Del siden
 
       

Steffan Cidlik var industritekniker med en plan for sin fremtid

Automationsteknolog Steffan Holm Cidlik har siden han blev færdig som industritekniker fra Den jydske Haandværkerskole i 2009 vidst, at han ville læse til automationsteknolog på Erhvervsakademi Dania i Hadsten. ”Jeg besluttede at tage 2-3 år på arbejdsmarkedet, inden jeg søgte ind. Så havde uddannelsen fundet sit ståsted,” siger en tilfreds Steffan. Han har allerede nu fået job i sin praktikvirksomhed Tetra Pak Hoyer og skal starte til august.

Steffan kommer fra Vejle og flyttede nordpå for at læse videre. ”Jeg hørte om automationsteknolog-uddannelsen til svendeprøven, og så blev det min plan,” fortæller Steffan. På den toårige videregående uddannelse er der virksomhedspraktik på 4. semester, og Steffan har været i praktik i Tetra Pak Hoyer i Højbjerg.

Rigtig mange jobmuligheder som automationsteknolog

Han oplever fordelene ved at blive automationsteknolog meget tydeligt: ”Det er en bred uddannelse, og vi får mange kompetencer. Derfor har vi også rigtig mange jobmuligheder, og det er det fede!” Steffan uddyber, at de mange muligheder er inden for alle grene af industrien. Et typisk første job vil som ofte være som programmør. ”Et job som programmør kan for eksempel være springet til et job som Team Manager på sigt.”

Lærerig praktik

Praktikken har været lærerig for Steffan Cidlik på flere måder. ”Man skal være skarp hver dag, da man selv har ansvaret for at sammensætte sin hverdag. Og det er noget, jeg tager med mig nu, hvor jeg bliver fastansat. Tetra Pak Hoyer giver mulighed for stor fleksibilitet, så det er vigtigt, at man selv kan styre og skabe sin arbejdsdag.”

Selve praktikprojektet handlede om udvikling af brugerdisplay til frysere. ”Det skal nu implementeres, så det har været spændende for mig at være med til,” slutter Steffan.

 

Hvad kan du blive som automationsteknolog

  • Software ingeniør
  • Projektleder
  • Robotudvikler
  • Teknisk rådgiver
  • SCADA-programmør

Virksomhederne står i kø

Se og hør to forskellige virksomheders behov for netop automationsteknologer i denne korte video, hvor du også kan høre en automationsteknolog fra Dania fortælle om sine muligheder med uddannelsen. 

Video

Hjalp denne side dig?