Del siden
 
       

Barslund tændte HR-gnisten hos Sara Noer

Personalejura og medarbejderudvikling tænder en gnist hos Sara Noer. Hun har fået lov til at fordybe sig i begge dele hos en af Danmarks største entreprenørselskaber, Barslund. Hun har været så glad for mulighederne, at hun har nomineret Barslund til Årets Dania Praktik 2018.
Artiklen fortsætter under billedet Sara Noer sammen med HR chef i Barslund Mette Egesø
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/barslund-taendte-hr-gnisten-hos-sara-noer/

- Det har været spændende at løfte en bred palette af opgaver, og jeg har især fået lov til at kaste mig over personalejura og medarbejderudvikling i HR-afdelingen og løst alle mulige problemstillinger, som jeg synes har været udfordrende og meget givende. lyder der fra den 28-årige Dania-studerende.


Med en bachelor i jura har personalejuraen ansporet hende i HR- retningen, hun ønsker at beskæftige sig med, når hun til sommer sætter punktum for endnu en uddannelse nemlig som administrationsøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Horsens.

For hendes chef, Mette Egesø, er der ingen tvivl om, at netop dette område er et godt valg for Sara Noer. For virksomheden ønsker, at alle ansatte kan komme til at prøve så meget som muligt i virksomheden – også når man er praktikant.

- Sara har kastet sig ud i alle opgaver med stort gå på mod. Hun har beskæftiget sig med personalejura, undersøgt opsigelsesvarsler og 120 dages regler. Hun har indhentet rådgivning hos vores brancheforening, Dansk Byggeri, hvis hun er stødt på nogle knaster, og hun har selv været med til at finde svarene. De er ikke blevet serveret for hende, og det har hun dygtigt løftet i sit virke. Herudover har hun fungeret som tovholder på vores projektlederuddannelse og været med til indkaldelse, planlægning og evaluering, fortæller Mette Egesø, der er HR Chef hos Barslund.


Mette Egesø tilføjer:

- Jeg er utroligt beæret over, at Sara har nomineret Barslund til Årets praktiksted. Det er jeg positivt overrasket over.

 

Læg mærke til, at Sara siger vi. Det er med til at gøre forskellen hos os, og hun har været en naturlig del af teamet. Sara er vores første praktikant i HR, og det har været meget givtigt, for Sara er en person, som gør en forskel, og som tager ansvar og vil suge til sig.

Mette Egesø. HR Chef, Barslund

Sara er hoppet på medarbejderbussen hos Barslund

Sara Noer er hoppet på Barslund BUSSEN. I overført betydning. For Barslund BUSSEN er virksomhedens interne værdisæt, der fortæller nuværende og kommende medarbejdere, hvad virksomhedens DNA består af. Og en vigtig ting er, at medarbejdere har lyst til at hoppe på bussen og blive en del af et kollegialt fællesskab i en virksomhed, der omsætter for mere end en mia. kroner årlig.

En del af hendes praktik i HR afdelingen har været at sætte sig ind i værdisættet og virksomhedskulturen.


- Jeg synes, det er interessant at se, hvordan organisationens værdihåndbog bliver bredt ud i organisationen, så alle medarbejdere kender Barslunds værdigrundlag. Håndbogen er essensen i vort DNA, og som vi siger, så stiger man ombord på Barslund BUSSEN med kolleger, som man faktisk har lyst til at tage den bustur med. BUSSEN står for B: Behovsorienterede U: Udviklingsorienterede S:Sociale S:Stolte E: Engagerede N:Nytænkende, forklarer Sara Noer.


Mette Egesø har været rigtig glad for Sara Noer, som hun betegner som nysgerrig, positiv og opsøgende. Hos Barslund har vi stor erfaring med praktikanter på tværs af organisationen. Imidlertid er det første gang, at HR afdelingen har haft en praktikant med Sara Noers baggrund, men det har bestemt været en succes.


- Læg mærke til, at Sara siger vi, lyder det smilende fra Mette Egesø. Det er med til at gøre forskellen hos os, og hun har været en naturlig del af teamet.  Sara er vores første praktikant i HR, og det har været meget givtigt, for Sara er en person, som gør en forskel, og som tager ansvar og vil suge til sig. Af og til har jeg da overvejet, hvor mange opgaver jeg har kunnet lægge hos Sara for ikke at overbebyrde hende, men hun har løst dem på forbilledlig vis. Sara er positiv og smiler gennem røret, når hun taler med medarbejdere. Men hun kan også skrue bissen på og være bestemt, og det er en rigtig god egenskab at have, konkluderer HR chefen, Barslund A/S.

 

Landsfinale i Lego House den 16.maj

Sara Noer skal dyste mod fire andre finalister til Årets Dania Praktik 2018 den 11.april på Campus Randers. Her får hun fem minutter, hvor hun foran et lokalt dommerpanel med blandt andre chefredaktør fra Randers Amtsavis, Axel Præstmark, og et mindre publikum skal gøre rede for sin indstilling.

Hvis hun vinder, går hun videre til landsfinalen i Lego House i Billund den 16. maj, hvor alle landets erhvervsakademier er med. Dommerpanelet her består af blandt andre folketingspolitikeren Christine Antorini ( Soc.Dem) og adm.direktør i Lego House, Jesper Vilstrup.


FAKTA OM BARSLUND A/S:

Med 35 års erfaring i ryggen er Barslund et af Danmarks førende entreprenørselskaber inden for anlægs- og forsyningsbranchen. Barslund A/S udfører en bred vifte af opgaver for både store offentlige bygherrer og private bygherrer.

Barslund har stor erfaring med at udføre infrastrukturprojekter for bl.a. Vejdirektoratet, Banedanmark og kommuner.
Entreprenørselskabet havde en årsomsætning på 1.185 millioner kroner i 2016.

Hjalp denne side dig?