Del siden
 
       

Projektmedarbejder og konsulent

Mød Peter Bahnsen på 26 år der er uddannet administrationsøkonom og i dag arbejder som projektmedarbejder og udviklings- og implementeringskonsulent hos Innovationscenter for Sundhed og omsorg ved Viborg Kommune
nyhed

Hvorfor administrationsøkonom?

Administrationsøkonomen er en meget praksisnær uddannelse, og i den obligatoriske praktik følte jeg, jeg fik nogle evner og erfaringer, som andre nyuddannede måske ikke kommer ud med. Det var blandt andet derfor jeg valgte Erhvervsakademi Dania frem for universitetet.

Hvor var du i praktik?

Hos Innovationscenter for Sundhed og omsorg, hvor jeg også arbejder i dag. Jeg fik min praktikplads via en kontakt fra et af mine projekter på uddannelsen.

Hvordan bruger du din uddannelse i dit job?

Det vigtigste for mig at have med er de projekter, vi har haft, da de skal være tværfaglige, hvilket giver god erfaring til erhvervslivet. Uddannelsen giver et godt fundament for at arbejde med stort set alt, så man kan faktisk arbejde videre med alle de emner, man har haft på uddannelsen. Jeg har blandt andet overført min teori til de businesscases, som jeg sidder og laver nu.

Som eksempel bruger jeg i mit daglige arbejde fag som projektledelse, organisation, kommunikation og økonomi. Sidst men ikke mindst bruger jeg i høj grad mit speciale inden for velfærdsinnovation.

Hvad var det bedste ved dit studie?

Jeg kan godt lide at arbejde i grupper og at arbejde projektorienteret, da det jo er den måde, man rent faktisk kommer til at arbejde senere, og det var der stort fokus på, at man lærte, på uddannelsen.

Hvorfor skal andre læse til administrationsøkonom?

Den giver et godt grundlag for at kunne rigtig meget. Det har været en stor fordel i mit arbejde. Der er en bred sammensætning på uddannelsen, der går mange forskellige mennesker i alle aldre, hvilket kan være med til at give andre perspektiver.

I Viborg er uddannelsen særligt rettet mod det offentlige, og der er rig mulighed for det offentlige arbejde, da rådhuset ligger lige over for og regionshuset lige i nærheden.

Hvor er du om 5 år?

Nu er jeg jo tidsafgrænset ansat til udgangen af 2017, hvor der måske er mulighed for forlængelse. Jeg har svært ved at forestille mig ikke at skulle arbejde med udvikling og velfærdsteknologi, da jeg virkelig har fundet min hylde med udvikling og innovation.

 

Hvad kan du blive som administrationsøkonom

  • Udviklingskonsulent
  • Administrativ assistent
  • Kontorassistent
  • Administrationsmedarbejder
  • Kommunikationsmedarbejder

Hjalp denne side dig?