Del siden
 
       

Rasmus strøg direkte fra studiet til drømmejobbet hos Bestseller

Efter otte måneders praktik ved tøjkæden Bestseller har 24-årige Rasmus Hviid Nielsen sikret sig en fastansættelse takket være hans nysgerrighed og handelsøkonom-uddannelsens bredde.

Online Sales Cooridnator. Det er den titel, randrusianske Rasmus Hviid Nielsen har haft i Bestseller siden 1. november. Her blev han nemlig fastansat efter otte måneders lønnet praktik, som er en fast del af uddannelsen til handelsøkonom ved Erhvervsakademi Dania.

”Det er super fedt, at jeg kan blive ved Bestseller. Sammen med min chef og en grafiker håndterer vi ONLY’s onlineportal til forhandlerne. Her har vi blandt andet implementeret en helt ny platform, som skulle rulles ud, og det har jeg lært rigtig meget af,” fortæller 24-årige Rasmus Hviid Nielsen, der bor i Randers og hver dag kører til Brande på job.

Vokseværk i praktiktiden

Via netværk og familie kom han til samtale ved ONLY’s B2B manager, Søs Kriegbaum, som tidligere har haft en praktikant i afdelingen.

”Det gik super med min sidste praktikant, så jeg tænkte ’hvorfor ikke prøve igen?’. Samtidig havde Rasmus den profil, som vi ledte efter, for han er både teknisk dygtig, men har også sans for salgsdelen, så han har meget at byde på,” forklarer Søs Kriegbaum, der før praktikopholdet ikke havde noget stort kendskab til handelsøkonomuddannelsen, men det har Rasmus givet hende et indblik i.

I praktikken har han også koordineret vedligeholdelse af siden, valgt ud, hvad der skal have fokus på portalen samt være med til at afholde større online salgsevents.

”Og så har han i hvert fald været nysgerrig og graver sig gerne ned i tingene for at blive klogere. Han er fagligt vokset rigtig meget på meget kort tid,” siger Søs Kriegbaum og kigger på Rasmus.
”Det er jeg helt sikkert,” smiler han og fortsætter:

”Det kan jeg selv mærke. Men jeg er også blevet taget seriøst og aldrig blevet behandlet som en praktikant. Det har styrket min forståelse af teorien, fordi jeg har fået mulighed for at anvende den i praksis og se, hvad der faktisk fungerer i virkeligheden,” fortæller han.

Lederdrømme

Rasmus Hviid Nielsen har ikke altid været helt sikker på, at handelsøkonom var den rigtige uddannelse for ham. Faktisk startede han på finansøkonomuddannelsen i Aarhus for at blive revisor, men det var alligevel lidt for mange tal til ham. Derfor startede han i stedet i Randers, hvor studiemiljøet var mere nærværende, opmuntrende og dialogbaseret. Alligevel var han tæt på at gå kold undervejs.

”Jeg følte, at jeg sjuskede mig igennem, og jeg ville gerne gøre det ordentligt, så jeg tog 2.semester om, og det har jeg ikke fortrudt,” forklarer Rasmus Hviid Nielsen.

Hvad kan du blive som handelsøkonom

  • Online Sales Coordinator
  • E-handels assistent
  • Marketingmedarbejder
  • Salgssassistent eller -leder
  • Indkøber
  • Iværksætter
  • Sælger
  • Key Account Manager

Nu er der kun forsvar af hovedopgaven tilbage, og så er han færdiguddannet handelsøkonom.

”Jeg kunne nok godt se mig selv som leder en dag. Men jeg har stadig ikke helt retning på indenfor hvad. Det er jeg ret åben om. Jeg ved bare, at den menneskelige kommunikation, forandringsledelse og hvordan man får visionerne omsat til at være nærværende i hverdagen, er meget spændende. Det har jeg nemlig lige skrevet hovedopgave om,” griner Ramus Hviid Nielsen.

Den videregående uddannelse til handelsøkonom tager to år, hvoraf otte måneder er i lønnet praktik i en virksomhed.

 

Hjalp denne side dig?