Del siden
 
       

Aarhus Airport vælger lokale Erhvervsakademi Dania til efteruddannelse af medarbejderne

Lokal viden er afgørende, når virksomheder på Djursland skal have efteruddannet deres medarbejdere. Tillid og kendskabet til det lokale erhvervslivs vilkår, og hvem deres medarbejdere er, er væsentlige faktorer. Det mener man hos Business Djursland; og det gælder også hos Aarhus Airport, som efteruddanner medarbejderne hos Erhvervsakademi Dania
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/aarhus-airport-vaelger-lokale-erhvervsakademi-dania-til-efteruddannelse-af-medarbejderne/

Efteruddannelses- og kursusmulighederne er mange. Så når Ole Svit, Direktør i Business Djursland, hjælper sine medlemsvirksomheder med at finde den rette efteruddannelse, så handler det i høj grad om tillid og kendskab til de lokale vilkår. Begge dele opfylder Erhvervsakademi Dania i højere grad end de uddannelsesinstitutioner, der ikke har deres naturlige gang på Djursland.

”En betingelse for at lykkes med efteruddannelse er, at man kender virksomheden, hvem de er, og hvor de bevæger sig hen. Den viden er helt central for at lykkes,” siger Ole Svit.

Samtidig er det et plus for mange af de mindre virksomheder på Djursland, at de enten kan gå sammen og skabe hele hold eller deltage i de hold, som Erhvervsakademi Dania udbyder i lokalområdet, så de ikke skal køre langt for at få løftet kompetencerne.

Artiklen fortsætter under billedet Ole Svit mener lokale institutioner forstår lokale virksomheder og deres medarbejdere bedst

En betingelse for at lykkes med efteruddannelse er, at man kender virksomheden, hvem de er, og hvor de bevæger sig hen. Den viden er helt central for at lykkes.

Ole Svit, Direktør, Business Djursland

På skolebænken i lufthavnen

Aarhus Airport er en af de lokale virksomheder på Djursland, som har valgt at sende medarbejdere på efteruddannelse hos Erhvervsakademi Dania. Lederne har været uddannelse i løbet af foråret, og til efteråret skal medarbejderne på skolebænken i lufthavnen. Ifølge HR & Commercial Director i Aarhus Airport, Lars Rønnov, valgte man Dania som samarbejdspartner, fordi de forstår lufthavnen og deres medarbejdere.

”Dania har forstået vores kontekst, og hvad det er, vi gerne vil med efteruddannelsen. Og så har de fundet nogle undervisere, som kan relatere til vores branche,” fortæller Lars Rønnov.

 

Han forklarer, at undervisernes branchekendskab blandt andet viser sig ved, at de eksempler, som de bruger i undervisningen, er genkendelige for medarbejderne i en grad, så de umiddelbart kan se sig selv i situationerne. Og det er vigtigt, at undervisningen er både praksisnær og brancherelateret, så det giver mening i hverdagen i lufthavnen, hvor miljøet er præget af højt tempo og mange regulative krav.

 

Artiklen fortsætter under billedet Lars Rønnov, HR & Commercial Director, Aarhus Airport

Fremtiden sikres gennem efteruddannelse

Både hos Business Djursland og på den anden side af Ny Lufthavnsvej hos Aarhus Airport ser man efteruddannelse, som en del af løsningen for at stå godt til fremtiden.

”Hvis en virksomhed vil have en fremtid, så er de nødt til at lave et strategisk kompetenceløft af deres medarbejdere. De er nødt til at tænke nogle år frem,” fastslår Ole Svit, direktør i Business Djursland.

Det er netop også, hvad Aarhus Airport gør, når de efteruddanner deres medarbejdere. De senere år har lufthavnen gennemgået en fysisk forvandling og fremstår i dag med guldfacade og lækre loungeområder. Og ekspansionsplanerne for de kommende år er store.

“Forandringer kræver meget af vores medarbejdere. Og når vi gerne vil være større, så skal der noget mere til. Så vi har et ansvar for at klæde vores medarbejdere på til den fremtid, og det hjælper Dania os med,” slutter HR & Commercial Director i Aarhus Airport Lars Rønnov.

Hjalp denne side dig?