Del siden
 
       

58 årige Jan går fra ledervejen til automationsteknolog i Hedensted

Hedensteds nye automationsteknologuddannelse med robotteknologi tiltaler Jan Nielsen. Efter at have været til Åbent Hus i Hedensted, var Jan Nielsen solgt.
Artiklen fortsætter under billedet Portræt af Jan Nielsen
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/58-aarige-jan-gaar-fra-ledervejen-til-automationsteknolog-i-hedensted/

58-årige Jan Nielsen fra Aarhus vil gå nye veje. Efter 15 år som leder vil han nu videreuddanne sig til automationsteknolog. Han har valgt at søge ind på uddannelsen i Hedensted, fordi det store fokus på praktik tiltalte ham. Uddannelsen bliver udbudt af Erhvervsakademi Dania i Horsens.

Hedensteds nye automationsteknolog-uddannelse sagde bare ”Spar To” til de ting, jeg interesserer mig for og ønsker at arbejde med. Og med det store fokus på praktik i de lokale virksomheder, ja, så var jeg solgt! Det er en uddannelse med perspektiv i og masser af jobmuligheder, lyder det fra Jan Nielsen.

 ”Den fjerde industrielle revolution er i gang – også kaldet Industri 4.0. Jeg vil være en del af den udvikling, og det er aldrig for sent at sadle om og bevæge sig ny veje”.

 

Artiklen fortsætter under billedet Campus Hedensted under ombygningen fra lagerlokaler til lækre kontor- og campusfaciliteter Det er i disse rå lokaler i ægte New Yorker stil, der bliver Jan Nielsens nye undervisningssted

Den fjerde industrielle revolution er i gang – også kaldet Industri 4.0. Jeg vil være en del af den udvikling, og det er aldrig for sent at sadle om og bevæge sig ny veje”

Jan Nielsen, har søgt ind på automationsteknologuddannelsen

Fra leder til Dania-studerende

Med i bagagen har han en Højere Handelseksamen (HH), en diplomuddannelse i ledelse og 15 års erfaring som leder i distributionsbranchen. Han ser sine kompetencer som en styrke, som han ønsker at bringe i spil med sin nye uddannelse.

"Jeg har brugt hovedet i rigtig mange år, men har manglet det praktiske element, som en elektriker har. Det får jeg nu. Jeg glæder mig til at få teknisk indsigt og få erfaring ind under neglene under praktiktiden. Jeg ser virkelig frem til at suge til mig og lære og blive dygtig til min valgte vej”, fortæller Jan Nielsen.

Der er rigtig gode job- og karrieremuligheder med en automationsteknologuddannelse, fordi erhvervslivet i udstrakt grad har brug for mennesker med it-teknologiske kompetencer. Jan Nielsen har erfaring som programmør, men har brug for teknisk viden, og han er klar til at sætte sig på skolebænken igen hos Erhvervsakademi Dania og blive dygtigere.

Vil arbejde i mange år

Egentligt ville han have videreuddannet sig til ingeniør, men uddannelsen tager for lidt for lang tid, og derfor var den korte videregående uddannelser tiltalende for ham.

 ”Jeg er meget interesseret i robotteknologi og de mange muligheder, der er på vej, og som vil revolutionere det moderne samfund. Jeg synes, det er spændende, og da jeg har et stort ønske om at arbejde i mange år endnu, så er automationsteknologuddannelsen det helt rigtige for mig”, siger Jan Nielsen.

Jan Nielsen hviler ikke på laurbæerne, men er her til sommer gået i gang med et vikararbejde, hvor han får noget praktisk erfaring. Det ser den kommende studerende som en god indledende øvelse til sit valgte studium, som han satser på at blive optaget på.

Automationsteknolog-uddannelsen er spritny i Hedensted. Alle ansøgere til den og andre videregående uddannelser får svar den 28.juli.

Hjalp denne side dig?