Del siden
 
       

Speciale i spil åbner mere end en dør

Mikkel Stensgaard elsker sit job som frontend-udvikler ved SmartWeb.dk, hvor han har været, siden han blev færdiguddannet som datamatiker med speciale i spiludvikling. Uddannelsen har ikke fastlåst ham til spil og kan bestemt bruges til andet end spilbranchen, mener han.

Midt i finanskrisen blev Mikkel Stensgaard færdig med uddannelsen som webintegrator, men det var svært at finde job og hårdt at gå arbejdsløs. En dag fik han et brev fra sin tidligere underviser om en ny videregående uddannelse i Grenaa til datamatiker.

”Det lød rigtig spændende, og uddannelsen ville give mig en dybere forståelse af det tekniske og hjælpe mig til at være bedre som webudvikler. Og det har den også givet,” smiler 26-årige Mikkel Stensgaard, der blev færdiguddannet datamatiker i januar 2014.

”Det var motiverende at udvikle spil i stedet for ren programmering under uddannelse, og det gav mig en ny måde at se tingene på. Selvfølgelig skal teorien sidde i skabet, men uddannelsen er meget praktiskorienteret, så vi arbejdede meget med projekter og lærte meget på den måde,” forklarer Mikkel Stensgaard, der pendlede til Grenaa fra Aarhus under studiet på Erhvervsakademi Dania.

Faktisk holdt han pause efter halvandet år, men startede op på uddannelsen igen.

”Jeg kom i tvivl om, det var det rigtige, efter jeg havde dumpet en eksamen. Men efter at have tænkt over det og virkelig overvejet det grundigt, kunne jeg godt se, det var det rigtige for mig. Da jeg kom tilbage og tog eksamen igen, fik jeg et 10-tal, så det var helt sikkert det rigtige,” smiler han.

Bruger teori fra studiet hos SmartWeb.dk

Han sidder tilbagelænet med sin kaffe i den bløde sofa hos SmartWeb.dk i Egå ved Aarhus. Virksomheden laver både store webshops og moduler til selv at opbygge hjemmesider, og kunder tæller firmaer, der sælger fx smykker, golfudstyr og tøj.

Her har Mikkel Stensgaard arbejdet som frontend-udvikler, siden han blev uddannet datamatiker, og begejstringen er stadig stor her halvandet år efter første arbejdsdag.

”Jeg elsker det her. Jeg har meget frihed under ansvar med positive kolleger, som jeg har et meget tæt fællesskab med. Nogle dage føler jeg mig stadig lidt grøn her, og jeg vil gerne bygge videre på min karriere, så jeg engang kan lave systemarkitektur. Men lige nu er jeg bare glad her og lærer meget om projektstyring i praksis,” fortæller han og tilføjer, at han i hverdagen bruger metoder, han lærte på studiet.

”SmartWeb anvender fx scrum og burndown chart, som jeg lærte om på studiet. Det er fedt, at jeg har fået undervisning i det, og nu bruger det på arbejdsmarkedet. Men generelt har jeg fået en bred uddannelse med mange muligheder, selvom jeg har speciale i spil. Min uddannelse har ikke fastlåst mig til spil eller spilbranchen. Der er mere end én dør, der står åben efter datamatikeren,” siger Mikkel Stensgaard og slutter:

”Du kan bestemt bruge uddannelsen som datamatiker fra Grenaa til andet end at få job i spilbranchen. Uddannelsen er bare oplagt, hvis man interesserer sig for spil.”

 

Hvad kan du blive som datamatiker

  • Spiludvikler
  • Softwareprogrammør
  • Appudvikler
  • Software arkitekt
  • Iværksætter

Hjalp denne side dig?