennesker og IT gik i opfyldelse

27-årige Jesper Aabenhuus Sørensen er uddannet IT-teknolog og arbejder som netværksspecialist hos IT-virksomheden ITINO.

Hvad går dit job ud på?

Jeg er IT-konsulent hos ITINO i Skive, som er en IT-virksomhed, der både arbejder for private og erhvervskunder. Vi hjælper med alt muligt fra PC’ere, der går ned med et virus-angreb, til komplette erhvervsløsninger. Vi er i alt ca. 10 medarbejdere.

Jeg tager mig hovedsageligt af netværksopgaver for vores erhvervskunder. Fx gennemgår jeg virksomheders nuværende netværk, og så kommer jeg med anbefalinger til forbedringer. Hvis kunden takker ja, så sætter jeg det også op.

I dag skal et netværk være hurtigere, end det skulle tidligere, og samtidig er der kommet betydelig større krav til sikkerheden. Der har været mange ransomware-angreb de seneste år, og med GDPR fra EU er der også kommet større lovmæssige krav, som man skal leve op til sikkerhedsmæssigt – især hvis man lagrer eller behandler persondata.

(GDPR står for The General Data Protection Regulation – på dansk persondataforordningen med ikrafttrædelse 25. maj 2018, red)

Hvornår er dit job allermest spændende?

Det er generelt rigtig spændende. Men når jeg fx får en stor opgave med at være projektleder på at gennemgå en stor kundes IT-set up. Det er en interessant opgave at være en del af hele processen fra de første indledende møder til overdragelsen og driften hos kunden.

Jeg synes, det er enormt spændende at have den ledende rolle i sådan et projekt, og jeg lærer enormt meget ved det. Det handler om meget mere end det IT-tekniske, og det synes jeg er meget interessant.

Hvordan har du kunnet bruge uddannelsen som IT-teknolog i dit job?

At jeg har fået jobbet skyldes netop, at jeg har valgt at læse til IT-teknolog hos Dania. Da jeg skulle søge praktikplads, undersøgte jeg markedet, og valgte at sende en uopfordret ansøgning til ITINO. Allerede dagen efter ringede de og ville gerne have mig til samtale. Deres daværende medarbejdere havde mange andre baggrunde, men de havde ingen IT-teknolog, og det ville de gerne have. Og I dag har de en ny IT-teknolog-praktikant, så de opdagede nok også, at jeg kunne et eller andet.

Og fagligt, så har jeg fået en rigtig god ballast med fra Dania. Vi har fået en rigtig bred viden inden for det tekniske, men det er krydret med viden om projektstyring og konsulentdelen, og det er noget, jeg bruger rigtig meget i mit job.

Hvad var det bedste ved at læse til IT-teknolog?

Jeg kunne rigtig godt lide, når vi legede med udstyr i praksis. Jeg synes, det var fedt at sidde og nørde og finde ud af, hvordan man gør og selv undersøge ting. Det var der plads til. Der var selvfølgelig også nogle bøger, vi skulle læse med teori, og den der kobling, når vi kunne prøve teorien af i praksis, det var bare en rigtig god mulighed. Hvis man kun læser uden at prøve det af, så ved du ikke, hvad du skal gøre, når du kommer ud i virkeligheden alligevel.  

Jeg var selv startet på erhvervsuddannelsen til datafagtekniker inden jeg søgte ind hos Dania, men jeg ville gerne noget mere end det rent tekniske. IT-teknolog-uddannelsen har helt klart været det rigtige valg for mig.

Hvorfor skal man læse til IT-teknolog?

Jeg synes helt klart, at man skal overveje at læse til IT-teknolog, hvis man, som jeg, interesserer sig for det IT-tekniske og samtidig gerne vil arbejde med mennesker. Hvis man kan lide at have et travlt og udfordrende job, hvor man har mulighed for at få en lidt ledende rolle, og hvis man godt kan lide at løse problemer. Der sker altid noget nyt i IT-verdenen.

 

Hvad kan du blive som IT-teknolog

  • Netværksspecialist

  • Applikationsprogrammør

  • Webudvikler

  • Sikkerhedsanalytiker

  • Projektleder

  • IT Manager

 

Hjalp denne side dig?